פינק פלויד בפטיפון

Glcok

New member
פינק פלויד בפטיפון

מה קורה חברים פורום יקרים? אגש לספור: היום הלכתי אל שכן שלי (אני גר בשכנות אליו כבר 4 שנים). הוא היה צריך עזרה בהתעסקות עם הדי.וי.די ואני בתור שכן תותח מאין כמוהו, נענתי ובאתי לעזור. לאחר מכן הוא החליט שהוא רוצה לחבר שם עוד מכשיר חשמלי, אך לא היה מקום במפצל לכן הוא הלך למחסן לחפש אחד גדול יותר... גם אני הצטרפתי. הגענו למחסן ומה ראו עיני? פטיפון אולד-סקול אמיתי. המכשיר היה מכוסה באבק שגילו כפול משלי, סתם מתוך דחף מפגר שאלתי אם הגרוטאה עוד במצב עבודה, הוא ענה שכן. ואני, שלא שמתי על הפטיפון כשהיה לי בבית והצטערתי כשנמכר, שאלתי אם יש לו משהו טוב לשמוע.. הוא ענה שיש קצת ווינגס, איגלס ודייר סטרייטס, שאלתי אם יש פינק פלויד, הוא ענה לי שלפי מיטב זכרונו הוא נתן את כולם, אבל אם בא לי אני מוזמן לחפש משהו יותר טוב. התנדבתי לסחוב את הפטיפון לביתו.. החרא הזה די כבד. הכנסתי אותו לתוך הבית והוא התחיל להתעסק בחיבורים וכל ההיי טק מסביב. הוא פנה אלי ואמר לי: "פתח פה את הארון שם יש כמה תקליטים", מסתבר שיש אנשים שההגדרה "כמה" מתפרשת למאות אצלם. התחלתי לחפור. מצאתי כמה דברים מעניינים: "יללת תן" של אתניקס (התקליט האחרון שהופק בארץ), "דספרדו" של האיגלס, "Isle of Wight" של ג'ימי ועוד הפתעות. לקראת אמצע הנבירה שלי, אחרי משהו כמו 150 תקליטים שכל אחד מהם הוא פנינה בפני עצמה, מצאתי אותם, 3 תקליטים: "collection of great dance songs" אם אני לא שוגה באיות, "החומה" (איך אפשר לגדול בארץ בלי התקליט הזה?) והפנינה האמיתית: "אנימלס". קשה לתאר את הבעת המבסוטיות שהייתה מרוחה לי על הפנים. הסתכלתי על העטיפה והבנתי למה סידי בחיים לא ישתווה אל התקליט. אין לו את זה. בנתיים, הוא כבר סיים לחבר את כל האינסטלציה שם והכל היה מוכן לבדיקה. הוא הניח את התקליט, רעש של סוטה שמתנשף על מיקרופון בווליום היסטרי. הפרופסור שכח לבדוק שאין כלום על המחט (והרי אם שכחת לבדוק, כמובן שיהיה) והיה. חתיכת מוך מעצבנת שטופלה במהירות. נסיון 2: קצת חריקות והפעם רעש של סוטה קצת יותר רגוע. ופתאום "if you didn't care what happened to me..." ואני מבסוט אחושרמוטה. ביקשתי ממנו רשות להתעסק במכלול כרצוני למרבה ההפתעה הוא הסכים, הרמתי את המחט והנחתי אותה על רצועה אקראית. בדיוק אל תוך הסולו המבריק של גילמור ב"כלבים". איזה צליל, לא להאמין. כל הדיסקים המקוריים שלי ביחד לא ישתוו לצליל המדהים שהתקליט הזה הפיק. נהנתי בריבוע. ולאחר שמיעה של כל האלבום (כן, התנחלתי), שיחקתי קצת עם הפטיפון (פינק פלויד הרבה יותר מצחיקים על 45 מאשר על 33). בכל מקרה, אני מנסה להבין למה אנשים עברו לדיסקים. בעותה העת, אני חוסך לפטיפון משלי ומערכת רמקולים שלא תבייש הופעה של הפלוידים. אני ממליץ לכולכם לבדוק את העניין. חבל שתקליטים הופכים לדינוזאורים. עכשיו אני עובד על למצוא את Meddle בתקליט ולהביא אליו לשמוע. עד אז, נשתמע.

devision bell

New member
אם בא לך לקנות אותו

אם בראש שלך לשלם עליו אני מאמין שאתה יכול לנסות בחנות "האוזן השלישית ברח' קינג ג'ורג' בת"א

אני גיליתי שלאבא שלי יש את וויש יו

WYWH והפטיפון שלנו (שאני משער שגם כשהוא היה חדש הוא לא היה בדיוק מי יודע מה) מנגן אחלה. למרות שמוזר לי מאוד לחשוב שאבא שלי אוהב דיסק של פינק פלויד

yotamn9

New member
2

זה מה שיש לי של פינק פלויד. חוץ מאלה יש גם את כל התקליטים של הדורס. יש מס' של לד זפלין ושל המי. יש הרבה של הרולינג סטונז (נראה לי שכולם), יש גם יס, ג'ימי הנדריקס, בלאק סאבאת', סנטנה ועוד הרבה מאוד. סה"כ כ-120 תקליטים.

לי יש מאות תקליטים

מי היו מאמינים שיום אחד הם ייחשבו למוצג מוזיאוני, וצעירים ישתאו לנוכח הפלסטיקים המופלאים הללו...

Coon Jew

New member
בשוק הפשפשים

יש דוכן מיוחד שמוכר תקליטים לפטיפונים...כל תקליט שקל!! ב20 שקל אפשר לקנות את כל האלבומים של פינק פלויד... תקליטים מקוריים בדוק...

ובאיזו איכות?

אני מניחה שאלו תקליטים משומשים, שלא שווים יותר משקל האחד. האם מישהם יודעים אם עדיין מיצרים אלבומים של הפלויד בויניל?

afon

New member
זה לא ממש המצב

תקליטים של פינק פלויד נמכרים במינימום 30 שקל (וזה בהנחה שמצבם בנוני והם תוצרת הארץ) לכן תקליט של פינק פלויד בשקל אחד ובודד באמת שלא יכול להיות רע. יש לא מעט תקליטים שהמחיר שלהם גבוה יותר מהדיסקים.

afon

New member
שוק הפשפשים

באיזה ימים הוא? איפה הוא ממוקם? באיזה שעות? נראה לי אני אתן קפיצה קטנה.

Coon Jew

New member
ממוקם ביפו...ליד השעון

פתוח אני חושב כל יום חול עד השעה 5 ודרך אגב, ברור שהתקליטים משומשים אבל הם באיכות טובה מאוד, הספקתי לקנות שם את מדל ואומה-גומה ואת הסינגל של abitw אין מה לדאוג מבחינת איכות...

לא תמצא שם תקליטים באיכות גבוהה

בניגוד לחנויות תקליטים יד שניה, עליהם ככל הנראה כתבת. אכן, בחנויות כאלו ניתן למצוא תקליטים ב-30 ש"ח באיכות טובה - אבל שוק הפשפשים זה סיפור אחר...
לפחות בפעם האחרונה שהייתי שם.

new revolution1

New member
יש לי במרתף הרבה תקליטים שלהם

שגיליתי לפני מס' שבועות, כמעט כל אלה של אח שלי. יש לו את מדל, החומה, פייפר, אנימלס, דליקט- לייב, רליקס, תקליט של גילמור, תקליט של רייט.. חבל שאין לי פטיפון

afon

New member
שטויות

תמכרי לי אני יותר סימפטי ואני מכיר בהיותך נקבה.

למעלה