פינק פלויד - הסרט

NaboGirl

New member
פינק פלויד - הסרט

אוווחח איזה סרט קריפי! המסיכות האלה.. אארררגג טראומה לכל החיים!!! הדמות הראשית (בוב גלדוף?) לא הכי משכנעת בתור רוג'ר, דמיינתי אותו יותר מטורף כשהוא נהיה דיקטטור גדול אבל האנימציות.. וואאאווו !!

itaikuskus

New member
לא משכנעת?!

ראית את הסרט על ספיד או משהו? בוב גלדוף מעולם לא שכנע אותי יותר.

weird dust

New member
את ככל הניראה מדברת על החומה

סט נחמד והאנימציות אפילו זכו בכמה פרסים חשובים לקולנוע.

לא הבנתי

מה זאת אומרת "בתור רוג'ר"? הדמות שמשחק גלדוף לא אמורה להיות ווטרס, אלא "פינק", ההוא מהאלבום. נכון שיש בו אלמנטים אוטוביוגרפיים של ווטרס, אבל זה לא בדיוק הוא. הקטע עם ה"דיקטטור" הוא חלום - או סיוט - ולא מציאותי, ממילא.

NaboGirl

New member
הבנתי..התכוונתי ש-

כשדמיינתי את "פינק" עולה על הבמה ו"משתלט" על הקהל, דמיינתי אותו יותר קיצוני מבחינת המשחק, פחות שפוי.. אגב, הקטע שבו הקהל עושה את סימני הידיים שפינק מראה להם והוא מנדה אנשים שונים (יהודים, שחורים וכו) מהקהל, והקטע של in the flesh מה בדיוק הוא ניסה להגיד בזה? מה הוא ניסה להראות?

One Echoe

New member
כמה העולם גזעני?

זאת פארודיה ... אם אני לא טועה. החומה...הסרט. אחד הסרטים הכי עוצמתיים שראיתי. רואים אותו ופשוט מזדהים, וזה עצוב. לדעתי דווקא בוב שמגלם את פינק מאוד מאוד משכנע מבחינת המשחק. לא יכלו לבחור שחקן יותר טוב.

הרעיון של ווטרס, בנקודה הזו

היה שלאמני רוק יש כוח רב בידיים, אולי רב מדי, והם עלולים לנצל לרעה את הכוח הזה. ווטרס זלזל בקהל שלו - בעיקר בקהל האמריקי - בשנות השבעים, וראה אותם כעדר מטומטמים שיהיו מוכנים "לקנות" הכל מהמוסיקאים אותם הם מעריצים. מצב זה הוא מסוכן, לדעתו, ועלול להיות מנוצל לפגיעה במיעוטים, מתוך אידאולוגיה פשיסטית. אני לא יודעת אם ווטרס הסתמך על דוגמאות מציאותיות או שזה היה פשוט השתקפות של פחדיו. זו שאלה מעניינת, והייתי שמחה לשאול את ווטרס במידה ותהיה לי הזדמנות... האם אתם מסכימים עם התאוריה של ווטרס? האם נתקלתם במקרים בהם אמנים ניצלו לרעה את הערצת הקהל? האם זה אפשרי בכלל?

brotos

New member
הוא צדק.

זה בדיוק האנשים שקנו את האלבום. (ותפסיקי עם השאלות האלה). אגב, הקטע עם הידיים זה לא פשוט משהו שהיה נהוג לעשות במשטרים טוטליטריים? (נאציזם ופאשיזם).

בדיוק באותוה תקופה

בבריטניה, היתה איזו תנועה נאו גזענית וזוהי גם תגובה כנגדה. עד כמה שידוע לי, גם בגלל זה ווטרס לא התכוון אף פעם להופיע עם החומה מול קהל גדול ולכן רוב ההופעות בסיבוב היו באולמות קטנים יחסית לפלוידיאנים. אבל, כמובן שבברלין הוא בגד בעיקרון הזה- לטובת נקמה מתוקה בחבריו שהצליחו מאוד בסיבוב הופעות של הלהקה. דרך אגב, אחרי מותו של מרקורי, מהקווין, היתה הופעה לזכרו באיצטדיון ענק (לא זוכר איפה) ושם היו תנועות ידיים מזוויעות שנראו כמו מפגן פאשיסטי (אני אפילו זוכר את קוטנר מדבר על זה בטלויזיה) נ.ב. את המידע הנ"ל על החומה קראתי באתר של ביוגרפיות בעברית על להקות רוק מתקדם (לא זוכר את שמו, צר לי)

LilyPut

New member
../images/Emo183.gif../images/Emo137.gifשלום לכם! ../images/Emo13.gif

התלבטתי רבות אם לכתוב את השאלה הזו פה או בפורום "זיהוי שירים", אבל מכיוון שיש פורום ללהקת פינק פלויד, מצאתי לנכון לשאול אותה פה. לפינק פלויד יש שיר מאד מוכר, עם מקהלת ילדים. אם אני לא טועה, השיר הזה נמצא באלבום The wall אבל אני ממש לא בטוחה. אני אשמח לדעת איך קוראים לשיר הזה
ודבר נוסף- פינק פלויד התפרקו או שהם עדיין ממשיכים להופיע/להוציא אלבומים חדשים?
תודה רבה מראש, וחג שמח

brotos

New member
another brick in the wall pt.2

אבל למה לך שיר בודד. הרי את גם ככה צריכה לקנות את האלבום, לא? והם לא מוציאים כלום בתור להקה. לצערנו, יש להם קריירות סולו.

holo

New member
גם אני מצטרף- זיהוי שיר

בפורום זיהוי שירים לא ענו לי אני מקווה שכאן כן.. מצאתי ברשימת שירים שלי שיר של סיד בארט עם סופט מאשין, זה מה שהצלחתי לקלוט מהפזמון: please leave us here, close our eyes.. מישהו יודע מה זה? אה והשיר במבטא בריטי כבד

Shakty

New member
OCTOPUS

עד כמה שאני יודע זה שיר סולו של בארט (אני חושב שזה מ MADCAP LAUGHS אבל זה גם יכול להיות מ BARRETT) אחלה שיר. אגב בפיזמון הולך ככה : so trip to heave and ho, up down, to and fro' you have no word Please leave us here close our eyes to the octopus ride!

hadar 67

New member
../images/Emo53.gif

היי, קוראים לי הדר
. לפני החופש נתנו לנו עבודה על הסרט של "החומה". לא ראינו את כולו, רק את הקטעים עם המוטיבים של השואה, המאויירים והקטע שמלווה בשיר "another brick in the wall". רציתי לשאול לגבי כמה סמלים מה הם מייצגים: *מטחנת הבשר *ההורים שמשחקים שחמט *הנשר *השלד *הצלבים הלבנים והיונים הלבנות שמתעופפות אני מאוד אעריך את זה אם תוכלו לעזור לי תודה מראש!

למעלה