פינק פלויד ושואת היהודים

PINK FLOYD FAN

New member
אתה מוכן להפסיק לרדת פה על

אנשים? אתה זה שמשועמם אם אתה נותן ביקורות מפגרות על אנשים אם אתה רוצה לתת משהו בעניין אז תרשוםן בשביל זה אתה פה לא בשביל לקטול יש מבין????

Chocoholic

New member
מעניין ומוזר כאחד

שמי שפתח את הדיון בנושא, כינויו הוא hauptmann שזה סרן או רב-סרן בגרמנית. בנתונים של אותו בחור מופיעה תמונה של חיילי-רגלים גרמנים/נאצים והעיסוק שבחר לעצמו הוא MG42 שזה בעצם מקלע שהיה בשימוש נרחב בצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה. אודה לאותו בחור אם ישפוך קצת אור על הנושא...

PINK FLOYD FAN

New member
גם התמונה מראה חייל שסוחב mg32

ומלפניו חייל שסוחב רובה מאוזר (רובה קל גרמני) כן גם אני מתעניין במלחמה הזאת מאוד!!

hautpmann

New member
חובב מלחמת העולם השנייה

אם הסתכלת בדף הנתונים שלי היית גם יכול לראות שבתחביבים רשום 'מלחמת העולם השנייה' וכפי שנכתב, אני מתעניין גדול במלחמה הזאת ובאספקט הלחימה עצמה בפרט. יפה שהצלחת לזהות את התמונה בה מוצגים שני חיילי ווהרמאכט, מקלען MG 42 וחבר שלו עם מאוזר, שבוזים ומותשים מהלוחמה באמריקאים במרחבים הירוקים של ווילרז-בוקאז',צרפת, בקיץ 1944. אני חובב את פינק פלויד ראשית כל בגלל המוסיקה האיכותית שלהם אך גם בגלל התוכן של השירים שלהם ואני חושב שהעניין שאביו של וואטרס נהרג במלחמה והוא גדל בלי אבא וכל זה , זה מאוד מושך אותי אליהם, ומדבר אליי. בקשר למה שנכתב בעניין של הטופיק עצמו, רציתי להגיד שכמובן שאין ויכוח בשאלה האם פינק פלויד התכוונו לשואה של היהודים בסצינה הקצרה הזאת של הרכבת, זה ברור כקריסטל, אבל השאלה שלי היא יותר פשוט מתוך סקרנות, מדוע הסצינה הזאת שם? מה הקשר שלה לסרט? למה כשפינק נכנס למערה פתאום הם עוברים? ולאחר מכן הסרט ממשיך למקום אחר בכלל? ולמה יש לו מסיכה? האם זה מרמז שהעולם שתק בזמן שהיהודים נרצחו על ידי הנאצים השפלים? אולי גם תגידו שזה יפה לא לענות על זה פשוט כדי להשאיר את האלמנט של המיסתורין והאפלוליות, הפסיכודליות של פינק פלויד.. אבל זה פשוט מסקרן אותי. למישהו יש תשובה מלאה\חלקית על זה?

hautpmann

New member
אכן כן

מדובר במאוזר קרבין 98 נפוץ מאוד בווהרמאכט הגרמני

noosh

New member
אף אחד לא באמת מבין

איך מוחו המוזר של ווטרס פועל (אני לא בטוחה שהרבה כ"כ היו גם מעוניינים להבין). אני משערת שהסצנה שם לא כדי להביע רחמים על גורלם האכזר של יהודי אירופה, אלא כדי לסמל רוע כלשהו. בערך מאותה הסיבה שב"תפוז המכני" חצר בית הכלא נראת כאילו הסצנה צולמה באושוויץ (לעזאזל, יש לי תמונה משם וזה פשוט אותו מקום בדיוק), או לאסיר שם אין שם אלא מספר. הדברים האלה מזכירים את השואה אבל הם לא באים להזכיר את היהודים או את הצוענים או את ההומוסקסואלים, הם באים לסמל רוע טהור. אני אל חושבת שיש ספק שהשואה היא הסמל לרוע האולטימבטיבי ששלט בעולם בתחילת שנות הארבעים (ואפילו קצת לפני כן), ולכן ווטרס (וקובריק) משתמש בו כדי להראות לנו כמה רוע יש בעולם ויאדה יאדה. למה זה קורה כשפינק נכנס למערה? כי ככה יצא, אני משערת. זה סרט נורא אקספרסיוניסטי ואין לו ממש הקשרים בין כל החלקים. ולמה יש מסכה? המסכות חוזרות לאורך כל הסרט והן מוטיב, והן מסמלות לדעתי, את ביטול האינדיבידואליות של בני האדם והפיכתם לקולקטיב. בשואה זה בא לידי ביטוי ע"י רציחתם של אנשים עפ"י הקולקטיב אליו הם שייכים. בביה"ס זה בא לידי ביטוי ע"י ההתייחסות לקולקטיב ולא לאינדיבידואל, וכ"ו וכ"ו.

PINK FLOYD FAN

New member
סתם לעניין בן כמה אתה וקוראים לי

מגל והעניין של המסכה אם אני לא טועה זה שכולם פשוט נראים אותו דבר וכולם חלק מהחומה שמרכיבה את החברה והם לא שווים כלום ולא נראה לי שזה בקשר לזה שהעולם שתק .אין קשר לזה בכלל שכל האלבום עוסק בשואה בגלל שבחלק מהשירים יש את המסכות וזה פשוט שכולם הם בסה"ך עוד איז חלק שמרכיב חברה עצומה

pink floydror

New member
אני חושב ש..

הקטע עם הרכבת, משווה את היחס בין מערכת החינוך לתלמידים אל היחס בין האנשים שגרמו לושאה ולבין קורבנות השואה.. והמסכות אני חושב שזה בא להראות שבעצם מערכת החינוך גורמת לכל התלמידים להיות אותו דבר, ולא נותנת חופש בחירה וטעם אישי של כל אחד..כמו בסצנה שהם נכנסים לטוחן הזה ומה שיוצא זה חומר אחיד, אותו דבר..

למעלה