פינק פלויד זה רוק מתקדם?

country joe

New member
זה לא ככה

אין "קטע פסיכדלי", "קטע פרוג", "קטע ספייס-רוק"... זה מיש-מש של הרבה סגנונות.

begone

New member
זה העניין

כמו שאתה בוודאי יודע, מוסיקה זה גם עניין של אופנה והשפעות חברתיות. כשפסיכדליה היתה ´הקטע´, פינק פלויד עשתה את זה באופן אינטנסיבי. אחר כך, כשדברים השתנו, הם שילבו עוד ועוד מרכיבים, ככל שהזמן עבר. אבל דארק סייד, לדעתי, איננו פסיכדלי במהותו. בגלל זה הוא הצליח כל כך - הוא פנה למיינסטרים. אגב, הפסיכדליה התחילה מסן פרנסיסקו, ולא מלונדון. אם אתה מחפש פסיכדליה שורשית, תחפש להקות מסן פרנסיסקו בשנים 1965-1970.

country joe

New member
טוב,

אני לא מבין למה אתה מנסה להכיר לי פסיכדליה- אני יחסית מומחה בקטע הזה... והפסיכדליה לא נולדה רק בס"פ- באותו זמן של הלהקות הראשונות מסאן פרנסיסקו (הגרייט סוסייטי עם גרייס סליק, מיסטרי טרנד, שרלטאנס...) שעשו ב-65 פולק רוק עם נטיות לפסיכדליה- הבירדז הקליטו שיר שיצא ב66 אבל הוקלט שנה קודם לכן- 8 מייל היי- לפי דעתי בין שירי הפסיכדליה הראשונים (ויש לציין גם את עץ נורווגי של הביטלס מ 65).

דותן_

New member
ומה לגבי...

saucerful of secrets גם שם נראה שיש יצירות פסיכדליות כגון : let there be more light מה עם כל היצירות בסגנון echos ? astronomy domain כיצד הן מסווגות? הרי בכל זאת יש הרגשה שיש השפעות פסיכדליות על יצירות גאוניות אלו

Eclipsed 0

New member
מה עם Umma Gumma ?

מדובר באלבום פסיכדלי, לחלוטין. הוא הוקלט הרבה אחרי שבארט נזרק, אם אני לא טועה.

flowerking

New member
בעקרון...

אף פעם לא התייחסתי לפינק פלוייד כאל להקת רוק מתקדם למרות שפה ושם בהחלט יש מאפיינים והם באים לידי ביטוי בצורה הבולטת ביותר ביצירות כמו אקוס ואטום הירט מאדר הגאוניות. ככה שעד כמה אפשר לקרוא לפינק פלוייד להקת רוק מתקדם אני לא יודע... דרך אגב...מה ההתלהבות מהאלבום פיינל קאט? לא סבלתי אותו.

Eclipsed 0

New member
הוא באמת לא משהו.

השירים מפיינל קאט, לפי מה שטוען ווטרס, הם פשוט שירים שלא היו טובים מספיק כדי להכנס לדה וול. הפיינל קאט הוא טוב, אבל הוא לא חלק חשוב כל כך בקריירה שלהם, כמו וויש, דארק או אנימלס.

begone

New member
זה כבר עניין אחר לחלוטין

היצירות שציינת הן יצירות-מעבר בין הפסיכדליה הקלאסית של סוף שנות השישים ובין הרוק המתקדם והרוק המחתרתי המאוחר יותר. ואם תשים לב, תראה שבאלבום Dark Side יש עירבוב מוחלט בין פופ, בלוז, רוק שגרתי, רוק מתקדם ופירורי פסיכדליה עתיקים. השפעות פסיכדליות? זה כבר סיפור הרבה יותר מסובך לניתוח. כמעט בכל אלבום רוקנרול בשנות השבעים יש השפעות פסיכדליות במידה זו או אחרת. השאלה היא מהו הקו הבולט.

shay or eli

New member
למה שניכם מתחילים ב 1969?

אלבום הבכורה שלהם היה ב 1967 אם אני לא טועה. ואי אפשר לקבוע בודאות מתי הם הפסיקו עם הפסיכדליה והתחילו עם הפרוג כי הם די עשו מישמש בכמה אלבומים. אבל אני מחשיב את Meddle כאלבום הפרוג הראשון שלהם, כי המגמה הכללית שלו היא פרוג וספייס רוק, ואת Atom Heart Mother אני מחשיב עוד כפסיכדליה. נראה לי שהשימוש השונה בקלידים עושה את ההבדל. ואני תומך בזה שאמר שדארק סייד הוא פרוג.

begone

New member
שי או אלי?

"הם די עשו מישמש בכמה אלבומים" מסכים לחלוטין. "אני מחשיב את Meddle כאלבום הפרוג הראשון שלהם" דווקא אטום הארט מאד´ר היה אלבום הפרוג הסימפוני הראשון שלהם. זו יצירה פרוגית מובהקת לחלוטין, אולי המובהקת ביותר אי-פעם בקריירה שלהם. "ואני תומך בזה שאמר שדארק סייד הוא פרוג" דארק סייד הוא לא רק פרוג - הוא גם פופ, רוק מיינסטרים וגם בלוז.

shay or eli

New member
or=אור

קוראים לי אור אלי שי והעברתי את השי להתחלה סתם לשם הגיוון שבעניין. אטום הארט אולי היה פרוג, אבל עוד נשארו בו הרבה טעמים פסיכדליים. הצליל באטום הארט היה יותר חשוף אפשר לומר, יותר חם, כשממדל והלאה הוא היה מלא בקלידים והייתה הרגשה קרירה חללית. ודארק סייד הוא אולי כל הדברים שאמרת אבל פסיכדליה לא.

begone

New member
רק שנייה

"אטום הארט אולי היה פרוג, אבל עוד נשארו בו הרבה טעמים פסיכדליים" אני מדבר על היצירה הסימפונית שתופסת את הצד הראשון. לגבי שאר השירים - כן, יש בהם מן הפסיכדליה המתונה. "ודארק סייד הוא אולי כל הדברים שאמרת אבל פסיכדליה לא" אני מסכים איתך שהוא לא פסיכדלי.

למעלה