פינת אוכל
בריאות

Little Red Hen

New member
פינת אוכל ../images/Emo94.gifבריאות../images/Emo210.gif

כמו שכבר סיפרתי, כבר כמה שבועות מתרוצץ לי הרעיון הזה בראש. במקרה ראיתי מתכון שטוויטי צרפה בפורום השכן, אאל"ט זה היה עוד בתקופת החגים, וממש התבקש לעשות שרשור של אוכל "בריא" אחרי כל הזלילות, אז אמנם קצת באיחור אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא?
בקטגורית מתכונים בריאים אפשר לכלול קודם כל את כל גרסאות הבריאות למתכונים הרגילים, מתכונים שהוסבו לגרסה בריאה יותר ע"י שימוש בקמח מלא, מופחתי שומן וסוכרים וכו', וכן מתכוני בריאות לכל דבר, בכל נושא: סלטים, מרקים, מנות עיקריות, עוגות וקינוחים, שהדגש בהם הוא נושא הערך התזונתי והערך הבריאותי. שוחרי הבריאות עורו והתעוררו !!! הבו לנו מתכונים שווים למען הבריאות, למען הגיזרה ולמען עתיד ילדינו !
לבריאות ובתאבון
תמיד איתכם, L.R.H
 

אפרסקה

New member
סופסוף מצאתי את השירשור

תהיתי הוא נעלם...אני רואה שפשוט לא היו תגובות משום מה
 

אפרסקה

New member
אז בקשה בנושא "חטיפי גינה"

כיוון שאי אפשר לצאת לגינה בלי "חטיף" (לפחות אצלנו...כי בעלת הבית הולכת ומשנוררת מאחרים) ונמאס לי שהיא מתמלאת כל יום אחה"צ בביסלי/במבה/עוגיות וכדו' (שנוררית כאמור) ואי אפשר לא להביא כיבוד בעצמנו... אנא רעיונות לחטיפי גינה בריאים.
 
הכי פשוט - פירות חתוכים

אצלינו זה מה שהולך תמיד (אם כי אנחנו בקושי "הולכים לגינה"). זה טוב גם לסידורים אחה"צ. שמים פירות חתוכים בקופסת פלסטיק קטנה, כזו שיהיה קל להחזיק. קופסא לכל ילד. לא כדאי בשקית כי זה מתסכל ולא נוח להוציא. עדיף פירות פחות נדבקים ונמרחים. אצלינו זה בדר"כ: אגס, ענבים, מלון. חוץ מזה בננה ביד זה גם אחלה. עכשיו כשיהיה חורף אז נראה כבר איזה פירות יתאימו, אם בכלל יצא לנו ללכת לגינה... האמת שאני אף פעם לא מבינה מתי בכלל יוצא לתת לילדים חטיפים. אצלינו פשוט לא נמצא הזמן לזה וזה כנראה כי הם בגן עד 5.... כשאני לוקחת אותם הם מקבלים פירות ומעדן, בשש וחצי-שבע ארוחת ערב וזהו. מתי יש זמן לאכול חטיפים? מתי יש זמן ללכת לגינה? (כבר די חושך....). בעסה. טוב שיש גם סופשבוע כדי שיהיה להם גם קצת הכיף של החטיפים, אם כי גם בסופשבוע אני לא מוצאת את ההזדמנות לזה... משום מה אצלינו אם אני קונה איזה במבה או ביסלי, הוא יכול בקלות להישכח חודשיים בארון (עד שאני מגלה אותו ומחסלת אותו באיזה ערב.....). בעניין הפירות - אולי יש כאלו שמעדיפים לקחת לגינה חטיף במקום להתעסק עם לחתוך פירות.יכול להיות. אני כבר כ"כ מתורגלת שזה לוקח לי בדיוק דקה. כשחוזרים אני מחסלת את הפירות שהם לא אכלו... ואז עושה ויש במים לקופסאות ולמכסים, ושמה אותם על המייבש כלים למחר. הכי נוח לדעתי.
 

מרב.

New member
אצלינו, פירות חתוכים הופכים ללהיט הלהיטים,

אם רק שמים אותם ב... שקית. גם אם סירב קודם בתוקף לפלחי אזס או תפוחף ברגע שהוכנסו אחר כבוד לשקית שקפקפה- הוא רודף אחרי עד שיקבל את השקית
 

calabaza

New member
החטיפים שלנו ../images/Emo72.gif

קליליות (נמכר במגה, משהו בטעם אוויר), פריכיות אורז לסוגיהן הרבים (חוץ מאלה עם השוקולד), ובגזרה המתוקה- פתי בר אורגני מקמח מלא (יש גם בטעם חרובים) של "לחם השדה". וכמובן פירות. את כל אלה הוא אוהב ואוכל בשמחה (חוץ מהגרסיני שאני מנסה לקדם ולא מצליחה), אבל הוא עוד קטן ולא ממש יודע לבקש חטיפים מסוימים על פני אחרים. אני לא בטוחה שהחטיפים שציינתי הם הכי בריאים בעולם, אבל אינטואיטיבית נראים לי טובים יותר מאשר ביסלי/במבה/עוגיות.
 

אפרסקה

New member
תודה בנות

אצלנו לצאת לגינה זה must, אין כמעט יום שלא יוצאים עד 19:00 פלוס (התרגלנו לחושך) זו שכונה עם מלא ילדים קטנים ואחה"צ כ-וווו-לם בגינה. דווקא נחמד אבל כאמור עתיר חטיפים באופן מיוחד.
 

Little Red Hen

New member
קיבלת עצות נהדרות ../images/Emo45.gif

ואני כמובן מצטרפת להמלצה על פירות טריים, דווקא בחורף הכי כייף כי יש תפוזינות וקלמנטינות מתוקות ובריאות, רק הריח שעולה מהן כשמקלפים אותן מביא את כל השכונה לבקש פלח
. פריכיות ועוגיות בריאות גם הן המלצה טובה אני אישית מתה על הפריכיות הקטנות בטעם דבש. עוד רעיון, (שדורש מעט השקעה), זה להכין פנקייקס בריאות, או לביבות גבינה שטעמן רק משתבח כשהן קרות, אצלנו זה התקבל בהתלהבות על ידי כל ילדי הצ'כונה
. תיכף מצרפת מתכון של לביבות גבינה ועוגיות שיבולת שועל. לבריאות
L.R.H
 
נכון את צודקת ../images/Emo13.gif

עוד מעט אני הולכת לקחת את אוהד ואולי גם לרדת למטה למרות שנעשה קריר... בשכונה שלנו זה מאוד מתבקש באמת, ולמטה כאמור פוגשים חצי גן. ממש כייף! אני בד"כ לוקחת לאוהדי מידי פעם מהמבחר הנ"ל: אצבעות עמק, כריך עם גבינה, מעדנים, ענבים, פירות יבשים (משמשים וצימוקים), צ'יריוס, ביגלה מחיטה מלאה או ללא מלח, לביבות אם נשאר לי מארוחה.... אבל אין ספק שיש הורים שמביאים חצי סופר ממש מדף שלם של חטיפים... והן נראות רזות וחטובות ואני לא מבינה לאן כל זה הולך?? גם הילדים רזים מאוד. אני הצ'אבית שם ודואגת לא לתת דברים כאלה, למרות שלפעמים אוהד מקבל כי מציעים לו. אני רק דואגת שיקבל את המבחר שלי בטרם ייגש לאחרים ואז הוא כבר שבע
 
פירות חתוכים

מלון, תפוח , ענבים (הכל תלוי עונה) כריכים קטנים וחמודים עם חומוס ירקות- מלפפונים קלופים וחתוכים גס תמרים- להיט אצל הקטנים שלי
 

חמניה1

New member
עוגת גזר מעולה שקבלתי מהדיאטיקנית שלי

עוגת גזר 2 תבניות 1 כוס סוכר (חום) 2 כוסות קמח מלא (הרדוף) 3 ביצים גדולות 7 גזרים מרוסקים 2 כפיות אבקת אפייה כפית סודה לשתייה 2 כפיות קינמון כוס אגוזים קצוצים גס ½ כוס שמן + כוס נוזלים [נגיד ½ כוס מיץ טבעי/חלב סויה+ ½ כוס מים...] * אפשר לשמור חופן קטן מהאגוזים ולפזר על הלמעלה של העוגה, לפני האפייה. • מערבבים מצרכים יבשים. • מוסיפים גזר ואגוזים. • מערבבים מצרכים רטובים ומערבבים לתוך היבשים עד שאחיד. • משמנים 2 תבניות אינגליש-קייק • אופים ב- ◦c 150-160 כשעה או עד שמוצק ושזוף אפשר עם פירות אחרים. בשבוע שעבר עשיתי במקום הגזרים תפוח בננה שזיף ואגס. בהמלצתה הוספתי 1/2 כוס שיבולת שועל , ובמקום אגוזים שמתי מעל שומשום מלא. מעדן.
 

Little Red Hen

New member
פנקייק בריאות ../images/Emo39.gif

שני מתכונים שפורסמו ב"פינת אוכל - ארוחות ערב קלות" ע"י אורית של איתי. הראשון: 1 כוס קמח תופח 1 כוס קמח מלא 2 ביצים 2 כוסות חלב 2 כפות סוכר וניל או סוכר חום 2 תפוחים מגוררים 2 - גזרים מגורר גס והשני: 1 כוס קמח תופח (אני משתמשת בקמח מלא עם חצי שקית אבקת אפיה) 1 יוגורט 1.5 אחוז שומן 2 ביצים רבע כוס סוכר (אני שמה חום) 2 כפות שמן קנולה תמצית וניל
 

Little Red Hen

New member
לביבות גבינה ../images/Emo20.gif

מתכון שפורסם ב"פינת אוכל - ארוחות ערב קלות" על ידי גאיה של זיו. קופסאת גבינה 9% 1 ביצה 1 סוכר וניל 1 כף סוכר 3-4 כפות קמח תופח מערבבים הכל יחד ומטגנים במחבת פנקייק (טפלון רחב), עם מעט תרסיס שמן על להבה נמוכה, עד הזהבה קלה.
 

חן123

New member
לביבות קוטג'

מתוך הספר "אפיה בריאה", למרות שזה לא אפיה: 1 קופסת קוטג' 2 ביצים 1/4 כוס נבט חיטה 2 כפות קמח מלא כף שמן קנולה מערבבים הכל, מטגנים לביבות במעט מאוד שמן בטפלון (כף שמן על כל "סיבוב" מחבת נטרפות ע"י ילדי
 
המתכון לא מדוייק

גביע גבינה 2 ביצים 1 סוכר וניל 2-3 כפות סוכר חום 4-6 כפות קמח (רצוי מלא) כפית מחוקה קינמון מערבבים היטב ומטגנים עם מעט שמן או תרסיס במחבת פנקייק, על להבה נמוכה, עד הזהבה קלה.
 

anguly

New member
יש לזה כמה גרסאות...

אני מכינה שונה משתיכן: גביע יוגורט 2 ביצים 4 כפות קמח 1 כף סוכר כפית תמצית וניל לא עניין של דיוק עניין של וריאציות שונות על אותו מתכון ואמא שלי מכינה אותו דבר בלי הביצים...
 

Little Red Hen

New member
עוגיות שיבולת שועל ../images/Emo141.gif

מקור המתכון לא ממש ידוע לי, קיבלתי אותו מחברת ילדות, ואני מכינה אותו שנים רבות, תהנו. עוגיות שיבולת שועל החומרים: 150 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר חום 1/2 כוס סוכר לבן (לדעתי אפשר לוותר) 1 ביצה כף תמצית וניל 1 כוס קמח כפית קינמון 1/2 כפות אבקת סודה לשתיה 1/4 כפית מלח 1/2 2 כוסות קוואקר 1 כוס צימוקים כהים 1 כוס אגוזים קצוצים גס (לילדים ממליצה לקצוץ קטן) אופן ההכנה: בקערה גדולה - חמאה + סוכרים + ביצה + וניל, לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה אחרת - קמח + קינמון + סודה + מלח, לערבב ולהוסיף לקערה הגדולה. קוואקר + צימוקים + אגוזים, להוסיף לקערה הגדולה ולערבב. ליצור כדורים שטוחים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה, להקפיד על רווחים כי הן מתפשטות באפיה. לאפות בחום 180 מעלות 15 דקות. להניח לקירור מלא ואז להפריד מהנייר. לבריאות
L.R.H
 
../images/Emo71.gif מרק כתומים טעים טעים

יש פה ערבוב של כמה ורסיות מכמה מרקים. בישלנו בסוף שבוע אחרי שכבר כמה זמן אנחנו קוראים את הספר "מרק דלעת" והם ממש ביקשו... להשרות כוס עדשים כתומים במים (אנחנו משתמשים באורגני) להשקיף בסיר עם 4-5 כפות שמן זית בצל סגול אחד וראש לבן של כרישה חתוכים לקוביות. להוסיף 3 גזרים גדולים מקולפים חתוכים לטבעות להוסיף 6 כוסות מים ו1 כוס יין לבן. להוסיף לסיר 3 בטטות מקולפות חתוכות לטבעות וחתיכת דלעת חתוכה לקוביות כוס עדשים שהושרו קודם במים. להביא להרתחה תיבול: 3 עלי דפנה (להוציא בסוף הבישול), מלח ופש"ג, 3 כפות סויה, 1 סוכר חום והרבה כמון. לטעום מדי פעם את "המים" ולתקן תיבול. לבשל כ 40 דקות עד שהירקות מתרככים לגמרי. לחכות שיתקרר. לרסק עם בראון בלנדר ולמהדרין להוסיף 1/2 כוס חלב קוקוס, או שמנת, או חלב רגיל. יוצא פצצה, טעים ובריא
 
בדיוק תהיתי מה לעשות עם עדשים כתומות. שאלות:

1. כמה זמן להשרות את העדשים
2. מה זה פש"ג
3. לא נשארים חתיכות/קליפות מהעדשים לאחר בישול
 
למעלה