פינת אוכל
בריאות

גאיה100

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gifמצאתי ספר מקסים בנושא

"כיף לאכול בריא" מאת סוזן מרטינו והל ג'יימס כולל פירוט של סוגי מאכלים שונים, מה הם מכילים ואיך מכינים אותם. איורים וצילומים מקסימים. מרפרוף קל בינתיים (נרכש לפני חצי שעה
) . איך שאני מכירה את גולי, היא הולכת לדקלם את הספר על בוריו ולבחון אותי בקניותי... נרכש בסטימצקי במבצע - על כל קנייה בחנות ניתן לרכוש את הספר ב- 25 שקלים (במקום 74 ) רק בריאות

חן123

New member
סלט שעועית אדומה

מתכון שעשיתי לראשונה היום וזכה להצלחה מססחררת 500 גרם שעועית אדומה, מושרת, שטופה ומבושלת מוסיפים: חצי כס מיץ לימון 2 כפות שמן זית מלח, פלפל ירק לפי העדפות, אני שמתי בצל סגול, בצל ירוק (חלק לבן) עירית ובזיליקום. אפשר לשים פטרוזליה, אישית אני לא אוהבת טעים להפליא

חן123

New member
סלט בורגול

כוס בורגול גס (אם משתמשים באורגני מראש הוא די גס) מושרה בהמון מים רותחים (+1/2 כפית מלח) ל 15 דקות מסננים היטב (נותנים לזה לשבת במסדדנת) מוסיפים: 1/3 כוס אגוזי מלח שבורים היטב (לפרורים גסים) זיתים שחורים בצל סגול חופן יפה חמוציות מיץ לימון כף שמן זית מלח, פלפל אפשר להוסיף פטרוזילי ונענע, למי שאוהב טעים גם קר וגם חם (אישית אני לוקחת לעבודה, אין לי איך לחמם שם)

סלט פסטה קר/חם

נוסה אתמול בערב והיה הצלחה מסחררת. לבשל 1 חב' פסטה פנה או פוזילי (אני משתמשת בהרדוף אורגנית מקמח מלא) 4 עגבניות רכות - לרסק על פומפיה כמו רוטב לג'חנון 150 גר' גבינת פטה (או בולגרית קוביות, או כל גבינה מלוחה אחרת) 4 כפות שמן זית 12-15 זיתי קלמטה (סגולים) מפולטים בזיליקום טרי חתוך אחרי שהפסטה מתקררת להוסיף את שמן הזית, רסק העגבניות ולערבב היטב לפורר את הגבינה ולהוסיף את הזיתים לקשט עם הבזיליקום הטרי טעים אחרי שעומד איזה חצי שעה במקרר.

פינקי33

New member
תגידי, נהיית בשלנית פתאום? מה קרה?

התגעגעתי, מקווה שהכל בסדר עם המלאכים שלך...

מרב.

New member
עוגיות טחינה

בטח כבר נכתב בעבר, אבל קל, טעים ובריא- שווה שכתוב למדור הבריאות: 1 כוס סוכר (אני מערבבת חום ולבן כי החום לא נמס טוב באפיה, לפחות בעוגיות הללו) 1 כוס טחינה גולמית 3 כוסות קמח תופח 200 גרם חמאה שקדים/אגוזים לקישוט (אני בד"כ מוותרת) פשוט מערבבים וצרים עוגיות שטוחות. אופים עד שמזהיב קלות (הן יוצאות רכות ומתקשות קתץ כאשר מצטננות). להיט!

Big Mama 1

New member
../images/Emo46.gifלא מכינה עוגיות טחינה......

כי אני לא עומדת בזה, זוללת את ה-כ-ל ומשמינה לבד..........

מרב.

New member
עוגת סולת ותפוזים

המון זמן לא עשיתי אותה. עוגה קלה, פשוטה וטעימה לימי החורף! 1 כוס שולת 1 כוס קמח 1 כוס סוכר 1 כוס קוקוס 1 כוס מיץ תפוזים 1 שקית אבקת אפיה 3 ביצים 1 שקית סוכר וניל קליפת לימון מגורדת 1 כוס שמן מערבבים הכל, שולחים לתנור ואחרי האפיה שופכים על העוגה זיגוג של 1/2 כוס סוכר + 1 כוס מיים חמים.

דידיט

New member
בדרכ רק קוראת

אבל רוצה להוסיף -בריא וטעים למרק הירקות הרגיל אני מוסיפה קינואה זה מתבשל יחחד ומוסיף הרבה בריאות לילדים שלא מוכנים אפילו להסתכל על קינואה בצורה אחרת.

אלה 2

New member
מה עושים עם ה-ר-ב-ה דלעת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

קבלתי חתיכה של קילו וחצי- יש רעיונות?

anguly

New member
חצי קשור....

כולנו בבית חולות נעה כבר קצת יותר טוב ורציתי להכין איתה עוגיות סוכר - צורות שחורצים בבצק אבל אין לי מרגרינה - אני כמעט אף פעם לא קונה מטעמי בריאות למישהי יש מתכון עם שמן - או שאין דבר כזה?

מ י כ

New member
../images/Emo35.gifנשנושי בוקר????../images/Emo185.gif

מה אתם נותנים לילדים בבוקר עד הגן? הילדים שלי בד"כ אוכלים בבוקר אקטימל,ועוגיות-די נמאס להם מהעוגיות,והגננת של צור מתלוננת שהוא לא אוכל טוב בגן מה עוד אפשר לתת חוץ מקורנפלקס-הם כבר לא נוגעים בזה...)

Little Red Hen

New member
תודה רבה לכולכן../images/Emo140.gif

בלי ששמתי
כבר שוב יום שלישי, והגיע הזמן לפינת אוכל חדשה, ואני עוד לא הספקתי לסכם את הישנה
אז תודה רבה לכל מי שהשתתפה ושיתפה
בהשראת השאלה של מיכ, אני פותחת בעוד מספר דקות פינת אוכל חדשה, בנושא "נשנושי בוקר"
(לא! אלה לא המלצות מה לאכול בבוקר
, סתם מתחשק לי פינוק מתוק עכשיו שימגר לי את כאב הראש
) ושמישהו יקרא כבר לטוויטי
לא מוותרת לה על המתכון. תמיד איתכם
L.R.H

למעלה