פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

קודם כל תודה רבה על כל האיחולים ליום הולדת.

היו אחלה מתכונים לכרובית בשבוע שעבר, אז תודה רבה לנוע שהעלתה את השאלה ועל ההירתמות של כולכם למשימה. אם כבר מדברים על הענות, רציתי לבקש מכם טובה. בשבוע הבא אני אהיה בחופשה עם המשפחה (נוסעים לדרום קרולינה) כך שאני אעדר מהפורום בשני ימי הראשון הבאים. אשמח אם מישהו יוכל להרים את הכפפה ולפתוח את הפינה בהעדרי. אני בכל מקרה אחזור בתחילת מרץ לפתוח את הפינה כרגיל.

אז מה היה לנו השבוע? הכנתי קציצות בשר (תחליף בשר) ויצא ממש טעים. אפילו בעלי שבדרך כלל לא מתלהב מתחליפים הבשר שלי אהב (הוא קורא לזה בשר מזוייף).
בנוסף הכנתי גם אורז מוקפץ עם ברוקולי וגזר שיצא נהדר והיה ממש פשוט להכין.

תמשיכו לשתף ולחלוק בתמכונים שלכם, אני תמיד נהנית לקרוא אותם!
וכרגיל, אם יש לכם הצעות, רעיונות, שאלות, הארות או הערות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קציצות בשר

המתכון המקורי היה לבשר בקר טחון, אני כאמור השתמשתי בתחליף בשר ויצא טעים לא פחות. הבעל מאוד נהנה מהטיבולים. שני הקטנים לא התלהבו יותר מידי, אך אחרי שהוספנו להם קצת קטשופ לצלחת הם אכלו את הכל!

המצרכים:

500 גרם בשר טחון
3 כפות שמן זית
1 בצל
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס צנוברים קלויים – לא חובה
1/4 כוס עלי מנטה – לא חובה

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
2. לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל קלות עד להשחמה.
3. לערבב את הבשר עם כל המרכיבים. מומלץ לצנן את הבלילה במקרר לחצי שעה לפחות.
4. ליצור קציצות ולטגן.
 

mumfor4

New member
תשתמשי בquarn mince

זה יוצא מצויין אני ניסיתי .
כשההורים שלי הגיעו לביקור , מטעמי כשרות הפכתי אותם לצמחונים וביום שישי אכלנו עוף כשר או בשר , מהמשלוח הכשר בלונדון :)
 

mumfor4

New member
אני מכינה ממש כמו בשר

ככה :
2 חבילות Quarn
תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך לפירה
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול מגורד בפומפייה דק
2 ביצים
תבלינים לפי הטעם , אני משתמשת בפלפל שחור גרוס , מלח , מעט אבקת מרק עוף , מעט כמון ומעט אבקת שום

תלושי היטב את התערובת , אם את מרגישה שרטוב תוכלי להוסיף מעט פירורי לחם או שיבולת שועל .
ליצור קציצות ולטגן .
זה לא אמור להתפרק .
עוד טריק שמדביק את הQuarn זה מעט טחינה גולמית .
בהצלחה ותספרי איך יצא .
 

Mottek

New member
תנסי לתת לעיסה לשבת לפחות חצי שעה

לפני שאת מכינה את הקציצות. אחרי שלמדתי את הטריק הזה, הקציצות כבר לא מתפרקות.
 

Mottek

New member
אורז מוקפץ עם ברוקולי וגזר

חיפשתי לשדרג אורז לבן רגיל שהיה לי בבית. היה ממש פשוט להכין ויצא גם טעים. בנוסף לירקות שבמתכון, אני טיגנתי קלות קצת קישואים והוספתי לאורז. אפשר להוסיף כמעט את כל הירקות שיש בבית לפי ההעדפה האישית שלכם. חוץ מזה הילדים אהבו שזה מה שחשוב.

המצרכים:
1/2 1 כוס אורז – לבשל לפי הוראות היצרן
1 כף שמן
1/2 קילו ברוקולי חתוך לפרחים
2 גזר חתוך לרצועות
3 גבעולים בצל ירוק
2 ביצים
2 כפות רוטב סויה
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לבשל את האורז לפי הוראות היצרן.
2. בינתיים לחתוך את הברוקלי לפרחים ולחלוט קלות במחבת מכוסה (עם קצת מים) עד לריכוך. להניח בצד.
3. לחתוך את הגזר לרצועות דקות. לחלוט במחבת מכוסה עם קצת מים. להניח בצד ביחד עם הברוקולי.
4. לקצוץ את גבעולי הבצל ירוק.
5. לטרוף את הביצים ולבשל אותם במחבת (ביצה מבולבלת)
6. להוסיף את הברוקולי, גזר ובצל ירוק למחבת ולחמם.
7. להוסיף את רוטב הסויה ולתבל לפי הטעם.
 

carlimi

New member
ההודעות שלך תמיד

עושות אותי רעבה, לא משנה שאכלתי לפני בערך חצי שעה ...
אם האורז הזה היה לידי עכשיו הייתי מחסלת אותו בדקה!
אחד המאכלים האהובים עלי ...
תודה
 

mumfor4

New member
האורז נראה מעולה וקציצות תמיד אוהבת .

שתהיה נסיעה טובה ומהנה .
 

smaak

New member
בולונז טבעוני

הבן שלנו אוהב כל דבר ברוטב עגבניות, כך שאני משתדלת אחת לשבוע להכין מאכל כלשהו ברוטב עגבניות.
אפשר בכל המתכונים להשתמש בעגבניות בקוביות מקופסא, אבל אני מעדיפה להשתמש בעגבניות טריות שאני חולטת ומקלפת. אפשר אגב גם לא לקלף.
אפשר להשתמש ברוטב הזה כבסיס למאכלים אחרים, לפלפלים ממולאים, שעועית ירוקה וכו׳, וכמובן לפסטה. אני גיליתי לאחרונה פסטה מכוסמין שאני מאוד אוהבת, וגם שאר בני הבית, אבל כל פסטה יכולה להתאים. אם אתם רוצים להשאיר את המתכון טבעוני, השתמשו בפסטה ללא ביצים, לא בעיה למצוא (פסטה טרייה קנוייה לעומת זאת כמעט תמיד כן תכלול ביצים).

מצרכים:
בצל אחד גדול קצוץ לקוביות
שתיים שלוש שיני שום קצוצות
עשבי תבלין- בזיליקום, טימין, אורגנו (אפשר לגוון במה שאוהבים),
אני אוהבת להוסיף קוביות קישוא. כאן מוכרים קישואים ענקיים. אם זה אחד מהענקיים, אחד מספיק, אם אלה קישואים נורמליים- שניים.
פטריות שמפיניון- אם אתם אוהבים אפשר במקום הקישואים.
עגבניות- אני משתמשת בערך בשמונה עגבניות לבישול, לא המוצקות לסלט. יש להן יותר מיץ ופחות בשר. אחרי שאני משרה אותן קצת במים רותחים אני מקלפת וחותכת לקוביות.
תחליף בשר- יש כל מיני תחליפי בשר מסוייה, נוח לי לעבוד עם מוצרים של חברת provamel הבלגית, זו חברת בת של אלפרו. אני בטוחה שתוכלו למצוא במקום מושבכם שבבים של סוייה המיועדים לשימוש כמו זה.
http://www.provamel.be/NL_BE/Producten/Tofu/Tofu_Snippers/532/

תבלינים שאתם אוהבים- אני משתמשת במלח, פלפל, פפריקה מתוקה.
שמן זית

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר. כשהשמן חם מספיק מכניסים לסיר את הבצל. מטגנים מעט את הבצל עד שהוא שקוף, לא עד שהוא חום.
מוסיפים את קוביות הקישואים או הפטריות וממשיכים לטגן, לא אובר טיגון. בשלב הזה אפשר להוסיף את עשבי התיבול במידה והם טריים. במידה והם יבשים, אפשר להוסיף כמעט בכל שלב.
מוסיפים את הסוייה בשבבים,
מוסיפים את העגבניות החתוכות.

מאפשרים לכל התערובת להתבשל. בערך 20-25 דקות. אני מוסיפה מעט מים, בדרך כלל ממי הבישול של הפסטה. מערבבים מדי פעם, על אש נמוכה. ברגע שהתערובת מבעבעת אני מוסיפה תבלינים במידה והם יבשים.
אפשר להוסיף גם מעט רוטב סוייה אם רוצים.
אני מוסיפה גם מעט סוכר חום כדי לשבור את החמיצות של העגבניות.

ברגע שטועמים והעגבניות מבושלות דיין ניתן לכבות את האש.
את הרוטב אפשר גם להקפיא לשימוש עתידי, אם כי אני בדרך כלל לא מקפיאה מזון ומבשלת כמה שצריך.
 

forglemmigej

New member
spelt

זו חיטה למעשה קצת יותר גסה מחיטה רגילה וזה מאד טרנדי היום ,נדמה לי מחליף את הקינואה ושאר דגנים שנותנים לחיות משק לאכול.
חיטה בארץ למדתי מהעירקים או הכורדים ,הם מבשלים הרבה עם חיטה רוצה לומר כוסמין
משרים כמה שעות טובות במים זה מרכך אותה אפשר להוסיף לסלט חתוך דק-דק או עם גזר מבושל , צימוקים וקינמון .
 
למעלה