פינת הבישול

smaak

New member
אכן SPELT

אנחנו מכינים מקמח כוסמין לחם, אבל אצלינו זה קמח מחיטה מלאה שמעורב עם קמח כוסמין, כי יותר פשוט לעבוד איתו מאשר עם מאה אחוז כוסמין.

אני קונה פסטות של החברה הזו, יש להם הרבה אופציות וכל מיני סוגים לא שגרתיים שאני מחבבת. הם משווקים לא רק פסטות, ואני קונה למשל ממרח אגוזי לוז, או ממרח שקדים, מיצים טבעיים וכו׳.
http://www.biona.co.uk/page-285.html
 

noaronen1

New member
תודה לשתיכן

מאז המסע הטבעוני שלי, אני מגלה עולם שלם והעיקר הצורך למתוק יורד שזה בכלל נפלא עבורי!
 

smaak

New member
גם אצלי אני אוכלת פחות מתוק

אבל מחזיקה בבית תמיד שוקולד מריר שאני אוהבת לרגעי משבר..
 
חופשה נעימה


 

mumfor4

New member
זוכרים שבסכמ״ש סיפרתי על מטלות ילדים לבית ספר

אז מטלה אחת גמורה .
וגם אני ....

עדיין בעיצומו של קולא׳ז שבעת פלאי עולם
עוגיות חמאה פריכות , בציפויי אייסינג שוגר ושלל מתוקים .
אחר כך ארזתי הכול בצלופן ורשמתי את השמות של הילדים .
זאת רק דוגמה למה שעשינו אחרי הצהריים
נרשמה מריטת עצבים שלי ( מי אמר שאפייה עם הילדים זאת מטלה מגבשת ???? )
המון כלים מלוכלכים , סוכריות קופצות שקיפצו גם על הרצפה .
וילדים מלאי סוכר ואנרגיה .
 

rona73

New member
אבל התוצאה הסופית מהממת

אני יודעת שלא קל להפעיל את הילדים במטבח,אח"כ צריך לנקות כאילו עברה מלחמת עולם לפחות..

לכן מגיעה לך צל"ש :)
 

Mottek

New member
איזה כיף! נשמע כמו אחלה פעילות

של אחר הצהריים. אני מאוד אוהבת לעבוד עם הילדים במטבח עד לשלב שבו הם רבים על התור של מי להוסיף את המצרך הבא לבלילה.
נראה ממש מקסים ומושקע. כל הכבוד!
 

forglemmigej

New member
המתכון השבועי שלי הוא זה


"אימי אפתה לי את כל העולם/ בעוגות מתוקות./ אהובתי מילאה את חלוני/ בצימוקי כוכבים/ והגעגועים סגורים בי כבועות אויר בכיכר הלחם./ מבחוץ אני חלק ושקט וחום / העולם אוהב אותי/ אך שערי עצוב כגומא בביצה המתיבשת והולכת -/ כל הציפורים הנדירות ויפות הנוצה נסות ממני."
(יהודה עמיחי)

ובנוסף הכינותי תבשיל דגים עם שרימפס שזה הולך ככה:
חומרים:
600 גרם דג שטוח חתוך לפרוסות פה קוראים לזה דג סנדל אבל כל דג פשוט נקי יצלח לדבר. פרוסות הדג צריכות להיות מבושלות כבר.
300 גרם שרימפס מבושלים
שני בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
שתי כרישות חתוכות לפרוסות
חבילת בצל ירוק פרוס
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
קצת שמן זית לטיגון
קצת יין לבן יבש
קובית קנור של בוליון דג
200 מל מים
מלח , פלפל
אופן ההכנה:
במחבת גדולה להקפיץ את כל הירקות בשמן זית למספר דקות, להוסיף יין ,קובית הדגבוליון, מים ,לבשל עוד כחמש דקות. להוסיף הדגים המבושלים לקראת סוף הבישול, להניח את השריפמס המבושלים כדי שיספגו את חום הבישול מעל.
להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים ואיזה ירק אחר.
 

mumfor4

New member
נראה מעולה

אני לא אוכלת שרימפס אבל זה ממש נראה טוב !
 
למעלה