פינת הבישול

me too

New member
גם שלי לא אוהב

יאכל רק את הבפנים, וגם זה בכוח ורק אם אני אשווק את זה כקציצה או משהו כזה.....
אבל בעלי ואני כן, אז אני מכינה, לא הרבה, אבל מידי פעם
 
אצלי יש אחד מתוך הארבעה שהוא קצת יותר בעייתי

יש לי שלושה נהדרים באוכל. אוכלים כמעט הכל. מגוון. מנסים מאכלים חדשים. אוכלים גם הרבה ירקות, דגים ומאכלי ים ואוכלים גם אוכל אורינטלי למכביר ובשמחה.
אגב ממולאים, אחד המקומות האהובים עליהם לאכול היא המסעדה האוקראינית בשוק סיינט-לורנס בטורונטו. אנחנו אוכלים שם כרוב ממולא וקנישים עם כל מיני מילויים וכד׳. יאם!

אחד הילדים יצא שונה. הוא יותר בררן ומבאס ומקשה על הגוון בארוחות. באופן מובהק מעדיף עוף וביצים וכמובן פחממות. אכילת ירקות לא באה לו בכיף ובאופן טבעי אבל אני מתעקשת (אני אמא רעה!). אז במקרה של הפלפל הממולא הוא אוכל בעיקר את המילוי עם הרוטב. מילאתי גם כמה עגבניות אז אותן הוא הסכים לאכול. הוא התרגל לאכול מרק ירקות מלא כל טוב אבל הוא לא שמח מזה.
הוא אוהב דגים אבל לא מבושלים/מטוגנים/אפויים אלא רק במצבם הנא (ואז צריך לדאוג לאיכות מעולה כי אחרת אני לא מרשה).
אז סה״כ המצב לא כזה גרוע.
טפו טפו. אני כילדה הייתי איומה ועד היום אני בררנית לא קטנה...
 

mumfor4

New member
ממולאים ....

אני ממלאה בצל, עגבניות, תפוחי אדמה ( שיוצאים מעולה לבחור את הבינוניים , לקטום את הראש עם סכין או כפית להוציא את התוך למלא , לחתוך מעט מלמטה כדי שיישאר יציב ) , פלפלים ואני אוהבת את הקטנים החמודים האלה שמגיעים בשקית ומגדלים אותם בערבה או בספרד , קישואים ( או זוקיני חותכת לשניים או שלוש תלוי בגודל מרוקנת וממלאה )
בגזרת העלים , ממלאה עלי מנגולד, עלי גפן, עלי כרוב ( לחפש את הכרוב המעט פחוס או את השפיצי )

לרוטב של הממולאים מטגנת בצל גדול , את כול התוך של הממולאים שרוקנתי אחרי שקצצתי היטב היטב , מוסיפה שתי עגבניות חתוכות גדולות או קופסת עגבניות קוביות , כף מלח לימון , 3 כפות פפריקה , מעט כורכום , מלח לפי הטעם , מוסיפה כף סוכר , 20 טיפות טבסקו ( לא חובה ) ושתי כוסות מים רותחים .
נותנת לזה להתבשל עד שזה מתאחד ואז מוסיפה את הממולאים בסדר מופתי , מהשלב הזה אחרי שהסיר מלא לא מערבבת רק מטלטלת מדי פעם . מבשלת על אש קטנה 40 דקות במכסה מכוסה ובודקת אם חסר נוזלים מוסיפה מהצד של הסיר כדי לא להרוס את היצירה .

לתערובת אני משתמשת בבשר בקר חצי קילו וכוס אורז שעברה בישול חלקי כמו שהסברתי קודם , חופן גדול של ירק קצוץ , אני אוהבת שילוב של שמיר, פטרוזיליה וכוסברה יחד ביחס של מעט כוסברה ושמיר ויותר פטרוזיליה .
מתבלת בפלפל שחור גרוס , מעט אבקת שום , מעט אבקת מרק עוף , מלח , ובהרט או תבלין ראס אל חנות בערך כפית גדושה על כמות כזאת , לא מוסיפה ביצים ולא קמח זה נדבק בגלל העמילן שנשאר באורז , אפשר להשתמש באיזה אורז שרוצים , עדיף אורז עגול .

עכשיו אני אחפש איזה תמונה ממולאים שהכנתי יש לי על האיי פד ....
מצאתי עלי גפן שהכנתי אני לא מוסיפה בשר אליהם , משתמשת בשמן זית שכחתי לציין וסוחטת לימון גדול לפני סוף הבישול כי אנחנו אוהבים שזה מעט חמצמץ .
אם תרצי עוד הסברים אני כאן
 
תודה לכולכן!
והנה הממולאים שהכנתי בסופש

האחרון (מצטערת אבל התמונות לא יצאו מאוד מוצלחות...)
 

dasi9

New member
בדיוק אכלנו את הגירסה הרוסית

כלומר פירושקי. ואפילו לא עשיתי בעצמי, מצאתי את זה בסופר האורגני לידינו והם היום מצויינים. כמובן שהיה גם בצל מטוגן. מאז שעזבנו את ישראל לא אכלתי שום פירושקי, קרעפלך או כל כיסון אחר מלבד הויאטנמים שהם טעימים מאוד אבל שונים.

בקיצור היה טעים
 

mumfor4

New member
זה בדיוק אותו בצק

אני זוכרת ששכנה שלי הייתה מוסיפה כף חומץ לבצק גם .
למה שלא תנסי להכין לבד , תכיני כמות גדולה ותקפיאי אני מוצאת שזה מאוד מרגיע כול מלאכת המילוי ....
 

dasi9

New member
זה באמת מרגיע

בישראל הייתי מצטרפת לעזור לאמא למלא את הכיסונים. אני יעשה את זה לקראת פסח :-
 

noaronen1

New member
אני שמחה שמישהו יודע מה זה כיסונים

בעלי כל הזמן צוחק עלי כשאני משתמשת במילה הזו...
 

dasi9

New member
את לא לבד!

יש עוד אנשים אנונימיים שיודעים מה זה כיסונים..
 
למעלה