ממולאים ....
אני ממלאה בצל, עגבניות, תפוחי אדמה ( שיוצאים מעולה לבחור את הבינוניים , לקטום את הראש עם סכין או כפית להוציא את התוך למלא , לחתוך מעט מלמטה כדי שיישאר יציב ) , פלפלים ואני אוהבת את הקטנים החמודים האלה שמגיעים בשקית ומגדלים אותם בערבה או בספרד , קישואים ( או זוקיני חותכת לשניים או שלוש תלוי בגודל מרוקנת וממלאה )
בגזרת העלים , ממלאה עלי מנגולד, עלי גפן, עלי כרוב ( לחפש את הכרוב המעט פחוס או את השפיצי )
לרוטב של הממולאים מטגנת בצל גדול , את כול התוך של הממולאים שרוקנתי אחרי שקצצתי היטב היטב , מוסיפה שתי עגבניות חתוכות גדולות או קופסת עגבניות קוביות , כף מלח לימון , 3 כפות פפריקה , מעט כורכום , מלח לפי הטעם , מוסיפה כף סוכר , 20 טיפות טבסקו ( לא חובה ) ושתי כוסות מים רותחים .
נותנת לזה להתבשל עד שזה מתאחד ואז מוסיפה את הממולאים בסדר מופתי , מהשלב הזה אחרי שהסיר מלא לא מערבבת רק מטלטלת מדי פעם . מבשלת על אש קטנה 40 דקות במכסה מכוסה ובודקת אם חסר נוזלים מוסיפה מהצד של הסיר כדי לא להרוס את היצירה .
לתערובת אני משתמשת בבשר בקר חצי קילו וכוס אורז שעברה בישול חלקי כמו שהסברתי קודם , חופן גדול של ירק קצוץ , אני אוהבת שילוב של שמיר, פטרוזיליה וכוסברה יחד ביחס של מעט כוסברה ושמיר ויותר פטרוזיליה .
מתבלת בפלפל שחור גרוס , מעט אבקת שום , מעט אבקת מרק עוף , מלח , ובהרט או תבלין ראס אל חנות בערך כפית גדושה על כמות כזאת , לא מוסיפה ביצים ולא קמח זה נדבק בגלל העמילן שנשאר באורז , אפשר להשתמש באיזה אורז שרוצים , עדיף אורז עגול .
עכשיו אני אחפש איזה תמונה ממולאים שהכנתי יש לי על האיי פד ....
מצאתי עלי גפן שהכנתי אני לא מוסיפה בשר אליהם , משתמשת בשמן זית שכחתי לציין וסוחטת לימון גדול לפני סוף הבישול כי אנחנו אוהבים שזה מעט חמצמץ .
אם תרצי עוד הסברים אני כאן