פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז שוב נגמר לו עוד שבוע טעים. אני חייבת לציין שמאז שהתחלתי לפתוח את הפינה בימי ראשון ממש הוקל לי ויותר נעים לי להעלות את המתכונים בלי הלחץ של אמצע השבוע.
אז קודם כל הכנתי את המתכון לשבלולי תרד וגבינות שהעלתה מאמ בהעדרי. הבצק יצא ממש מדהים, אוורירי ורך. אבל מה? התרד לא הספיק לכל הבצק. אז עם החצי שנשאר הכנתי מילוי גבינה. הילדים טרפו את זה. מאוד ממולץ.
חוץ מזה בהשראת כל השרשור על לימון כבוש שהיה גם בהעדרי, הכנתי ירקות בתנור עם לימון שיצא מרענן וטעים.
ואחרון להיום, פורים כבר מגיע, אז אני מעלה את המתכון של אוזני ההמן שאני מכינה כבר שנים. יוצא מצוין כל פעם. היום אגב עשיתי פעילות עם הילדים בבית הכנסת והכנו אוזני המן ביחד. היה ממש כיף בעיקר בהתחשב בעובדה שרוב הילדים לא מכינים את זה בבית עם ההורים.
אז מה אתכם? מה בישלתם במטבח השבוע? האם אתם מכינים מאכלים מיוחדים לפורים?
כרגיל, אם יש לכם שאלות, הארות או הערות או רעיונות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
שבלולי גבינה

המצרכים:
הבצק (של mam)
4 כוסות קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 ביצה
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
1 כף שמן

מילוי:
1 קופסא מרובעת גבינה לבנה פילדלפיה רכה
3 כפות שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צ'דר מגוררת
1 ביצה
3 כפות קמח
1 כף חרדל
1 כפית פפריקה
מלח/פלפל לפי הטעם

1 ביצה טרופה
גרעיני סומסום

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל מצרכי הבצק ביחד. להניח להתפחה לשעה. לחבוט בבצק בשביל להוריד את נפחו ולהמשיך להתפיח לעוד שעה.
2. לערבב את כל מצרכי המילוי ביחד (אני חיממתי את הגבינה הלבנה במיקרוגל ל30 שניות לריכוך) ולטבל לפי הטעם.
3. לרדד את הבצק לעלה, בערך 3מ"מ.
4. למרוח את המלית בשכבה אחידה על הבצק. לגלגל לנקניק ולחתוך לשבלולים בעובי של בערך 2ס"מ (יצאו לי 12 שבלולים).
5. להניח את השבלולים עם החלק הפרוס כלפי מעלה, למרוח ביצה טרופה לבזוק סומסום.
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25 דקות בערך עד להזהבה.
 

me too

New member
נראה נהדר

ואפילו לא מסובך

נראה לי שאנסה השבוע.
 

Mottek

New member
איזה כיף!

הילדים ממש אהבו את זה והקטן קרא לזה פיצה.
שיהיה בתאבון
 

Mottek

New member
ירקות אפויים בלימון

תבשיל כל-כך מהיר ופשוט. אני לא הפסקתי לאכול ממנו (הירקות טעימים גם כשהם קרים). לצערי הילדים לא התלהבו, אבל זה ההפסד שלהם. היה טעים ומרענן.

המצרכים:
2 ראשי ברוקולי
1/2 ראש כרובית
2 גזרים
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
מיץ מלימון אחד
גרידה מלימון אחד
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הירקות לפרחים קטנים.
2. לכתוש את השום
3. לערבב את הירקות עם השום, מלח ופלפל.
4. להוסיף את הגרידה של קליפת הלימון (לא להשמיט)
5. להוסיף את מיץ הלימון והשמן ולערבב היטב.
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל35 דקות או עד שכל הירקות מוכנים.
 

Mottek

New member
אזני המן

אזני המן
מכינה כל שנה ויצא נהדר.
מבחינת מילויים, כיד הדמיון הטובה. אפשר ריבה, ממרח שוקולד (למשל נוטלה), נשיקות של הרשי, פרג, ואגוזים (המתכון שנירית העלתה כאן לפני מספר ימים מומלץ מאוד, מניסיון). השנה מצאתי גם שמוכרים מילוי שזיפים ומילוי משמישים לפאי וזה יצא מצוין אפילו יותר מהריבה כי זה לא נזל.

המצרכים:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
1 כף אבקת אפיה
2 חלמונים
2 כף מיץ לימון
2 כף מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המצרכים ביחד עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
2. לרדד את הבצק לעובי של 3מ"מ.
3. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולמלא (בערך כפית) במילוי הרצוי וליצור משולשים. להדק היטב.
4. לשים את האוזניים על תבנית משומנת. להכניס למקפיא לחצי שעה לפני האפיה (עוזר בלשמור על אוזניים יפות וסגורות).
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל10-15 דקות, רק עד שהתחתית מתחילה להצהיב.


חג שמח!
 

mumfor4

New member
פינת הבישול

ועוד שבוע נגמר .
הרבה דברים התבשלו במטבחי הקט
עגבניות ועלי מנגולד ממולאים באורז וירק ברוטב חמצמץ
מרק כרישה , כרובית ותפוחי אדמה
סמבוסק ממולא בחומוס טחון ומתובל
ועוד נגלה גדולה של עוגיות לרייף אניס משגעות
הרבה אוזני המן מנסה בכול מיני מילויים ובצקים , למשלוחי מנות

מצרפת תמונה , איזה מתכון שנשמע לכם אשמח לשתף ...
 

mumfor4

New member
מתכון לסמבוסק במילוי חומוס ובצל מטוגן

בדרך כלל מטגנים את הסמבוסק , אני בחרתי לאפות אותו מטעמי נוחות ובריאות (וזמן) מהכמות הזאת יצאו לי 30
בגודל בינוני גדול , אפשר לעשות אותם קטנים יותר ולטגן אם רוצים ( זה בטוח יותר טעים )

חייבים להתחיל מהחומוס , לילה קודם להשרות בקערה 250 גרם חומוס וכפית סודה לשתייה עד שהחומוס סופג נוזלים ומתנפח . ( בשלב זה אני תמיד משרה קילו חומוס בהמון מים ואז מחלקת לשקיות ושמה במקפיא לשימושים עתידיים , אני משתמשת המון בחומוס )
לבשל את החומוס עד לריכוך ( בערך שעה ) לא להוסיף מלח למי הבישול !!!
הכנת המילוי : למעוך במזלג שתי כוסות חומוס אפשר במעבד מזון .
במחבת גדולה לטגן בצל גדול קצוץ דק , להוסיף את החומוס המעוך ומעט ממי הבישול
התיבול : מלח , פלפל שחור , חצי כפית כורכום , כפית גדושה כמון , מעט שבבי צ׳ילי מי שאוהב חריף , חצי כפיתזרעי כוסברה טחונים .
אפשר להעביר הכול לטחינה במעבד מזון , המחית צריכה להיות חלקה ברובה , מעט מחוספסת לקראנציות .


לבצק
750 גרם קמח ( עדיף קמח ללחם )
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס שמן זית
כפית גדושה מלח
מים , כמה שלוקח אני חושבת בערך כוס וחצי , המים צריכים להיות חמימים למגע בשום אופן לא קרים .

לשים את הסוכר והשמרים בכוס להוסיף חצי כוס מים פושרים ולחכות לתסיסה של השמרים , כשאנחנו יודעים שהשמרים טובים , אפשר להתחיל לעבד את הבצק .
אני משתמשת בלישה ידנית , אפשר במערבל , הבצק צריך להיות רך טיפה שומני
להניח לתפיחה עד שמכפיל נפח .
לחלק לכדורים לפי הגודל הרצוי , לשטח כול כדור למלא ולסגור את הסמבוסק על ידי גלגול הקצה מסביב .
לאפות בחום בינוני כ20-25 דקות עד שמזהיב .

ניתן למלא במה שרוצים , דוגמאות למילוי : גבינת פטה ותרד , טונה זיתים ופלפלים , בשר בצל וצנוברים , בצל ופטריות

בהצלחה !
 

Mottek

New member
תודה על המתכון נשמע מצויין!

שאלה על השמרים:
האם את משתמשת בשמרים טריים, או שמרים יבשים (יענו בסגנון השמרית עם גרגרים קטנים)?
עם שמרים טריים (גוש אפור ומסריח) באמת צריכים להתפיח בנפרד כדי לבדוק שהשמרים טריים. אבל אם את משתמשת עם השמרים היבשים אפשר לפסוח על השלב של להתסיס את השמרים בנפרד ופשוט לערבב את כל המצרכים ביחד. חוסך זמן וזה עובד מצויין. בדוק!
 

mumfor4

New member
משתמשת בשמרים יבשים

ולא מדלגת על השלב הזה כי כבר קרה לי שמשהו לא היה בסדר בחבילה שקניתי
אני תמיד דוגלת בעדיף להיות בטוחה למרות שאמא שלי למשל מדלגת על השלב הזה ויוצא לה מוצלח .
up to you
 

Mottek

New member
ואת חושבת שלא נבקש מתכונים להכל?

הכל נראה נפלא. דווקא מתאים לי מתכון לעגבניות הממולאות ולכרובית עם תפוחי האדמה.
 

mumfor4

New member
בדרך כלל אני מעלה מתכונים ותמונה

בגלל שלא תמיד אני יודעת אם זה מוצא חן בעיניכם החלטתי להעלות מקבץ תמונות ולראות מה מדבר אליכם .

אז נתחיל במרק כרובית , כרישה ותפוחי אדמה .
אפשר להכין אותו חלבי , להמיר את השמן בחמאה ואת המים בחלב
אני מכינה פרווה מטעמי כשרות .

המצרכים :
חצי כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנטנים , שטופים ונקיים
כרישה וחצי , החלק הלבן , פרוסה לחצאי טבעות קטנות , שטופה מסוננת ונקייה
2 תפוחי אדמה ( לא משנה הזן , אני תמיד מעדיפה את האדומים )מבושלים ומרוסקים לפירה גס
3 כפות שמן זית
3 ליטר מים רותחים
2 כפיות קורנפלור
מלח
פש״ג
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
2 כפות שמיר קצוץ ( לא חובה)

בסיר כבד לטגן את הכרישה עד השקפה , להוסיף את הכרובית ואת תפוחי האדמה , להוסיף את המים והתבלינים
להביא לרתיחה . לבשל על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת , להמיס את הקורנפלור בחצי כוס מים קרים , להוסיף למרק תוך כדי בחישה
להוסיף את השמיר הקצוץ ולבשל עוד רבע שעה.

מומלץ עם קרוטונים .
בתיאבון
 

mumfor4

New member
עגבניות ועלי מנגולד ממולאים ברוטב חמצמץ

מנה צמחונית , ניתן להוסיף בשר טחון או תחליף בשר לתערובת המילוי .

המצרכים
עגבניות קשות ומוצקות לחתוך את הקצה (ולשמור) מרוקנות מתוכן ( בעזרת כפית רגילה , לשמור את התוכן )
5-6 עלי מנגולד גדולים , להוריד את החלק הלבן והעצי לחתוך כול עלה לשניים לרוחב , להניח בקערת מים חמים ולבשל במיקרוגל 4 דקות , את החלק הלבן לחתוך לקוביות קטנטנות ולשמור .
בצל גדול קצוץ קטן
כוס וחצי אורז מבושל ( כזה שנשאר לכם במקרר גם טוב ) , או אורז שעבר הרתחה של 10 דקות במים רותחים ( בישול כמו פסטה )
קופסת עגבניות חתוכות 400 גרם
2 כוסות ירק קצוץ ( כוסברה , פטרוזיליה , שמיר )
חצי כפית בהרט או ראס אל חנות

לרוטב :
מיץ מלימון גדול
מלח
פש״ג
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
3 כוסות מים רותחים
20 טיפות טבסקו ( לא חובה , אבל אתם כבר יודעים שאני אוהבת חריף )

בסיר שטוח ורחב לטגן בצל עד השקפה , להוסיף את החלק הלבן של עליה מנגולד , את פנים העגבניות , את קופסת השימורים את התבלינים והמים , להביא לרתיחה ולהוריד את האש למינימום .

בינתיים לערבב את האורז עם הירק , להוסיף מעט מלח ואת תבלין הבהרט . למלא את העגבניות ולכסות בחלק ששמרנו
למלא את עלי המנגולד ( לפרוס את העלה כשהחלק המבריק פונה החוצה למלא בתערובת לקפל צד ימין , להדק , לקפל צד שמאל , להדק ואז לגלגל תוך כדי הידוק למעין אגרול .
להניח בתוך הסיר את העלים צמודים אחד לשני .
לשפוך מעל הכול מיץ מלימון גדול . וטבסקו מי שאוהב

לבשל על אש מאוד קטנה כ40 דקות
להגיש על מצע אורז לבן
בתיאבון .
 

Mottek

New member
שני המתכונים נראים מצויינים!

העגבניות כנראה על הכוונת לארוחת שישי. תודה רבה!
 

forglemmigej

New member
רוצה להודות לשתי מלכות המטבח שאתן

מותק ומורמור כל הכבוד על ההשקעה ועל הבישולים אשרי יושבי ביתכם, בשבילכן משהו לאמהות שעובדות קשה בבית
 
למעלה