מרק ארטישוק ירושלמי ובטטה
השתמשתי באחד ממתכוני הבסיס שמצאתי ברשת ושיניתי בהתאם להעדפות שלי.
מוצרים:
בצל גדול אחד פרוס
שתי שיני שום כתושות
פטרוזיליה
2 בטטות גדולות פרוסות
6-7 יחידות ארטישוק ירושלמי, אצלינו הם די קטנים.
2 יחידות פארסניפ- גדולות למדי
חצי כפית ג׳ינג׳ר מגורד
1-1.2 ליטר ציר ירקות (לא חובה, אפשר להחליף במים, אבל לטעמי הרבה יותר טוב עם הציר)
כמות זהה של מים
שמן זית, מלח, פלפל או תבלינים אחרים החביבים עליכם.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל הפרוס במעט שמן זית עד שהוא מתרכך והופך שקוף,
מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים לדקה ולא יותר, היות והשום נשרף מהר
מוסיפים את הירקות הפרוסים- בטטה, פארסניפ, ארטישוק ירושלמי ומאדים כמה דקות ביחד עם הבצל והשום. בשלב הזה אפשר להוסיף גם את הפטרוזיליה.
מוסיפים את המים וציר הירקות. שימו לב שהכמויות של הנוזלים לא מאוד מדוייקות, ואם אתם אוהבים מרק סמיך אפשר להוסיף פחות מים או ציר ירקות.
מוסיפים את הג׳ינג׳ר המגורד.
מביאים לרתיחה, ומבשלים לאחר מכן על אש קטנה בערך חצי שעה או עד שהירקות רכים מספיק.
מוסיפים מלח ופלפל, אפשר תבלינים אחרים שאתם אוהבים,
בבלנדר ידני טוחנים את המרק עד שכל הירקות עברו תחתיו והמרקם של המרק חלק וקטיפתי.
טועמים ומתקנים תיבול.
זה הבסיס, סופר טעים וקל להכנה. אפשר לשדרג אותו גם שמן צ׳ילי חריף למעלה אם אוהבים. אפשר גם להשתמש בירקות אחרים, אבל עדיף בהחלט ירקות שורש, הם מתאימים יותר לטעם של הארטישוק הירושלמי.
אני הכנתי לצד זה ברוסטקה פשוטה, פרוסות באגט עם שמן זית, שום ששופשף על הבאגט ועגבניות ובצל קצוצים דק מאוד. תענוג.