פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

איזה שרשור מדהים ופורה היה בשבוע שעבר. תודה לכולם. היה מאוד מעניין לקרוא את הדיון שהתפתח והיו שום גם קישורים מאוד מעניינים.
אז מה היה לנו השבוע? כמו שהבטחתי לנירית הכנתי מתכון של עדשים שחורות עם קייל. הגדול מאוד התלהב מזה ואכל את זה בכמויות.
הכנתי גם תפוחי אדמה מטוגנים קלות שיצאו מאוד טעימים ולסיום הכנתי גם טארט עגבניות הפוך שהיה להיט.

השבוע בשיטוטי באינטרנט מצאתי כל מיני כריכים נחמדים בשלל צורות להכין לילדים. האמצעי ראה והתלהב והזמין כריך זחל וכריך פרפר שזכו להצלחה מסחררת (למרות שהכישורים והיצירתיות שלי אפסיים). הוא גם ביקש שאכין את זה לגן לארוחת הצהריים שלו, אבל הסברתי לו שזה לא ישמור על הצורה בתוך התיק.
מה איתכם? איזה כריכים אתם מכינים לילדים שלכם?
האם אתם משקיעים בצורות מושקעות? ואם כן, אשמח אם תשתפו ברעיונות או בתמונות.

אם יש לכם מתכונים מוצלחים שבישלתם השבוע, אשמח אם תשתפו. וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 
מקסים!

אני מתה להכין כאלה לילדים בגן, אבל למי יש זמן להכין ככה לכל הילדים
 

Mottek

New member
עדשים עם דבש וקייל

אין מתכון יותר פשוט מזה. פשוט לשים את הכל בתבנית אפיה, לערבב ולזרוק לתנור לשעה וחצי. נהדר להגשה לצד אורז.

המצרכים:
1 כוס עדשים
2 כוסות מים
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש (למי שלא רוצה מאוד מתוק אפשר להסתפק ב2 כפות)
1 בצל
1 שן שום
2 כוסות עלי קייל

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות.
2. לקצוץ את השום.
3. להפריד את עלי הקייל מהגבעול ולקצוץ את העלים.
4. בתוך תבנית אפיה לערבב את כל המצרכים ביחד.
5. לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל350 מעלות לבערך 90 דקות או עד שכל המים נספגו.
 
איך קרה שהתחלנו לאכול כמויות של קייל

בכלל לא ידעתי מה זה, אבל כשהתחלנו לקבל ארגזי ירקות אורגניים הביתה נאלצנו לאכול בעיקר אוכל עונתי, מה שבאנגליה אומר הרבה מאוד ירקות ירוקים בסוף החורף... אז עברנו תקופה ארוכה של המון כרישות וקייל, שלא היה לי מושג מה לעשות איתו. השכנים לימדו אותי לטגן קייל עם רוטב סויה עד שהוא נעשה פריך וקראנצ'י כמו חטיף אצות. אני אוהבת, אף אחד אחר במשפחה לא מוכן לגעת בזה.
 

noaronen1

New member
הגדול שלי - הפתעה גמורה אוהב צ'יפס קייל בתנור

אפשר מתכון לקייל עם סויה נשמע טעים!
 

noaronen1

New member
הכי הכי פשוט

לוקחת חבילת עלים של קייל, שמה בקערה. מפזרת כמה זרזיפים של שמן זית ומלח גס. מערבבים עם היידים ומעבירים לתבנית (אני שמה נייר אפייה).
מכניסים לתנור על 400F משהו כמו 20 דקות.
לבדוק שיוצא קריספי - כמו צ'יפס בשקית.
אי אפשר לשמור צריך לאכול הכל. אפשר לשים על סלט.
יאמי.
 

Mottek

New member
תפוחי אדמה עם לימון

עוד מתכון של תפוחי אדמה שהיה מאוד קל להכין. בעלי חימם את תפוחי האדמה לאחר מכן ולכן הם נראים קצת חרוכים בתמונה, אבל הם עדיין יצאו מאוד טעימים.

המצרכים:
חצי קילו תפוחי אדמה קטנים (baby potatoes)
2 כפות מים
3 כפות חמאה
3 שיני שום
3 גבעולי תימין
1/2 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון
1/4 כפית פלפל
2 כפות עירית

אופן ההכנה:
1. לחתוך את תפוחי האדמה לחצאים ולהניח אותם עם החלק החתוך כלפי מטה בתוך מחבת קרה.
2. לשפוך את המים מעל לתפוחי האדמה.
3. לחתוך את החמאה לקוביות ולהניח מעל תפוחי האדמה.
4. לקלף את השום ולשים אותו בשלמותו על תפוחי האדמה.
5. להוסיף את גבעולי התימין והמלח. לכסות ולהביא לרתיחה בחום גבוה
6. להנמיך את החום לרמה בינונית ולבשל ל15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (וניתן לנעוץ סכין בקלות).
7. בעזרת מלקחיים להוציא את הטימין ולזרוק.
8. להוציא גם את שיני השום ולשמור אותם בקערה קטנה נפרדת.
9. להגביר את החום לבינוני-גבוה ולתת למים להתאדות. מאוד חשוב מידי פעם לערבב קצת את תפוחי האדמה שלא ידבקו לתחתית הסיר. בערך 15-20 דקות. תפוחי האדמה ישחימו קלות בצד החתוך.
10. למעוך את השום ולערבב עם הפלפל ומיץ לימון.
11. לקצוץ את העירית
12. לפני ההגשה לערבב את תפוחי האדמה עם תערובת השום ולפזר מעל את העירית.
 

Mottek

New member
טארט עגבניות הפוך

כל-כך טעים ופשוט להכין. מתוק ומפתיע. הקטן לא אהב את העגבניות, אבל את שאר המילוי הוא טרף. אפשר להשתמש בבצק מהמתכון, או בכל בצק אחר לקיש שיש לכם.

המרכיבים:
בצק:
2 כפות קמח
1 כפית מלח
8 כפות חמאה
1 כפית אורגנו
1/3 כוס מים לפי הצורך

מילוי:
2 כפות חמאה
1 כף סוכר
7 עגבניות רומה (או כמה שמתאים לתבנית שלכם)
1 שן שום
2 כפיות יין לבן
מלח/פלפל
2 כוסות קייל
30 גרם שקדים
1/2 כוס צימוקים
35 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:
1. לחצות את העגבניות לחצי לאורך ולהוציא קצת מהגרעינים.
2. לקצוץ את שן השום.
3. להמיס את החמאה בסיר
4. להוסיף את הסוכר ולבשל על חום נמוך עד שהסוכר מתחיל להשחים קלות.
5. להוריד את הסוכר מהאש ולהוסיף במהירות את השום, היין, מלח, פלפל ועגבניות. לערבב את הכל ביחד.
6. לשמן תבנית ולהניח בתוכה את העגבניות שיכסו את כל תחתית התבנית כאשר החלק החתוך כלפי מטה. לשפוך את שאריות רוטב הסוכר מעל לעגבניות. להניח בצד.
7. להרתיח סיר מים ולקצוץ את הבזיליקום. לשים את הבזיליקום במים רותחים ל30 שניות. לסנן.
8. לקצוץ את השקדים, שיהיו בגודל בינוני, אבל אפשר גם אבקה.
9. להפריד את עלי הקייל מהגבעולים ולחתוך לרצועות. לטגן קלות במחבת.
10. להוסיף את השקדים, הבזיליקום והצימוקים למחבת ולהמשיך לבשל עד שהקייל התרכך.
11. לשפוך את התערובת מעל העגבניות.
12. לערבב את כל מרכיבי הבצק ביחד עד לקבלת מרקם אחיד. לרדד ולשים מעל לעגבניות. להדק את שאריות הבצק לתוך העגבניות. לחתוך מספר חתכים בבצק.
13. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל30 דקות.
14. להוציא את הטארט מהתנור ולתת להתקרר כ10 דקות. להפוך את המאפה על צלחת הגשה.
 
ביום שבת באה אלינו חברה לארוחת ערב,

גם היא צמחונית והכנתי את הקציצות (עם טחון מהצומח) ברוטב עגבניות של mumfor4
אורז שפעם אחת הבנות פה הסבירה איך היא עושה ואין פישולים, ולא צריך לבדוק מה קורה כל הזמן,
עדשים שחורות בסויה ודבש של allkind
וסלט כרוב לבן עם סומסום וקשיו.
ממש הרגשתי שאני "גדלה" בתחום המטבח עם הפורום הזה - תודה לך Mottek


בוני לא אכלנית גדולה, והמון פעמים היא מגיעה לשולחן ועושה פרצוף מאוכזב מהאוכל על השולחן
למה היא בדיוק ציפתה?????
אז לפעמים כשהיא מצוברחת אני מכינה לה משהוא נחמד ממה שיש לה בצלחת, שיעלה חיוך על פניה.
כשהיא היתה יותר קטנה הייתי מציירת לה על הסנדויץ עם הגבינת שמנת, או הייתי חותכת לה לחם בצורות שונות כשהיא למדה צורות.
 

Mottek

New member
תודה נירית. אבל הפרגון מגיע לכולם!

שמחתי לשמוע שיצא לך אירוח טעים. אחלה פורום יש לנו!
אגב, שלא תחשבי שאני כזאת בשלנית. עד לפני כמה שנים היינו אוכלים פסטה כמעט כל יום. ואחר כך כשהחלטנו לנסות לגוון, היו לי איזה 4 מתכונים שהייתי מכינה אותם כל הזמן, עד שלבעלי נמאס שאנחנו כל הזמן אוכלים את אותו האוכל (לי אגב ממש לא הפריע). רק לפני שנתיים-שלוש ממש התחלתי להתנסות יותר בבישולים של ממש. אולי בקרוב אצלך? מה שבטוח זה אם לא מנסים אז לא מצליחים. תמשיכי כך!!
 

smaak

New member
פלפלים ארוכים ממולאים

באורז, עדשים כתומות שעברו שניהם בישול מקדים,
פטרוזיליה, בצל ושום שטוגנו לפני כן,
עגבניה אחת קצוצה היטב.
פפריקה מעושנת, מלח, פלפל וגם שפריץ של לימון סחוט.
אפשר בתכלס למלא במה שרוצים.

זו תמונה של המילוי
 
למעלה