פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

מצטערת שאני פותחת את הפינה באיחור. בעלי ואני נהנו לשם שינוי מלילה לבד. לא, לא עשינו שום דבר אחר רק ראינו סרט! באמת.

אז מה היה לנו השבוע?
עדיין בסימן עדשים, הכנתי קציצות עדשים עם קינואה. יצא נהדר. אפשר להגיש לבד כתוספת בארוחה, אבל זה היה הכי טעים לאכול כתחליף להמבורגר. היה לנו גם קיש תרד עם פטה שהילדים טרפו. אבל ההפתעה של השבוע היתה פסטה ברוטב קישואים ויין לבן שזכה להצלחה מסחררת.
חג השבועות מתקרב (ב4 ליוני) ורציתי לדעת מהם מאכלי הגבינה האהובים עליכם. וכמובן שתפו במתכונים!

כרגיל אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שהכנתם, אם יש לכם שאלות, הערות, הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קציצות עדשים וקינואה

ממש קל להכין, ויצא נהדר בתוך לחמניה של המבורגר עם קצת קטשופ וגבינה צהובה. הקטן מאוד אהב ואכל את הכל (הוא בדרך כלל לא אוהב המבורגרים מבשר).

המצרכים:
3/4 כוס עדשים
3/4 כוס קינואה
2 כוסות מים (יותר אם צריך)
1 גזר
1 קישוא
1 בצל
2 ביצים
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. להביא את המים לרתיחה עם מעט מלח ולהוסיף את הקינואה והעדשים. לבשל כ20 דקות עד שהעדשים מתרככים. להוסיף עוד מים אם צריך.
2. לחתוך את הבצל לקוביות.
3. לגרור את הגזר והקישוא (אפשר גם להשתמש בסלק).
4. לטגן את הבצל קלות עד להשקפה.
5. לערבב את הקינואה והעדשים ביחד עם הבצל, גזר וקישוא וביצים.
6. לטבל במלח/פלפל לפי הטעם.
7. ליצור קציצות ולהניח את תבנית אפיה משומנת. לאפות כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
 

Mottek

New member
קיש תרד ופטה

היה קל להכין והילדים טרפו את הכל.

המצרכים:
בצק פריך
3/4 1 כוס קמח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית סוכר

מילוי
500 גרם תרד
4 שיני שום
מעט שמן לטיגון
125 גרם פטה
50 גרם צנוברים
1 כוס שמנת לבישול
1 ביצה
מלח/פלפל לפי הטעם
3 כפות פרמזן
1 כף פירורי לחם

אופן ההכנה:
1. להכין את הבצק ע"י ערבוב כל החומרים ביחד. לצנן במקרר חצי שעה.
2. להפשיר ולסחוט את התרד.
3. לצלות את הצנוברים בתוך מחבת יבשה ל5 דקות בערך. להשגיח היטב שהם לא ישרפו. אפשר גם לקלות בתנור שחומם ל300 מעלות.
4. לכתוש את השום.
5. לחמם את השמן במחבת, ולטגן קלות את השום. להוסיף את התרד ולהמשיך לטגן קלות למספר דקות. להוסיף את הצנוברים ולהוריד מהאש.
6. לרדד את הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15 דקות.
7. לפזר את הפטה על תחתית הבצק ומעל זה את תערובת התרד.
8. לערבב את השמנת המתוקה, הביצה ומלח פלפל ולשפוך מעל התרד.
9. לפזר מעל לקיש את פרמזן ופירורי לחם.
10. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות, עד שהפשטידה מצהיבה.
 

Mottek

New member
פסטה ברוטב קישואים ויין לבן

ההפתעה של השבוע. מי היה מאמין שהילדים שלי יאכלו את זה? אבל הם כל כך התלהבו שהם סיימו את הכל!

המצרכים:
500 גרם פסטה
3 קישואים
3 שיני שום
1/2 כוס יין לבן יבש (השתמשתי ביין לבישול)
300 גרם שמנת מתוקה
2 עלי דפנה
100 גרם פרמזן
1 כף שמן זית
חופן טימין טרי (להוריד מהגבעול)
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות. לשמור קצת מהמים.
2. לגרור את הקישואים.
3. לכתוש את השום.
4. לחמם את השמן במחבת. לטגן קלות את השום ולהוסיף את הקישואים וקורט מלח. לטגן כ5 דקות עד שהם מאבדים מנפחם.
5. להגביר את החום ולהוסיף את היין. לבשל למספר דקות עד שהאלכוהול מתאדה ונשאר כחצי מהכמות של היין במחבת.
6. להוסיף את השמנת המתוקה, עלי דפנה, טימין מלח ופלפל. לבשל למספר דקות עד שהטעמים מתמזגים.
7. לערבב את הרוטב עם הפסטה (לא לשכוח להוציא את עלי הדפנה), להוסיף נוזלים אם צריך ולהגיש חם.
 
אהבתי את כל שלושת המתכונים והם ינוסו בהקדם!

לגבי קציצות העדשים והקינואה: לא הרגשת צורך להוסיף פירורי לחם/קמח? הן לא התפרקו במהלך/אחרי האפייה?

בנוסף למתכונים שלך השבוע, חשקה נפשי להכין את זה. נראה טוב ומתאים לי קישואים בחום הזה.
 

Mottek

New member
אני שמחה שאת אוהבת, תודה!

לגבי הקציצות, לא הן ממש לא התפרקו לי. אולי זה מפני שהוספתי עוד מים בבישול (בערך עוד כוס לפחות) והצלחתי ליצור איתן קציצות בלי בעיה מיוחדת. כששמתי אותם על תבנית האפיה לא נגעתי בהן עד סוף האפיה. ניסיתי להפוך אותם באמצע האפיה כמו שאני עושה בדרך כלל עם קציצות אבל הן לא אהבו את זה, אז הנחתי להם. בסוף האפיה לא היתה לי בעיה להפוך אותן.
תודה על הקישור למתכון של הקישואים, נראה נהדר. אם את מכינה את זה לפני, אשמח אם תחזרי לעדכן. זה נראה ממש מגרה.
 
הכנתי את גאלט הקישואים! יצא נהדר. נום נום נום

אני רוצה לציין שהבצק יצא ממש ממש נחמד, גם לעבודה וגם טעים מאוד!
נראה לי שאכין את טארט התרד שלך עם הבצק הנ״ל.
 

Mottek

New member
נהדר! תודה שחזרת לעדכן

אנסה להכין את זה לארוחת שבת.
 
חחח העיקר שנהניתם


אצלנו היה די משעמם-מבשלת בעיקר בסופשבוע.
אכלנו במהלך השבוע הרבה סלטים (וגם סרטים
)-ממש כל ערב כמעט יחד עם גרעיני ג'עלה שממש תורמים לסלט.

ובסופשבוע הכנתי רצועות חזה עוף מוקפצות עם סויה ופטריות טריות לצד תפוחי אדמה מדורה ובטטה.

אני מתה על תפוחי אדמה "מדורה"- זה ממש כמו תפוחי אדמה של מדורה וכל כך פשוט להכנה: חוצים את תפוחי האדמה, שמים כל חצי בתוך ריבוע של נייר אלומיניום,מוזגים מעל שמן זית ומעט מלח גס, סוגרים היטב- כדאי כל חצי תפוח אדמה בנייר אחר. שמים את זה בתנור על 180 מעלות למשך כ-40 דקות וזה פשוט תענוג לקיבה
 
צ'יקן פוט פאי

הכנתי הכל מסקארצ'. הבצק היה טעים מאוד, אבל התפורר מאוד בזמן האפייה, אני חושבת שהייתי צריכה להוסיף קצת מים קרים. בכל אופן, היה מאוד טעים ומוצלח

בצק: 2 כוסות קמח (אני כמובן השתמשתי בקמח נ"ג), 150 גרם חמאה קרה, 1 כפית סוכר, 2 כפיות מלח, 3 כפיות מי קרח (אני לא התשמשתי ואני חושבת שזו הייתה הטעות שלי)
לערבב את החומרים ביחד עד קבלת בצק אחיד. עדיף כמובן עם מיקסר, אבל אני עשיתי ביידיים, זה לקח בדיוק 4 דקות (מדדתי את הזמן) לשטח את הבצק בתוך תבנית פאי עם הידיים, ולאפות בחום בינוני 10 דקות.
צריך להכין 2, אחד לתחתית ואחד לכיסוי. אני הכנתי את הבצקים ביחד, והכנסתי את הבצק הנוסף לפריזר.
לכיסוי: את הבצק לרדד על נייר אפיה, שהוא לא יהיה דק מידי כדי שלא ישבר. את נייר האפייה להפוך על הפאי (אחרי שכמובן המילוי בתוכו) ולסדר שיהיה יפה.

מצרכים: קילו חזה עוף, חצי כוס אפונה, 2 גזרים קלופים וחתוכים, 2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, רבע סלסלת פטריות. (אפשר להוסיף איזה ירק קשה שרוצים בעצם)
לנקות את החזה עוף, לשים בסיר עם חצי בצל ו-2 עלי דפנה. למלא במים, שיכסו את העוף. להרתיח פעם אחת, ולבשל על אש קטנה כרבע שעה. להוציא את העוף, ולשמור את המים לשימוש נוסף.
במחבת עם שמן זית לאדות את הגזר והתפו"א, להוסיף את העוף, הפטריות וההאפונה, להוסיף עלי טימין. להוסיף את המים שנשארו בסיר, רבע כוס יין לבן. אפשר להוסיף גם כף שמנת, אבל לדעתי מיותר. לתבל עם מלח ופלפל. במקום להוסיף את המים אפשר להוסיף ציר עוף. לבשל על אש קטנה עד שמצמצים את הנוזלים. שופכים את הכל על הבצק המוכן, ומכסים בבצק נוסף.
לא לשכוח לעשות חורים בבצק שמכסה את הפאי, כדי שלאדים יהיה אך לצאת והפאי יהיה מוכן גם מבפנים.

זהו, יצא כלכך מוצלח שכולם קיבלו מנה שנייה ושלישית וגילתי שהגדולה אוהבת אפונה.
 

Mottek

New member
אמנם אני לא אוכלת בשר, אבל התמונה...

ממש מגרה! איזה כיף לכם, ואני שמחה לשמוע שיצא מוצלח.
תודה רבה על השיתוף!
 
איך הפסקתי לפחד ולמדתי לאהוב ניוקי

אתמול לראשונה בחיי הכנתי ניוקי בבית, ממש מהתחלה. די קל להכין אבל לוקח יותר ממה שחשבתי ודורש עין ויד למרקם הנכון. אני בטוחה שבפעם השנייה והחמישית זה נעשה יותר קל כי יודעים לאיזה מרקם לכוון את הבצק.
ניוקי קנוי משקית ואקום אני לא סובלת. הם תמיד דחוסים מדי בשבילי, זה כמו לאכול דבק.
לעומת זאת, הניוקי הביתיים שהכנתי באופן חובבני לגמרי היו פשוט מעולים - אווריריים, קלים, טעימים, פשוט כיף.
הכנתי לפי המתכון בבלוג האוכל החביב עלי "דברים בעלמה" (לינק למטה). היה כיף, כולם אהבו - אפילו אני!
הגשתי עם רוטב עגבניות פשוט ועם "רוטב לבן" טבעוני:
המתכון:
קופסת חלב קוקוס
שתיים שלוש שיני שום כתושות
שמן זית
מוסקט
מלח
פלפל שחור

מטגנים קלות את השום בשמן זית,
מוסיפים חלב קוקוס ואת והתבלינים (אפשר עוד קצת שמן)
מצמצמים את החלב קוקוס למרקם קרמי
מגישים

קלי קלות. זה אחד הרטבים האהובים על הגדול. למעשה, כשהוא קלט שזה הריח שעולה מהמטבח הוא חיבק אותי. מחזה די נדיר בגיל 14!
 

Mottek

New member
וואו נקרא נהדר!

ניוקי תרד הכנתי כבר כמה פעמים, אבל אף פעם לא ניסיתי את תפוחי האדמה, וכמו שכתבת את הקנויים אני ממש לא אוהבת.
אני אצטרך לנסות את זה בקרוב, כי תגובה כזאת ממתבגר חייב להיות מתכון שווה!
אני מצרפת את הקישור שנית כי זה לא עבד כמו שצריך בהודעה המקורית שלך.
 
שנים שלא אכלתי ניוקי

האמת היא שסבתא שלי היתה מכינה ובכלל לא קראה לזה ניוקי. היא קראה לזה קרטושקה והיינו מכינים את זה משאריות התפ"א של הארוחה מיום אתמול
איך אהבתי לעמוד אצלה במטבח ולגלגל את הבצק ולראות איך הם "קופצים" בסיר.
 
סבתא שלי קראה להם נודלי

וטיגנה אותם בפירורי לחם לפני ההגשה. אכלנו אותם בלי רוטב, היה מהמם.
 

smaak

New member
כאן אצלינו

(ואגב, שבועות הוא חג הקציר ולא חג הגבינות, איכשהוא המשמעות שלו עוותה על ידי גורמים מסחריים).

היו כמה מאכלים.
לזניה שהכנתי- הדפים מקמח כוסמין, אבל אפשר להשתמש בקמח רגיל (כמובן שקניתי).
רוטב בולונז, כשאת הבשר מחליף סייטן טחון. בפעם הקודמת ניסיתי עם שבבי טופו והיה פחות מוצלח. הפעם יצא נהדר.
למעלה הוספתי שמנת קשיו ופיזרתי שמרי בירה. יצא נהדר!
 
למעלה