פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אני מתנצלת על פתיחת הפינה באיחור השבוע. עם התאונה של הבן הגדול ובעיות עם המחשב זה פשוט לא יצא לי לפועל.
אז קודם כל סחטיין לsmmak על ארוחות מעוררות תאבון, ממש התעלית על עצמך. תודה רבה על השיתוף ועל התמונות הנפלאות, כל מתכון נראה יותר טוב מהקודם!
בהמלצתה של שירלי של 4 הכנתי גם את פאי הקישואים הכפרי. יצא ממש טעים! אפילו האמצעי שלי שהוא הבררן מכולם אהב את זה. נתתי מנה לקטן וכנראה כשהוא לקח את החתיכה הבצק נפתח לו קצת אז הוא התחיל לקרוא לזה תנין. הוא הוציא את כל הקישואים, אבל אכל את כל השאר. מתכון מומלץ לשבועות.
אז מה היה לנו השבוע? מה שיצא מוצלח השבוע היה מרק כרובית, וחצילים מוקרמים בתנור. שני המתכונים האלו היו ממש קלים להכנה וטעימים מאוד.
אז חג שבועות נחגג השבוע, איך נראה שולחן החג שלכם? מה אתם מכינים?
כרגיל, אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם שאלות, הארות או הערות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
מרק כרובית

מתכון פשוט למרק כרובית קטיפתי. המתכון המקורי לקוח מcooks Illustrated. כתוב במתכון להשתמש ב8 כפות חמאה, לא להיבהל. 5 כפות מזה בשביל קישוט, שבהחלט אפשר לוותר.

המרכיבים:
1 כרובית
8 כפות חמאה
1 בצל
1 כרישה (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)
1/2 4 כוסות מים
1/4 כפית חומץ שרי
3 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים. לשים בצד פרח גדול בשביל הקישוט (אם אתם לא מתכוונים לעשות את הקישוט בסוף אז תשימו את זה עם כל שאר הכרובית).
2. לשמור את הליבה של הכרובית. בעזרת סכין לחתוך את החלק הסיבי והקשה ולשמור את החלק הרך שבפנים. לפרוס לפרוסות דקות ולשים בצד.
3. לחתוך את הבצל והכרישה לפרוסות דקות.
4. לחמם 3 כפות חמאה בתוך סיר גדול. להוסיף את הבצל והכרישה ולטגן על אש בינונית ל7 דקות בערך עד לריכוך והשקפה.
5. להוסיף 4 כוסות מים ואת ליבת הכרובית לסיר עם הבצל ולהביא לרתיחה.
6. להנמיך את המים לחום בינוני ולהוסיף חצי מכמות הכרובית. לבשל 15 דקות.
7. להוסיף את שאר הכרובית ולבשל לעוד 20 דקות.
8. קישוט:
א. לחתוך את הכרובית שנותרה לפרחים קטנים מאוד
ב. לחמם 5 כפות שמן בתוך מחבת ולהוסיף את הכרובית. לבשל תוך
כדי בישול מתמיד עד שהכרובית וגם החמאה משחימים. כ7 דקות.
ג. להוציא בעדינות את הכרובית בתוך קערה. לשים את החמאה בתוך
כלי קטן להגשה.
ד. לערבב את פרחי הכרובית עם חומץ השרי. להוסיף מלח/פלפל לפי
הטעם.
9. לשפוך את הכרובית לתוך בלנדר או מעבד מזון. לעבד את המרק עד לקבלת מרקם אחיד וקטיפתי, בערך דקה.
10. לשפוך את המרק בחזרה לסיר החם ולהוסיף עוד חצי כוס מים אם יש צורך.
11. להגיש את המרק בתוך קערה, לפזר את הכרובית ומעט חמאה מעל, ולקשט עם עירית קצוצה.
 

Mottek

New member
חצילים מוקרמים בתנור

המתכון המקורי לקוח מתוך האתר של ניקי ב. היה קל ופשוט להכין והגדול ובעלי מאוד אהבו. הקטנים פחות אבל זה ההפסד שלהם.

המצרכים:
1 חציל
2 עגבניות
1 בצל
3 כפות פטרוזיליה
1/2 1 כוס מים
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפות סוכר
מלח/פלפל לפי הטעם
100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:
1. לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי של בערך 1 ס"מ.
2. להבריש את החצילים בשכבה דקה של שמן. לפזר מלח ופלפל מעל. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל20 דקות או עד שמתרככים.
3. בינתיים לחתוך את הבצל ואת העגבניות לחתיכות קטנות.
4. לטגן את הבצל עד להשקפה.
5. להוסיף את רוטב הצ'ילי, סוכר, מים, מלח/פלפל ולבשל כ15 דקות.
6. לטחון בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. כדאי להשאיר קצת חתיכות של עגבניות.
7. לצקת את הרוטב מעל החצילים ולפזר את הגבינה הצהובה מעל.
8. לאפות לעוד כ20 דקות.
 

mumfor4

New member
איזה יופי של מתכון , חולה על חצילים !!!

תודה מותק
 
WOW!!! ראיתי את המתכון אצל ניקי, וזה נראה

סוף, אבל בעלי ובוני לא אוכלים חצילים, אז חצילים לא נכנסים אלינו הביתה
 

noaronen1

New member
אני אשמח על המלצות לתחליפי גבינה לבנה לעוגה

לעוגת הגבינה של שבועות.
 

smaak

New member
את בארצות הברית לא?

יש לכם שם לדעתי את התחליפים של דאיה, או טופוטי? הם יכולים לשמש תחליף טוב.

http://us.daiyafoods.com

http://www.tofutti.com

לבלגיה המתקדמת הם עדיין לא הגיעו לצערי.

אם את מחפשת תחליף לגבינה לבנה למריחה, או עם תבלינים או סתם למרוח, אני מכינה גבינה מחלב סוייה, מתכון הכי פשוט בעולם.

http://tivonim-blog.co.il/גבינת-סויה-ביתית/
 

noaronen1

New member
האמת שכתבתי מהר מדי והתכוונתי לגבינה כמו 9%

אני נמצאת באזור שאין בו 9% ולפני שנה עם היוגורט היווני של Fage לא היתה לי הצלחה.
האמצעית ביקשה שנכין עוגת גבינה. ורציתי לשמוע במה אתן משתמשות כשאין 9% באזור...
 

rona73

New member
מה עם שמנת חמוצה?או שילוב של יוגורט יווני ושמ

שמנת חמוצה?משהי ?

גם לי אין גבינה לבנה פה.
 
אני משתמשת בד״כ בשילוב של יוגורט יווני ושמנת

חמוצה, ואם מרגישה שצריך משהו יותר Firm אז גם קצת כבינת שמנת.
יוגורט יווני Oikos של דנונה הוא הדבר הכי קרוב לגבינה לבנה שיש פה. מכיוון שהוא מגיע רק עם שני אחוזי שומן, אני מערבבת אותו בד״כ עם שמנת (sour cream).
 

forglemmigej

New member
עוגת גבינה-פירות

כמובן שקשה להביא מתכון כזה פשוט אחרי המטעמים שלך אבל יאללה נזרום

מצרכים :
250 גרם עוגיות של Digestive
1 כפית קינמון טחון
100 גרם חמאה מומסת
500 גרם גבינת שמנת
3 ביצים
200 גרם סוכר
2 כפיות סוכר וניל
לציפוי:
350 מל שמנת מתוקה
פירות כגון קיווי ופטל או אוכמניות
אופן הכנה:
לשבור את הביסקויטים (אני שמה בשקית ניילון ומעבירה מערוך מעל ), לערבב עם קינמון , חמאה ממוסת, להניח על תבנית גלית בקוטר 27 סמ וגם על השוליים להצמיד היטב, לאפות כחמש דקות ב-175 מעלות צלסיוס. להוציא מהתנור.
להקציף גבינת שמנת פלאס ביצים פלאס סוכר וסוכר וניל לתערובת נוקשה להניח על הקטע האפוי ושוב לתנור לאפיה 45 דקות באותה טמפרטורה 175 מעלות.
להקציף שמנת מתוקה לקצף לא נוקשה מדי, למרוח על העוגה האפויה לאחר שהצטנן, לפזר את הפירות מעל. לשמור במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
 

Mottek

New member
בלינצ'ס לשבועות

כל שנה אני מכינה קינוח של בלינצ'ס. קל להכין וממש לא מסובך. יצאו לי 12 בלינצ'סים.

המצרכים:
1 כוס קמח (לא תופח)
1 כוס חלב
1 ביצה
2 כפות סוכר (או לפי הטעם)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן

מילוי:
1 כוס ריקוטה
1/4 כוס קוטג'
צימוקים
1/4 כוס סוכר (או לפי הטעם)
קינמון
1 ביצה

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה ביחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
2. מחממים מחבת קטנה (אני משתמשת ב7 אינטשים) על חום נמוך-בינוני.
3. יוצקים כ2-3 כפות מהבלילה אל תוך המחבת ומשטחים כך שהבלילה תכסה את כל תחתית התבנית.
4. נותנים לבצק להתבשל כ2 דקות, הופכים ומטגנים לעוד 20 שניות על הצד השני. הופכים את העיגול על מגבת. וממשיכים בתהליך עד שנגמרת הבלילה.
5. מערבבים את מרכיבי המלית ביחד ומתקנים טעמים.
6. שמים כפית גדושה של מלית בתוך כל עיגול של בלינצ'ס ומקפלים כמו מעטפה.
7. אופים את הבלינצ'ס כ20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
 
למעלה