פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

שוב פותחת את הפינה באיחור, סליחה. אבל היה לי שבוע מטורף שהשיא היה מסיבה לגדול. היו אצלנו 20 אנשים והיה כיף. אבל אחרי שהילדים כבר סוף סוף היו במיטה וסיימנו לסדר ולשים את כל הדברים במקום לא היה לי כוח.
אבל משתפת בתמונה של העוגה שהכנתי לגדול. הוא היה מבסוט ומאוד שמח. הבעיה היחידה היתה שהיה יום חם וגם המטבח היה חם אז כל האייסינג ששמתי ישר נזל (זה נראה יפה ויש לאיזה 2 שניות לפני שזה התחיל לנזול) אבל זה לא פגם בהנאה.
אז מה היה לנו השבוע? קציצות תפוחי אדמה ובשר (בסטיל), לקוח מהאתר של ניקי. הכנתי גם פסטה ברוטב עגבניות ותרד שיצא נחמד. אבל הכי מוצלח השבוע היה סלט תירס, אבוקדו ועגבניות. הכנתי את זה למסיבה של הגדול ולא נשאר כלום.
בנוסף הכנתי את הניוקי תפוחי אדמה שקוף מקליד שיתפה. פעם ראשונה שהכנתי ובאמת יצא טעים, הרבה יותר אוורירי מהסוג הקנוי. שני הקטנים לא ממש אהבו, אבל הגדול המשיך לקחת עוד ועוד תוספות עד שהיינו צריכים להגיד לו להפסיק. השתמשתי ב1/2 1 כוס קמח על שלושה תפוחי אדמה, אבל הייתי צריכה להשתמש ביותר כי זה יצא קצת רך מידי. אגב את השאריות טיגנו ויצא ממש טעים. הרוטב של הקוקוס יצא מעולה ובטח אשתמש בו למתכונים אחרים. תודה על השיתוף!
אז מה היה לכם השבוע? מה בישלתם? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים.
כרגיל, אם יש לכם שאלות, הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב קוקוס - קוף מקליד

והנה הקישור למכון למי שלא זוכר מתאריך 29 למאי.
 
פתאום אני קולטת שאני חייבת להחליף כינוי..

 

Mottek

New member
קציצות תפוחי אדמה ובשר

המתכון מהאתר של ניקי. אלו קציצות תפוחי אדמה ממולאים בבשר. היה ממש קל להכין וכולם והכי הפתיע אותי שאפילו האמצעי שכמעט ולא אוכל תפוחי אדמה (גם לא צ'יפס) אהב אותם. השתמשתי בתחליף בשר, אבל המתכון המקורי הוא בשביל בשר בקר טחון. והכי חשוב, אפשר לטגן או לאפות. יצאו לי 12 יחידות.

המצרכים:
4 תפוחי אדמה
3 כפותשמן
פלפל/מלח לפי הטעם
350 גרם בשר טחון
1 בצל
1 כפית פפריקה
1/4 כפית קינמון
פלפל/מלח לפי הטעם

ציפוי:
קמח
2 ביצים
כף רסק עגבניות
פירורי לחם

אופן ההכנה:
1. לקלף את תפוחי האדמה ולבשל במים רותחים עד שמתרככים.
2. למעוך את תפוחי האדמה לפירה, להוסיף את השמן ולתבל.
3. לחתוך את הבצל לחתיכות קטנות ולטגן עד להשקפה.
4. להוסיף את הבשר לבצל ולהמשיך לטגן.
5. להוסיף את הפפריקה והקינמון ולתבל לפי הטעם.
6. בעזרת ידיים רטובות, לקחת כמות קטנה מהפירה ולשטח בתוך היד.
7. לקחת קצת ממילוי הבשר ולהניח במרכז. לסגור את תפוח האדמה מסביב לבשר (ליצור כדור). להדק ולשטח מעט.
8. לציפוי: לערבב את הביצה עם רסק עגבניות. להכין קערות נפרדות לפירורי לחם ולקמח.
9. לטבול את הקציצה בתוך הקמח, ביצים ואז פירורי לחם.
10. ניתן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות. להפוך ולאפות לעוד 10 דקות.
או: ניתן גם לטגן קלות עד להזהבה.
 

לילית462

New member
זה נראה נורא טעים

אבל גם מלא עבודה, ויותר מזה, מלא טיגונים...
כמה זמן זה לקח לך ?
 

Mottek

New member
תודה. וזה ממש לא לקח הרבה זמן

אבל מודה שלא הסתכלתי על השעון.
בזמן שאת מרתיחה את תפוחי האדמה את מכינה את המילוי ואז ברגע שהמילוי מתקרר מספיק יוצרים את הקציצות.
אני טיגנתי בערך 3-4 קציצות בכל פעם אולי 2 דקות על כל צד רק עד שמשחים (יצאו לי בערך 15 קציצות). מכיוון שהביצים זה רק בציפוי לא צריך לטגן להרבה זמן. חוץ מזה, את יכולה גם לאפות ולשים בתנור ל30 דקות וככה לפנות לך זמן להכין משהו אחר.
יצירת הקציצות עצמן לוקח 10 שניות לכל היותר. משטחים את תפוחי האדמה ביד, שמים כפית מילוי וסוגרים לכדור. קלי קלות!
בהצלחה
 

Mottek

New member
פסטה ברוטב עגבניות ותרד

המצרכים:
500 גרם פסטה
1 כף שמן זית
1 בצל
2 שיני שום
1 קופסה עגבניות חתוכות (400 גרם)
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית בזיליקום
מלח/פלפל לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
50 גרם גבינה לבנה (cream cheese)
1/4 כוס פרמזן מגורר
1/2 כוס מים
250 גרם תרד טרי (אפשר גם תרד קפוא, לסחוט היטב)

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות.
2. לחתוך את בצל לקוביות קטנות ולכתוש את השום.
3. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את הבצל והשום עד להשקפה.
4. להוסיף את קופסת העגבניות (עם הנוזלים), בזיליקום ואורגנו ולערבב
5. להוסיף את רסק העגבניות וחצי כוס מים. לערבב היטב.
6. להוסיף את הגבינה הלבנה והפרמזן ולערבב עד שזה נמס.
7. להוסיף את התרד לרוטב ולבשל כ3-5 דקות עד שהעלים מתרככים ולתקן טיבולים.
8. לערבב את הרוטב עם הפסטה ולהגיש.
 

Mottek

New member
סלט קיצי – תירס, אבוקדו ועגבניות

הסלט כל-כך פשוט להכנה ויצא ממש טעים. הילדים לא אהבו אבל כל המבוגרים חיסלו בהנאה מרובה.
המתכון ממליץ לבשל את קלחי התירס על הגריל, אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בתירס רגיל. אני לא חושבת שזה יגרע מהטעם של הסלט.

המצרכים:
1 קופסא עגבניות קטנות 1pint cherry tomatoes))
1 אבוקדו
2 קלחי תירס
2 כפות כוסברה טרי

רוטב:
מיץ מ1 lime (אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית. זה לא לימון, זה האח הירוק שלו).
3 כפות שמן
1 כף דבש
1 שן שום
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לבשל את קלחי התירס על הגריל עד לקבלת סימני חריכה בערך 10 דקות (אפשר גם לבשל במים לדעתי).
2. להוריד את התירס מהקלח לגם לסחוט ממנו את המיץ ולשים בתוך קערה.
3. לחתוך את העגבניות לחצי ולהוסיף לקערה.
4. לחתוך את האבוקדו לקוביות ולהוסיף לקערה.
5. לחתוך את הכוסברה ולהוסיף לקערה.
6. להכין את הרוטב: לכתוש את השום.
7. לסחוט את מיץ הליים לתוך קערה נפרדת.
8. להוסיף את הדבש והשמן ולערבב היטב.
9. לשפוך מעל התירס ולערבב היטב.
10. לצנן את הסלט לפחות 15 דקות לפני ההגשה.
 
השבוע שלנו

בעלי ציין שבוע שעבר שהבשר היחידי שאני יודעת להכין זה עוף או פסטה בלונז'. הוא צודק, בארץ לא קניתי אף פעם בקר כי זה יקר, וכלכך התרגלתי להכין עוף שאני לא טורחת להכין בשר בקר/לבן.
אז החלטתי שכל שבוע אני אקנה נתח בשר מסוג אחר, ואחפש מתכון חדש כדי להרחיב את אופקי הקולינריים בתחום הבשר.
הבשר הראשון שהכנתי היה נתח לבן, אבל זה יעבוד טוב גם אם בשר בקר אם יש עינייני כשרות.
קניתי בשם premium country ribs. הכנתי מרינדה - חצי כוס רסק תפוחים, חסי כוס פטרוזליה (השתמשתי במיובשת כי לא הייתה לי טרייה), 5 כפות orange sauce - Asian glaze stir fry. כמה שעות מספיקות למרינדה, אבל אפשר גם לשים לילה לפני. בעלי צלה על האש למשך רבע שעה, יצא עסיסי וטעים.
בנוסף, קניתי שמן stir fry, שיפר פלאים את הירקות המוקפצים.

אני מתה ניוקי, תמיד שיש לי שאריות פירה אני מכינה לנו לארוחת ערב. את צודקת, הסוד הוא באמת בכמות הקמח, אם יש יותר פחות מידי יוצא מאוד רך.
את הרוטב אני אנסה פעם הבאה שאני אכין ניוקי (למרות שנראה לי שהוא יעבוד טוב עם פסטה במקום אליולי). הרוטב הקבוע שלנו הוא חמאת מרווה עם שום
 
סלט עדשים שחורות וסלק טרי.

השבוע ניסיתי סלט מלא ברזל שיצא מאוד מוצלח, למרות שלא היו לי כל המרכיבים בבית.
 

Mottek

New member
נקרא נהדר נירית!

אפילו שאצלי לא חובבי סלק, אולי אנסה את זה.
אני גם מצרפת מחדש את הקישור למתכון (ואם זה לא היה המתכון הנכון אנא תקני אותי).
 

smaak

New member
כאן היתה עוגת שוקולד

מהבלוג לא על החסה לבדה,
יצאה מעולה.

http://tivonim-blog.co.il/עוגת-שוקולד-פשוטה/

נתתי לכמה מהלקוחות שלי לטעום, בלי לומר להם שזה טבעוני. התגובות שקיבלתי היו מדהימות, כולל קולות עונג שמתאימים יותר לסיטואציות אחרות. היה נחמד לדעת שאהבו.
 

אספרסו2

New member
נשיא צמחוני למדינת ישראל,

ואני,בעוונותי הכנתי בשבוע שעבר פילה אמריקאן ,מתכון של טבח הולנדי,
זוגתי ואני העלנו זכרונות וכילינו אותו עד תום.
 

smaak

New member
ממרח שעועית לבנה

אני השריתי ובישלתי את השעועית, אבל אפשר בהחלט להשתמש בשעועית משקית קפואה. רק צריך לדאוג שהיא מבושלת מספיק.

בערך כוס וחצי שעועית,
שתי שיני שום,
פטרוזיליה,
בצל רגיל או סגול.

אני מטגנת קודם במחבת את כל המרכיבים מלבד השעועית, עד שהבצל מתחיל להשחים אבל לא נשרף.

מעבירה הכל לבלנדר ביחד עם השעועית
חשוב להוסיף קצת מים, בערך חצי כוס או קצת יותר,
ולהפעיל עד שהמחית חלקה לגמרי.


אפשר למרוח על לחם, קרקרים וכו׳,
אפשר גם לאכול כתוספת קטנה.
תענוג.
 

smaak

New member
תודה רבה!!

אני מתה על אדממה, וכאן לא מוכרים בשום מקום, אייקון עצוב.
 

mumfor4

New member
איפה זה כאן ?

לקח זמן עד שמצאתי אדממה בווילס .
בסוף מצאתי בwaitrose ולא היה קץ לשמחתי .
 
למעלה