פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע?
לא הרבה. זאת אומרת שדווקא היו הרבה בישולים אבל רובם יצאו איומים השבוע. היה דבר אחד שהכנתי שקצר מחמאות וזה היה דווקא מאכל של שעורה barley)). הייתי בהתלבטות גדולה כשהכנתי את זה, האם הילדים בכלל יאכלו את זה, אבל הלכתי על זה. כעבור שעה כשהאוכל היה מוכן אני לא הייתי בטוחה שאני אוהבת את זה וכבר התחלתי לחשוב על מה להכין במקום. קראתי אלי את הקטן והגדול (האמצעי עדיין היה בגן) וביקשתי מהם לטעום. הקטן התחיל עם הצגות של "אני לא אוהב את זה" לפני שהוא בכלל הכניס פרור לפה. נתתי לשניהם לטעום, והם כל-כך התלהבו שהם ביקשו עוד ועוד. אני חושבת שנתתי לכל אחד לפחות 5 כפות "לטעום". הייתי צריכה להפסיק אותם כדי שישאר אוכל לארוחת הערב!

מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע שהיה מוצלח?
אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים. וכרגיל, אם יש לכם שאלות, הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
ריזוטו שעורה ותרד

ככה קראו לזה במתכון. אם זה באמת יצא כמו ריזוטו, אני לא יודעת (אף פעם לא יצא לי לאכול את זה במסעדה אז אין לי למה להשוות). מה שבטוח שזה לא היה מאכל מהיר להכין (זה לוקח בערך 50 דקות בישול והוספת מים מתמדת). בינינו, אם הייתי מבשלת את השעורה לפי ההוראות על האריזה ומוסיפה עלה דפנה ומשתשמת במרק במקום במים, ורק מוסיפה את הבצל והתרד אחרי שהשעורה כבר היתה מוכנה, אני לא חושבת שהתוצאה היתה יוצאת פחות טובה. אם תנסו את זה, תחזרו לעדכן איך יצא.

המצרכים:
1 כוס גרגירי שעורה (barley)
3 כפות חמאה
8 כוסות מרק צח (אני השתמשתי ב4 כוסות מרק ו4 כוסות מים)
1 בצל
2 כפות טימין טרי
1 עלה דפנה
1 קופסא עלי תרד קפואים או חצי צרור של תרד טרי
1 כוס פטרוזיליה טריה
2 כפות שמן זית
1 לימון
1 כוס פרמזן (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
1/3 כוס עירית
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. לחמם את התנור ל180 מעלות. להניח את השעורה על תבנית אפיה ולקלות ל10 דקות עד שהם מתחילים להשחים קצת.
2. בינתיים להביא את המרק לרתיחה בתוך סיר. אחרי הרתיחה לכבות אבל לשמור על המרק שישאר חם.
3. לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות. לחמם 1 כף חמאה במחבת ולטגן את הבצל עם מעט מלח ופלפל עד לשקיפות.
4. להוסיף עלי טימין קצוצים דק, שעורה ועלה דפנה לתוך הבצל ולערבב ביחד.
5. להוסיף 2 כוסות מרק ולהביא לרתיחה.
6. להנמיך את החום להמשיך לבשל 5 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים. 7. להוסיף 1/2 כוס מרק כל 5 דקות עד שהשעורה מרככת והמרקם קטיפתי. בערך 45 דקות. יתכן ולא תסיימו את כל כמות המרק. להוציא את עלה הדפנה.
8. להרתיח סיר חדש עם מים מומלחים.
9. לחתוך את התרד והפטרוזיליה בגסות (להוריד את הגבעולים) ולהכניס לסיר עם המים הרותחים ל30 שניות, רק עד שהעלים קמלים. לסנן.
10. לעבד את התרד במעבד מזון עם שמן זית וקצת מים אם צריך עד שיוצאת עיסה אחידה וקטיפתית.
11. לכתוש את השום, לגרור קליפת לימון (בערך כפית), ולסחוט 2 כפות מיץ לימון. להוסיף לשעורה ולערבב.
12. להוסיף את גבינת הפרמזן ולערבב היטב עד שהגבינה נמסה ולהוסיף עוד 2 כפות חמאה.
13. להוסיף את מחית התרד לשעורה, לערבב היטב ולתקן תיבולים.
 

mumfor4

New member
מה בישלתי השבוע

את האמת , לא הרבה .
בזמן האחרון אני מדירה רגליי מהמטבח ולעומת הקובות שהייתי יושבת לגלגל או עלי הגפן , אני ממש מקטינה ראש
פסגת הקולינריה היתה פסטה טונה שמשום מקום הילדים שלי החליטו שהם אוהבים .
אז הכנתי פסטה ( טוב , לפחות מקמח מלא ) לפי הוראות היצרן , סיננתי , הוספתי קופסת טונה עם השמן וערבבתי .
זהו .
על יד חתכתי קצת ירקות ( המצפון הורג אותי )

בכלל , מסתבר שהילדים שלי פיתחו טעם קרטוני ואוכלים רק דברים שדורשים ממני להיות גג חצי שעה במטבח .
אז אני ממשיכה להתגעגע למטעמים של אמא שלי ושהם ימשיכו לאכול ארוחות מהירות הכנה ( מקווה שניפגש בקרוב אמן )

עוד דבר שהם אוהבים זה ג׳קט פוטטו , שזה בערך כלום עבודה בשבילי גם את השעועית הם מבקשים מקופסת שימורים
ואני תוהה אם אפשר לפרוש כבר ולנסוע לויפאסנה במנזר טיבטי , את זה גם בעלי יכול להכין .
זהו , פרקתי .
 
ממש רחמנות אליך


 

noaronen1

New member
מבינה לליבך

גם אני התייאשתי, ניסיתי להכין mac n cheese אמיתי והם זרקו לי את זה ישר לפרצוף - רוצים מהקופסא - אז מצאתי אורגאנית בלי צבעי מאכל...
בכל אופן נשמע כיף מנזר טיבטי במקום לבשל את אותם 5 דברים שהמשפחה שלי מסכימה לאכול. ומדי פעם מותק ואת נותנות לי השראה לנסות משהו חדש, ואז לפעמים הפרצוף מעוקם ולפעמים הם דווקא מחמיאים, אז אני ממשיכה לנסות...
 

Mottek

New member
איזה כיף לך

אצלי זה לא הולך ככה. הילדים אוהבים את מה שאני מבשלת (בדרך כלל). הם אמנם מעדיפים את הפיצה והפסטה, אבל אני לא מסכימה על בסיס קבוע.
אל תדאגי, עוד מעט ימאס להם מהבישול המהיר הזה ויבקשו שתכיני להם אוכל אמיתי (אמן!) בינתיים תהני מהחופשה מהמטבח.
 

smaak

New member
גם לי יש שבועות כאלה

יותר של חוסר השראה ואין לי כוח, ואני אוכלת את המינימום שבמינימום מבחינת מאמץ לבשל (פסטה עם מלח ופלפל נניח).

זה יעבור להם, הם יבינו מתי שהוא מה זה אוכל טוב.
 
גולש

במסגרת "אני רוצה ללמוד אך להכין מנות מבשר בקר" קניתי בריסקיט, והכנתי גולש.
הופתעתי מאוד שזה בדיוק כמו להכין עוף פפריקש, רק עם בשר אדום. היה טעים בכל אופן, וכמובן החלק החביב עלינו היה לטבול את הלחם ברוטב הטעים שנשאר בתחתית הסיר.

התחלתי לקרוא קצת על דיאטת פליאו, בזכות חברה שלא מפסיקה לדבר על כמה דרך החיים הזו חשובה, בעיקר למי שיש צליאק <אייקון של גלגול עיניים, בעיקר כי לה אין צליאק>. אני לא אוהבת דיאטות או טרנדים, אבל הצלחתי להתחבר לחלק "מהאני מאמין" של הדיאטה, בעיקר כי היא שלחה לי כמה מתכוני ירקות ובשר שמצאו חן בעיניי, ואז הבנתי שאורך החיים שלנו מתאים "לאני מאמין" של הפליאו. נו שיו..... היה מעניין להבין את הטרנד החדש
 

לילית462

New member
קינואה בכתום וסלט סלק

ההצלחות של השבוע -
סלט סלק, הכי פשוט שיש - בישלתי את הסלק למוות, גרדתי אותו במג'מיקס. הוספתי המון לימון, כפית סוכר, מלח, פלפל ומעט שמן זית. יצא מעולה!!!!!

קינואה בכתום - טיגנתי בצל, שום, ג'ינג'ר להם הוספתי גזר, גמבה, דלורית - כולם מגורדים לגפרורים. אחרי תיבול וטיגון הוספתי את הקינואה ומים. יצא מעולה.
 
מזכיר לי את סלט הסלק האהוב עלי

מגררים בפומפייה סלק חי וגזר חי. מוסיפים קוביות תפוז, טיפונת חומץ בלסמי ומעט מלח. טעים נורא ופלואורסנטי ברמות על טבעיות.
 

smaak

New member
ניסיתי לבשל קינואה כמה פעמים

עם ירקות שונים.
פשוט לא טעים לי, לא יודעת להסביר למה. אם אני אוכלת ממש מעט זה בסדר, אבל בתור תוספת אני לא מצליחה להכין את זה באופן שאהיה מרוצה ממנו.
 

לילית462

New member
זה לא שחייבים...

בסך הכל הטעם של הקינואה הוא ניטראלי. חברי אליה טעמים שאת אוהבת והיא תספוג אותם. אם אין לך בעיה עם המרקם הקריספי (שאני מתה עליו).
 

smaak

New member
גזרים צבעוניים

מצאתי בסופרמרקט, והם היו יפים מדי מכדי להשאירם שם.
 

smaak

New member
אחרי שיצאו מהתנור

תיבלתי במלח, פלפל, פפריקה, רוזמרין טרי, הרבה שמן זית.
 

smaak

New member
פלפלים וקישואים ממולאים בצבעים

המילוי כלל אורז מיום האתמול, סייטן טחון (דומה לבולונז במרקם ובטעם), בצל, עשבי תיבול ופטריות קצוצות שטיגנתי בשמן זית לפני שערבבתי עם שאר החומרים.
 

Mottek

New member
וואו! הכל נראה מדהים!

כל-כך יפה וצבעוני. פשוט תענוג לעיניים.
תודה על השיתוף!
 
למעלה