פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע?
לא הרבה. אחותי באה לביקור קצר עם בעלה והילד. כך שיצא שבישלתי בעיקר דברים מוכרים. ניסיתי מתכון אחד חדש עם קינואה שיצא פשוט איום. למזלי הצלחתי לשטוף מספיק את הקינואה ולהוציא את הרוטב ממנו כך שיצא אכיל למרות הכל (לא, זה לא יעלה לפינה). מה שהיה מצחיק כל השבוע זה שבעלי תמיד מתלונן שאני מכינה יותר מידי אוכל לארוחת ערב ותמיד יש שאריות. מבחינתי שאריות זה אחלה כי אז יש לי פחות לבשל למחרת. הפעם בתוספת של אחותי, היינו ביחד 8 אנשים והכנתי את אותה כמות האוכל ולא נשארו שאריות בכלל.
מה שכן הכנתי ויצא טעים היו לביבות תירס הכי פשוטות שיש. גיסיתי גם קפצה לביקור בדיוק כשהכנתי את זה וננתי לה לטעום והיא לקחה ממני את המתכון. גם אצלה זה נחל הצלחה מסחררת.
אז מה היה לכם השבוע? מה בישלתם? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים.
כרגיל, אם יש לכם שאלות, הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
לביבות תירס פשוטות

כל-כך פשוט להכין, מהיר ובלי הרבה קישקושים ותבלינים. כבר יצא לי להכין אותם מספר פעמים ולמדתי להכפיל את הכמות כי הם תמיד נחטפים.

המצרכים:
1 קופסת שימורים תירס
3 כפות קמח
2 ביצים
1 כף גדושה פירורי לחם
מלח/פלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. לטחון חצי קופסת תירס עם חצי מהנוזלים בתוך מעבד מזון. להעביר לקערה.
2. להוסיף את שאר התירס (בלי הנוזלים), קמח, ביצים, פירורי לחם ומלח/פלפל.
3. לחמם שמן במחבת, לצקת קציצות בעזרת כף (הבלילה יוצאת די נוזלית). לטגן קלות משני הצדדים עד להזהבה.
 
תחליף ביצים טבעוני (קצת באיחור)

אפשר להחליף ביצים בכל מיני דברים. כשאני מכינה עוגה אני משתמשת ברסק תפוחים וסודה לשתייה במקום ביצה. אבל פשטידות הן עניין יותר מורכב ולכן במשך שנים רבות פשוט לא הכנתי פשטידות (פרט לניסיונות כושלים עם טחינה או פשתן טחון ומושרה..).
עד שהתברר שאפשר להכין די בקלות תחליף ביצים טבעוני בבית. הנה לינק לדוגמה:
http://mashudov.wordpress.com/2014/06/07/egg/
בתיאבון!
 

1me too1

New member
תודה


 

smaak

New member
יש גם תחליף מסחרי

בשם NO EGG, הוא נראה גם כן כמו אבקה. קניתי אבל טרם ניסיתי אותו.
 

noaronen1

New member
תגידי לגבי תחליפים

את לוקחת תחליפים טבעיים שיתנו לגוף מה שצריך?
למשל חברה שלי שהיא יותר בקטע של raw food אמרה לי שאולי כדאי אני אוכל דבש מלכות והיה לה גם עוד איזשהו משהו טבעי שנראה די דוחה.
למשל תחליף ל- b12 או ברזל וכדומה? סתם סקרנית...
 

smaak

New member
כדאי לקחת ברזל

b12. אני לוקחת ברזל כי גם ככה יש לי חוסר (עוד לפני הטבעונות),
ובי 12, כי אין אפשרות לקבל אותו ממקור אחר. טבליות.

ברזל אני לוקחת נוזלי, כי הכדורים גורמים לעצירות.

לגבי הרו פוד, יש כל מיני אבקות שאפשר להוסיף לשייקים, מאוד מזינות, אבל הטעם, אפעס, לא משהו.
 
תחליפים ואני

עם ברזל לפעמים יש לי בעיה ולפעמים הוא בסדר גמור גם בלי תוספים, רק על בסיס תזונה מאוזנת. תמיד הייתי קצת אנמית ולכן אני מאמינה שאם מצבי יכול להיות בסדר בלי כדורים, כנראה תזונה טבעונית מספקת כל מה שצריך.

B12 - שנים לקחתי כדורי מציצה של סולגאר והמצב היה תקין, אבל לפני כמה שנים התפתחה אצלי בעיית ספיגה ועכשיו אני מקבלת זריקות פעם בשלושה חודשים.

בנוגע לרו-פוד: בישראל היו שנתיים שאכלתי רק רו פוד בקיץ וזה היה תענוג, כל כך קל ומרענן (אבל כל הזמן חשבתי על מה לאכול, כי זה היה חדש ומסעיר). לא הרגשתי אף פעם צורך להוסיף אבקות לשייקים - זה נראה לי קצת הפוך ממה שניסיתי להשיג בתזונה הזאת, כלומר תחושה יותר קלילה ומחוברת לטבע. אולי אם זה היה נהפך לאורח חיים הייתי חושבת אחרת.
 

me too

New member
הכנתי! הכנתי!


יצא טעיםםםםםם
שמתי ביצה אחת במקום שתים - יש לי רגישות לביצים, אבל יצא טעיםמאוד!
מקווה שהשאר יאהבו גם.
הכנתי גם פשטידת קישואים מהאתר של ניקי, אבל זה עדיין בתנור כך שאין רשמים עדיין
תודה על המתכון הקליל
 

smaak

New member
ריבת דובדבנים

זה לא ממש מתכון, כי פשוט מאוד להכין את זה, אבל להלן שלבי הכנה של הריבה.

קיבלתי מאחד הלקוחות שלנו כמות גדולה של דובדבנים מהעץ שלו. הם לא היו מתוקים במיוחד, ולכן החלטתי להכין מהם ריבה. היתה לי כמות של דובדבנים לאחר גלעון של בערך 1200 גרם.
 

smaak

New member
בסיר, ביחד עם 900 גרם סוכר בערך

ומקל ווניל אחד שחרצתי והוצאתי ממנו את הגרגירים. הכנסתי גם את המקל עצמו בשביל הטעם. אפשר כמובן להוציא אותו אחרי הבישול.
 

smaak

New member
צריך לערבב באופן תדיר

על מנת שהתחתית לא תישרף. הסוכר יימס די מהר וצריך בדקות הראשונות להישאר קרוב לסיר ולערבב עד שמתחיל לבעבע, ואז להנמיך את האש ולבשל.
 

smaak

New member
וזהו, מוכן

כדי לבדוק האם הריבה מוכנה, מוציאים קצת מהריבה עם כף ומורחים קצת על צלחת נקייה כדי לראות עד כמה מהר הסוכר נע לצדדים.
מוזגים את הריבה בעודה חמה לצנצנות זכוכית וסוגרים מייד.
 

Sinophile

New member
איזה יופי!

בא לי להכין איזה קינוח עם דובדבנים...
אגב, איך גילענת אותם?

בגלל בעיות סיסמא, נאלצתי להיפרד מהכינוי הוותיק שלי ״שירלי של 4״ ומעכשיו אני ״Sinophile״
 

smaak

New member
קיבלתי מגלען מאמא של הלקוח


די משעשע, היא הגיעה למאפייה אחריו, ואמרתי לה שאני מתכוונת להכין ריבה, ושאלך רק לקנות מגלען.
היא חזרה אחרי שעתיים עם מגלען חדש שקנתה לי במתנה


זה לוקח קצת זמן אבל שווה את התוצאה.
 
למעלה