פינת הבישול

Mottek

New member
נהדר!

איזה יופי לך. גם אני רוצה להכין ריבה אבל זה נראה לי כל-כך מסובך... אולי אעזור אומץ ואנסה להכין בקרוב, בזכותך כמובן!
תודה על השיתוף וזה נראה ממש טעים
 
ארוחה ברגע ללא גלוטן

בן הזוג שלי החליט לפני חודשיים ומשהו להפסיק לאכול גלוטן, והתמרון בין הטבעונות שלי לבררנות של שני הילדים קיבל עוד אתגר...
היום בלילה אמא שלי באה לבקר
וניסינו להכין את הבית לבואה, כך שלא ממש היה לי פנאי לעמוד ולהכין ארוחה.
לילדים הכנתי פסטה.
אבל מה עם הבןזוג? היה לי במקרר די הרבה רוטב פיצה שהכנתי אתמול ונשאר. והיה חציל אחד שמשווע שיאכלו אותו כבר.
אז יצא אלתור ממש מוצלח, והייתי מעלה תמונה לולא גנבו לי את המצלמה והנייד
:
טיגנתי קוביות של חציל עד שהתרככו
הוספתי תרד קפוא משקית
שפכתי את רוטב העגבניות (פשוט עגבניות קצוצות, שום, טימין, מייפל והרבה שמן זית, טחונים בבלנדר יד בלי בישול. לוקח חמש דקות להכין)
הוספתי מעט פטרוזיליה קצוצה (יש לי מיובשת, אז גם זה לא לקח הרבה זמן)
בישלתי עד שהכל התרכך. זהו.

בינתיים הכנתי פולנטה: הרתחתי ציר ירקות ולאט לאט (טוב, לא מאוד לאט. קצת נשפך!) הוספתי את הפולנטה ובחשתי היטב במשך חמש דקות. הוספתי שמן זית עד שהיא נהפכה לרכה כמו פירה נימוח מאוד.
זהו.
את התבשיל מגישים מעל הפולנטה וזה ממש טעים וכל כך פשוט.
 

smaak

New member
נתת לי רעיון עם הפולנטה

יש לי ציר ירקות במקרר שעוד לא השתמשתי איתו.
את מרתיחה את הציר ופשוט מוסיפה פולנטה?
יש לי שני סוגים, רגילה ואינסטנט,
וכמה זמן את מבשלת אותה עם הציר?
 

R750-Girl

New member
פולנטה

עם המון גבינה (לא בשבילך) והמון תרד (דווקא כן) - טעים. את יודעת את מי לשאול
 
פולנטה

כן, פשוט מרתיחה את הציר וכשרותח שופכת לאט לאט את הפולנטה, מבשלת כמה דקות תוך ערבוב מתמיד ומוסיפה שמן למרקם יותר רך. משך הבישול הוא עניין של טעם, מבחינתי כשזה רך ולא גרגרי זה מוכן. לא יודעת מה זה פולנטה אינסטנט. יש לי פולנטה די דקה, בערך כמו קוסקוס דק-בינוני. לא כתוב עליה שהיא אינסטנט.
בהצלחה!
 

Mottek

New member
הפולנטה נשמעת נהדרת

איזה יופי של רעיון וניצול שאריות!
 

Mottek

New member
משקה מרענן לקיץ

גם טעים, גם בריא, וגם מהיר!
המתכון לא מדוייק ואפשר לשנות כמויות/פרות לפי מה שאתם אוהבים או לפי מה שיש בבית.

המצרכים:
2 בננות + איזה פרות יער או תותים שרוצים (בערך 2 כוסות)
12 קוביות קרח
1/4 כוס סוכר או לפי הטעם
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות חלב (או עד שהמיכל מלא)

אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר לפי הסדר.
2. מפיעילים את הבלנדר על liquify עד שהכל מתערבב ביחד ונכתש.
3. מגישים קר. ממולץ לשתות עם קשית!

*בתמונה אני הוספתי גם כמה תותים שהיו
 
לא מבשלים ולא אופים


רוצים למכור את התנור והברקנו לו את הצורה-אז לא נוגעים בו


אבל כבר לגמרי מיציתי את האוכל בחוץ
 
למעלה