פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

פינת הבישול

הילדים חזרו לבי"ס, ואיתם אני חזרתי לבישולים.
הכנתי סיגרים ממולאים תרד לארוחת ערב, הם היו הצלחה מסחררת והיו כל-כך קלים להכנה.
בפינה של נירית הרבה דיברו על לבשל עם הילדים, אז בהשראת הפינה הכנתי לארוחת הבוקר בסוף שבוע פנקייקס עם חמאת בוטנים. הילדים נהנו לעזור לי למדוד ולערבב את המצרכים והכל נחטף!
בנוסף אני מצרפת כתבה על איך לשתף את הילדים בבישול במטבח.
http://www.etze.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1497&catid=213

אז מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
סיגרים ממולאים תרד

רציתי להכין משהו עם תרד לארוחת ערב, אבל לא רציתי פשטידת תרד. הכנתי מילויי של פשטידת תרד, אבל אז גילגלתי אותם בתוך עלי פילו. היה מהיר ופשוט. לא נשארו לי שאריות. נהדר לאירוח.

המצרכים:
250 גרם תרד
1/2 בצל
1/2 כוס פטה
1 ביצה
1/2 כפית אורגנו
קורט אגוז מוסקט
מלח/פלפל לפי הטעם
עלי פילו מופשרים

אופן ההכנה:
1. לבשל את התרד לפי ההוראות. לסחוט היטב.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן עד להשקפה.
3. לערבב את התרד, הבצל, אורגנו, אגוז מוסקט, מלח/פלפל, פטה וביצה.
4. לפרוס עלה של פילו, ולמרוח מעט שמן (בעדינות כי העלה דק). לפרוש עלה שני מעל לראשון (בסך הכל 2 עלים חופפים).
5. לחלק את העלה לארבעה חלקים שווים (אפשר גם שניים אם רוצים סיגרים יותר גדולים). לשים בקצה כל עלה מעט תרד ולגלגל. יש לקפל את הקצוות הקיצוניים קודם כדי שהמילוי לא ילזוג החוצה.
6. להניח את הסיגרים המוכנים על תבנית אפיה ולמרוח מעט שמן מעל לסיגרים.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20-25 דקות או עד שמשחים.

 

Mottek

New member
פנקייקס חמאת בוטנים

פנקייקס חמאת בוטנים
במשך השבוע אצלי אוכלים דייסות למיניהם. אניל אל טיפוס של בוקר ומסרבת לבשל כשאני חצי ישנה.
בסופי שבוע אני נהנית לבשל לילדים לארוחת הבוקר דברים קצת יותר מושקעים, כמו לחם מטוגן או פנקייקס.

המצרכים:
1 כוס קמח
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1/4 1 כוס חלב
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
1. בתוך סיר, להמיס את חמאת הבוטנים על הכיריים. זהירות זה יהיה חם!*
2. בקערה גדולה לערבב את הקמח, אבקת אפיה, סוכר, מלח
3. בקערה נפרדת לערבב את החלב, ביצה, שמן וחמאת בוטנים.
4. להוסיף את הקערה עם הנוזלים לקערה של הקמח ולערבב היטב.
5. לחמם שמן במחבת ולטגן על חום נמוך למספר דקות עד שרואים בועות. להפוך ולטגן על הצד השני עד שמשחים.

* אפשר לוותר על השלב הזה ופשוט לערבב את החמאת בוטנים לתוך הבלילה כשהיא קרה, אך מנסיון התוצאות יותר טובות כשחמאה מומסת.

בנוסף הכנתי גם רוטב לפנקייקס מכמה תותים שנשארו לי במקרר. אין לי כמויות מדויקות (מאוד לא מתאים לי) אבל זה יצא ממש מוצלח!

המצרכים:
10 תותים
1 כף סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפיות חמאה
2 כפות מים

אופן ההכנה:
1. לחתוך את התותים לקוביות קטנות
2. לחמם מחבת ולהמיס את החמאה
3. להוסיף את התותים, הסוכר, תמצית וניל והמים
4. לערבב על אש נמוכה עד שמקבל סירופ סמיך

 

noaronen1

New member
מכיוון שיש לך עץ תפוחים

אני למדתי מהאמריקאים ומאוד אוהבת לאכול תפוח פרוס עם חמאת בוטנים. מעולה ובריא אחרי אימון.
הגרסה האמריקאית לתפוח בדבש (-;
 

forglemmigej

New member
נשמע הזוי אבל ינוסה

בדיוק מצאתי באלדי המקומי חריסה בשפופרת שזה חילול הדין כי חריסה חייבת להיות טריה , לא משנה, היה שבוע מזרח תיכון ברשת אבל אף אחד חוץ ממני לא יודע מה זו חריסה ,אז נשאר סטנד עם כחמש מאות שפופרות בסוף כשהם לא הצליחו להפתר מזה הם מכרו חתיכה בחמש קרונה ואז קניתי 10 שפופרות. האיש שואל אותי מה זה הדבר הזה אמרתי לו זה רק לחיך מזרח תיכוני זר לא יבין זאת , בנוסף הם התחילו למכור בטטות בסופר פה וגם הבאתי והוא לא הבין מה זה תפוח אדמה מתוק. מסכן .
 

alphadelta

New member
אם זה נשמע הזוי...

פעם ראשונה שראיתי סלרי עם חמאת בוטנים הייתי בשוק. אבל פה זה להיט.
 

noaronen1

New member
נמלים על סלרי - מכירה? סלרי, חמאת בוטנים ומעל צימוקים (-:

 
אתמול החלטתי לעשות לביבות בטטה אפויות לארוחת ערב.

מצאתי מתכון מתאים, למרות שיש שם כמה נעלמים מבחינת כמויות
ומאותגרת מטבח שכמותי צריכה יותר הכוונה

חוץ מזה, תוך כדי תהליך, גיליתי שאין לי מספיק פירורי לחם, והחלטתי להשלים עם קמח מצה
כנראה שהייתי צריכה להשלים עם קמח. כי ממש הרגישו את הטעם של הקמח מצה.

למישהו יש מתכון טוב ללביבות בטטה אפויות?

מצ"ב המתכון שהכנתי אתמול:
[URL]http://www.nikib.cהo.il/dairy/4611/[/URL]
 

TearGarden

New member
אני הכנתי חומוס ופיתות HOME MADE

יצא ממש מצויין, ולמרות שאני מכינה חומוס ביתי כבר שנים, תמיד הוא יצא טעים אבל לא "זה". לאחרונה פיצחתי את היחסים והמרכיבים שאנחנו אוהבים ומאז אנחנו ממש נהנים מהארוחה הזו.
הפיתות יצאו מעולות ואפילו עם "כיס" למילוי.
בצירוף סלט ירקות קצוץ דק עם נענע וזעתר.... יאם!





 

Mottek

New member
נראה נהדר!

אפשר מתכון?
בפעמים האחרונות שניסיתי להכין לא יצא לי כיס...
 

noaronen1

New member
תקשיבי! יצא מעולה!

עשיתי לשבת בצהריים וקנינו כדורי פלאפל כי לא היה לי כח להכין לבד. אבל כולם התמוגגו. ואפילו להיום בצהריין היו לי אח ואחות בגיל ובכתה של הקטן והאמצעית שלי אז חיממתי להם את הפיתות ועוד פעם עם ירקות וחומוס ופלאפל וכולם היו מאושרים. אז גם ביום למחרת אפשר להינות מהם אם שמים לכמה דקות בתנור.
הדבר היחידי הוא שהשתמשתי ב- 2 כוסות של קמח מלא ולא יודעת אם בגלל זה הבצק יצא מאוד דביק - הייתי צריכה להוסיף עוד המון קמח.
כל כך פשוט להכין וכמו שציינת עם הכיס באמצע.
תודה ששיתפת!
 

TearGarden

New member
איזה כיף לשמוע!


זה באמת מתכון מוצלח. ניסיתי כמה פעמים ממתכונים אחרים וזה היחיד שפעם אחר פעם מצליח לי. פעם הבאה באמת אנסה להמיר חלק מהקמח בקמח מלא.
 

noaronen1

New member
מה אפשר לעשות עם חבילת גלידה שאף אחד לא רוצה?

יש לי חבילה שלמה בפריזר - חבל לי לזרוק, אולי רעיונות.
ראיתי פעם מתכון עם קאפקייקס של קרין גורן אבל לא יצא מדהים.
רעיונות?
 

Mottek

New member
מילק שייק?

שמים בבלנדר עם חלב וקרח ועם קצת סוכר אם צריכים ומערבבים!
או לעצלנים, פשוט לשים גלידה בתוך כוס גדולה, למזוג חלב ולערבב ביד עד שהגלידה נמסה.
 

Sinophile

New member
שוב הגעתי למסקנה שילדי אוכלים יותר מידי בשרי

ושאני חייבת להעביר אותם לתזונה צמחונית יותר. לא חייבים בשר כל יום!
אז אתמול הכנתי את המתכון הבא רק בלי העוף. יצא מעולה כרגיל והילדים נהנו עד מאוד.

נודלס מוקפצות עם עוף וירקות

חומרים ל-6 מנות:
400 גרם אטריות ביצים להקפצה ("נודלס")
3 כפות שמן צמחי
350 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות או לרצועות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ לקוביות זעירות
2 שיני שום כתושות
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות זעירות (או לפי הטעם)
2 בצלים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
4 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לגפרורים
2 פלפלים אדומים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות דקות
1 כוס רצועות כרוב דקיקות (אדום יפה יותר, אבל אפשר גם ירוק)
צרור כוסברה, קצוצה דק
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
3 כפות סוכר
2 כפות חומץ (או מיץ לימון)

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים קרים.

בווק או במחבת גדולה מחממים את השמן. כשהשמן חם מאוד מטגנים בו את העוף, עד שיחליף את צבעו ללבן. מוציאים את העוף ושומרים בצד.

מוסיפים לשמן שנותר את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי, ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים-מערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את הגזר והפלפלים ומטגנים 2 דקות. מחזירים למחבת את העוף ומוסיפים את הכרוב, את האטריות המבושלות ואת כל חומרי הרוטב.

מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מורידים מהאש ומפזרים את הכוסברה. טועמים ומוסיפים עוד סויה, סוכר או חומץ, לפי הטעם.
 
למעלה