משהו קצת אחר- שייקים
טוב, אז לפני שבועיים החלטתי שאני מפסיקה לשתות קפה.
אני מאוד אוהבת קפה. מאוד.
אבל בגלל שאני לוקחת ברזל (היתה לי בעיה של ספיגת ברזל עוד לפני הטבעונות, גם לאמא ולאחיות, משהו תורשתי ככל הנראה), והקפה מונע ספיגה טובה שלו, החלטתי שעדיף להיגמל.
עוד סיבה, היא שנהגתי לשתות הרבה קפה, בערך חמישה ספלים ביום, והרגשתי שהגוף ממש מכור לקפאין. במיוחד בימי ראשון בהם אני קמה לעבוד באמצע הלילה. שתיתי רד בול בלי סוכר כדי להיות עירנית יותר.
התוצאה היתה ערנות לזמן קצר מאוד, ואחריה הרגשתי שאני סמרטוט ובקושי מסוגלת לפתוח את העיניים.
אז נכון, אני עובדת המון שעות, אבל החלטתי לנסות.
אני קוראת ומבשלת הרבה מהבלוג הזה
http://deliciouslyella.com
זו בחורה בריטית שחלתה במחלה נדירה, ואחרי נסיונות להתרפא באמצעות רפואה קונבנציונלית החליטה לנסות להתרפא דרך תזונה.
היא החליטה להפסיק לאכול (בהדרגה, לא בבת אחת) את כל המוצרים מהחי, מוצרים מעובדים, מוצרים שיש בהם גלוטן, סוכר גולמי, וכדומה. נקרא מאוד קיצוני, אבל נראה לי שאחרי תקופת הסתגלות זה הופך להיות קל כמו בטבעונות. לא ניסיתי להימנע מהכל וגם לא חושבת שאנסה, אבל אני בהחלט משתדלת לא לאכול בערב מאכלים שמכבידים על הקיבה כמו לחם או פסטה.
קראתי את הפוסטים שהיא כתבה בעניין הריפוי בעניין רב.
בעקבות הקריאה בבלוג החלטתי לנסות לפני שבועיים להתחיל את הבוקר עם שייק פירות או ירקות לפי המתכונים שלה,
או סתם לפי הפירות שיש לי בבית..
לשייקים אני מוסיפה כף אחת של זרעי צ׳יה, כף של ספירולינה, וכף של מאקה. שני האחרונים מגיעים בצורת אבקה. הריח לא מלבב (במיוחד של הספירולינה, למאקה יש ריח מתקתק), אבל לא מרגישים אותם בשייק מבחינת טעם בכמויות שאני משתמשת.
הספירולינה צובעת את השייק בירוק של קרמיט הצפרדע, ולא משנה מה הכנסתם בפנים. שימו לב שאם תכניסו לשייק קטן שלוש כפות, בהחלט תרגישו. אבל כף אחת שאני מכניסה לשייק לשניים לא מורגשת.
מדי פעם אני מוסיפה גם כף של ממרח כמו ממרח שקדיה.
בדרך כלל חלב סוייה, אבל הכנתי גם חלב שקדים בבית (הכי פשוט בעולם, לא האמנתי עד כמה).
להמתקה, בהנחה שיש פירות לא מתוקים אני מוסיפה תמרי מג׳הול (מישראל!).
השייקים האלה עשו אצלי לפחות מהפכה.
זו כבר תקופה שהרגשתי עייפה וחסרת אנרגיה בגלל שהברזל לא נספג כראוי. בפעם הקודמת שניסיתי להפסיק לשתות קפה סבלתי מתופעות גמילה של כאבי ראש חזקים ועייפות בלתי נסבלת.
הפעם- כלום. פשוט כלום. בלי כאבי ראש, בלי עייפות. אני הרבה יותר נמרצת וערנית במהלך היום. יש לי יותר מצב רוח, וזה בהחלט מהיר והפתיע אותי.