פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז חגי תשרי כמעט מאחורינו. עברנו את ראש השנה, הסעודה המפסקת מאחורינו ונשאר רק סוכות לפנינו. למי נמאס כבר מהחגים?
השבוע דווקא היה לי שבוע מאוד מוצלח. הכנתי פשטידת ברוקולי, פשטידת בצל וגבינות ולקינוח הכנתי גם קוגל אטריות מתוק. הכל זכה להצלחה רבה.
אז איך אתם מסכמים את הבישולים וחגי תשרי? האם אתם מכינים מאכלים מיוחדים לכבוד סוכות?
אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
פשטידת ברוקולי

פשטידה ממש קלה להכנה. אני לא כל-כך התלהבתי ממנה, אבל שאר המשפחה מאוד אהבה.

המצרכים:
3 ראשי ברוקולי
200 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינת פרמזן
3 ביצים
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים. לבשל את הברוקולי במים רותחים כ2 דקות עד לריכוך.
2. לערבב בקערה את הקוטג', פרמזן, ביצים, קמח, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לשמן תבנית אפיה ולשים את הברוקולי.
4. לשפוך את תערובת הגבינות מעל לברוקולי.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות עד להזהבה.

 

TearGarden

New member
גם אני הכנתי את אותה פשטידה ביום חמישי


רק שמתי יוגורט במקום חלק מהקוטג' (כי לא היה לי מספיק קוטג').
יצא דווקא לא רע, לפעם הבאה הייתי מוסיפה אולי עוד גבינות... אבל אצלי זו לא חכמה אני מתה על פשטידות ברוקולי וברוקולי בכלל!
 

Mottek

New member
פשטידת בצל וגבינות

חוץ מהעובדה שצריכים לפרוס כל-כך הרבה בצל, ההכנה היתה מאוד פשוטה ויצא טעים.

המצרכים:
6 בצלים
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
200 גרם קוטג'
100 גרם גבינת פרמזן
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים
מלח/פלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. לפרוס את הבצלים לרצועות דקות.
2. לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הטבעות עד להזהבה. להניח במסננת ולהגיר את הנוזלים.
3. בקערה גדולה לערבב את הגבינות, ביצים, קמח, מלח ופלפל ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את הבצל ולערבב.
4. לשפוך את התערובת לתוך תבנית משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל45 דקות עד להזהבה קלה.

 

Mottek

New member
קוגל אטריות מתוק

אני בדרך כלל לא מכינה קוגלים, הילדים אוהבים אבל בעלי לא. הפעם זה יצא מוצלח!
לצערי שכחתי לצלם, אז כנראה שאצטרך להכין את זה עוד פעם.
המצרכים:
1 שקית חבילת אטריות ביצים רחבות (500 גרם)
4 ביצים
4 כפות דבש
4 כפות צימוקים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. לבשל את האיטריות לפי הוראות האריזה.
2. לערבב בקערה את הביצים, סוכר, דבש, צימוקים, וקינמון לקבלת תערובת אחידה.
3. להוסיף את האיטריות ולערבב היטב.
4. לשמן תבנית אפיה ולשפוך לתוכה את תערובת האיטריות.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות עד להזהבה.
 
וואי, החזרת אותי 20 שנה אחורה


כשגרתי עם שותפה בצפון ת"א, הייתי מכינה את זה בחורף, כל שבת בבוקר. רק מהריח אפשר למות


לצערי לא נראה לי שיהיו לי שותפים לזה במשפחה שלי
 
בישולים בקטנה


אגב- ממליצה בחום למי שמתחשק מרק עוף טעים להפליא וגרה במקום שיש בו בית קפה בשם pret a manager לקפוץ לשם ולקוות שיש את המרק הזה-מעולה

&nbsp
אצלי לא היה הרבה בישול כי מתקמצנת על הקניות בגלל המעבר הקרוב
:
&nbsp
בטטה עם שמן זית ומלח בתנור
אפונה וגזר מבושלים
חזה עוף חתוך לרצועות ברוטב סויה
אורז לבן עם שקדים פרוסים
&nbsp
 

משל333

New member
ברוכה הבאה לארה"ב!

איך ההתאקלמות?
מצחיק, אני זוכרת שהמסעדה הזו (נדמה לי שכותבים Pret a Manger) נמצאת בכל חור כמעט בניו יורק... לא ראיתי סניפים מחוץ לה. אם את ממליצה, נאכל שם בביקור הבא :)
 

Boston Guy

New member
זו בכלל רשת של fast food מבריטניה

זו רשת סנדוויצ'יות שנוסדה בלונדון ליד תחנות הרכבת התחתית, וכיום יש לה כ 400 סניפים ברחבי אנגליה, כ 40 סניפים בניו יורק ועוד כמה סניפים פזורים פה ושם (בוסטון, שיקגו, וושינגטון, פריז...). יש להם גם סניפים בכמה שדות תעופה באירופה וארה"ב.
זה פלוס מינוס המקבילה לרשת האמריקאית Panera Bread (או, לגרים במיזורי - St. Louis Bread).
 

Sinophile

New member
Pret-a-manger מצויינים!

ככה היינו פותחות את הבקרים בהונג-קונג...
 

משל333

New member
פנרה ברד זה מרחק הליכה מאיתנו

והאמת שלא נרשמה התלהבות מטורפת. כלומר נחמד וחביב, אבל לא מעבר.
ומסתבר שאכלנו בסניף של PRET שלהם כשהיינו בלונדון עכשיו (כך טוען בעלי לאחר ששיתפתי אותו בסוגיה), ובאמת גם שם לא נרשמה התלהבות מטורפת (מצד שני גם לא הזמנו מרקים).
 
האמת שמצויין, נהנית לטייל ומתאקלמת לאט לאט


ביום ראשון סופסוף עוברים לניו יורק עצמה ואז העינוי של הנסיעה ב-PATH או בסופשבוע במליון דרכים אחרות- ייגמר

&nbsp
בנתיים התאהבתי בעיר, הגעתי למצב שאני מסבירה לאנשים איך להגיע ממקום למקום אחרי שלפני חודש לא חלמתי להסתובב לבד ולנסוע בסאבווי לבד
 

noaronen1

New member
את גדולה!

אם אהבת את המרקים של pret A Manger תבדקי את המרקים של Hale & Hearty יש להם גם סלטים וסנדוויצ'ים. את יכולה להכין סלט איך שבא לך ועם איזה רוטב ואפילו רק לבקש שמן זית ולימון ואחלה מרקים. זה היה הקבוע שלי כשעבדתי בעיר.
תחפשי אותם עם העיגול האדום.
את Chelsea Market כבר בדקת? לכי שם ל- Amy's Bread או שתקני לך לאכול ואז תקחי את האוכל למעלה ל- high line ותוך כדי שאת אוכלת תסתכלי על הנוף הניו יורקי ותמסרי לו ד"ש ממני...
שיהיה בהצלחה עם המעבר, כל כך שמחה בשבילך שבחרתם לגור בעיר זו החלטה נכונה לשלב שבו אתם נמצאים.
דבר נוסף אם את אוהבת אומנות אני ממליצה לך לעשות מנוי לעצמך ל- MOMA זה באזור 75 דולר לשנה, מי שמצטרף אליך מקבל Pass ב- 5$ לכניסה. זה מאוד כיף ותוכלי לראות את כל התערוכות לפני כולם. אני אהבתי פשוט לעבור ל-45 דקות וללכת בלי לחץ כל פעם משהו אחר. ויש להם גם קורסים וכאלה ואפילו אזור ילדים
זה היום לפינת הטיפים של העוברים לניו יורק נחזור אחרי החגים...
 
אלופה את


בדיוק הייתי היום בשוק צ'לסי, היה ממש נחמד

ראיתי את החנות שכתבת עליה אבל לא נכנסתי כי יש לי יום עם בטן בעייתית כך שרק הסתכלתי בעיקר

&nbsp
תודה על הטיפים וההמלצות
 
אני זוכרת שבשלב שהתחילו לבקש ממני הכוונה

על האי שלנו, התחלתי להרגיש שייכת. רק שזה היה כאשר הייתי כאן בחופשה למשך חודש בקיץ

זאת תחושה טובה. כל הכבוד לך פרפרית
 

TearGarden

New member
אצלי היה נוראי מהבחינה הזו בסופ"ש!


אכלנו בחוץ כל יום במשך שלושה ימים... מזעזע!

אבל כן יצא לי לבשל מרק אפונה , תפו"א וירקות בתנור, בולונז לקטנה ושקשוקה שיצאה מעולה, במיוחד שאכלנו אותה יחד עם חלת דבש (בראש השנה אפיתי שתי חלות דבש שאחת מהן הקפאתי).

מקווה לשבוע מוצלח יותר מבחינת תזונה
 

smaak

New member
משהו קצת אחר- שייקים


טוב, אז לפני שבועיים החלטתי שאני מפסיקה לשתות קפה.
אני מאוד אוהבת קפה. מאוד.
אבל בגלל שאני לוקחת ברזל (היתה לי בעיה של ספיגת ברזל עוד לפני הטבעונות, גם לאמא ולאחיות, משהו תורשתי ככל הנראה), והקפה מונע ספיגה טובה שלו, החלטתי שעדיף להיגמל.
עוד סיבה, היא שנהגתי לשתות הרבה קפה, בערך חמישה ספלים ביום, והרגשתי שהגוף ממש מכור לקפאין. במיוחד בימי ראשון בהם אני קמה לעבוד באמצע הלילה. שתיתי רד בול בלי סוכר כדי להיות עירנית יותר.
התוצאה היתה ערנות לזמן קצר מאוד, ואחריה הרגשתי שאני סמרטוט ובקושי מסוגלת לפתוח את העיניים.

אז נכון, אני עובדת המון שעות, אבל החלטתי לנסות.

אני קוראת ומבשלת הרבה מהבלוג הזה http://deliciouslyella.com
זו בחורה בריטית שחלתה במחלה נדירה, ואחרי נסיונות להתרפא באמצעות רפואה קונבנציונלית החליטה לנסות להתרפא דרך תזונה.
היא החליטה להפסיק לאכול (בהדרגה, לא בבת אחת) את כל המוצרים מהחי, מוצרים מעובדים, מוצרים שיש בהם גלוטן, סוכר גולמי, וכדומה. נקרא מאוד קיצוני, אבל נראה לי שאחרי תקופת הסתגלות זה הופך להיות קל כמו בטבעונות. לא ניסיתי להימנע מהכל וגם לא חושבת שאנסה, אבל אני בהחלט משתדלת לא לאכול בערב מאכלים שמכבידים על הקיבה כמו לחם או פסטה.

קראתי את הפוסטים שהיא כתבה בעניין הריפוי בעניין רב.

בעקבות הקריאה בבלוג החלטתי לנסות לפני שבועיים להתחיל את הבוקר עם שייק פירות או ירקות לפי המתכונים שלה,
או סתם לפי הפירות שיש לי בבית..
לשייקים אני מוסיפה כף אחת של זרעי צ׳יה, כף של ספירולינה, וכף של מאקה. שני האחרונים מגיעים בצורת אבקה. הריח לא מלבב (במיוחד של הספירולינה, למאקה יש ריח מתקתק), אבל לא מרגישים אותם בשייק מבחינת טעם בכמויות שאני משתמשת.
הספירולינה צובעת את השייק בירוק של קרמיט הצפרדע, ולא משנה מה הכנסתם בפנים. שימו לב שאם תכניסו לשייק קטן שלוש כפות, בהחלט תרגישו. אבל כף אחת שאני מכניסה לשייק לשניים לא מורגשת.
מדי פעם אני מוסיפה גם כף של ממרח כמו ממרח שקדיה.
בדרך כלל חלב סוייה, אבל הכנתי גם חלב שקדים בבית (הכי פשוט בעולם, לא האמנתי עד כמה).
להמתקה, בהנחה שיש פירות לא מתוקים אני מוסיפה תמרי מג׳הול (מישראל!).

השייקים האלה עשו אצלי לפחות מהפכה.
זו כבר תקופה שהרגשתי עייפה וחסרת אנרגיה בגלל שהברזל לא נספג כראוי. בפעם הקודמת שניסיתי להפסיק לשתות קפה סבלתי מתופעות גמילה של כאבי ראש חזקים ועייפות בלתי נסבלת.
הפעם- כלום. פשוט כלום. בלי כאבי ראש, בלי עייפות. אני הרבה יותר נמרצת וערנית במהלך היום. יש לי יותר מצב רוח, וזה בהחלט מהיר והפתיע אותי.
 

Mottek

New member
שייקים

כל הכבוד לך על הגמילה מקפה. אני בדרך כלל שותה כוס אחת בבוקר ולעיתים נדירות גם כוס שניה.
לפני כמה שנים ניסיתי להכין שיקים כתחליף/תוספת לארוחת בוקר. לצערי לא התמדתי בזה לאורך זמן. הכנתי חלב סויה עם פרות יער קפואים ועם מיץ acai. יצא מאוד טעים, ומידי פעם אני אכין לילדים ביום קיץ חם, אבל זה פשוט לא עבד לי להכין את זה על בסיס יומיומי.
שתמשיכי להרגיש טוב ומלאת אנרגיה.
תודה על השיתוף.
 

alphadelta

New member
עדיין צורכת את כוס האספרסו של הבוקר. אבל..

אנחנו חזק בקטע של השייקים. פותחים ככה כל בוקר. איזון עדין בכל שייק בין סלרי קייל ושלל ירוקים ( אמא ) לפירות ( אבא וילדים) מוסיפה זרעי צ׳יה, ולפעמים שקדים ואגוזים למינהם. גזר ומנגו מככבים גם. זה מרענן ופותח את הבוקר בכייף.
 
למעלה