פינת המומלצים

הייזל

New member
פינת המומלצים

בגלל שזו בקשה חוזרת ונשנית אנחנו נתחיל פרוייקט חדש. תת-פתיל אחד יעסוק בספרי פנטסיה מומלצים תת-פתיל שני יעסוק בספרי מד"ב מומלצים תת-פתיל שלישי מיועד לכל אלה שרוצים לספר לנו על "הספר המדהים הזה" שהם קראו. אז בבקשה, כל אחד לרשום לפחות שלושה ספרים(רצוי עם הסבר קצרצר). תודה.

Sשרון

New member
סידרת בליגראד

סדרה של 7 ספרים אם אני זוכרת נכון ולהן עוד סדרת המשך שנקראת מלוריאן אחלה ספרים!!

ה"בלגריאד" מורכב משתי סדרות

של חמש כל אחת, וכך גם ה"מלוריאן". הסדרה השניה של הבלגריאד היא חזרה פחות או יותר מדוייקת על הסדרה הראשונה. והמלוריאן הוא חזרה קצת פחות מדויקת על הבלגריאד. בקיצור, הבחור כתב סדרה אחת ומכר אותה ארבע פעמים. סחתיין על החוש העסקי המפותח. אבל החמישייה הראשונה של הבלגריאד אכן נחמדה מאד.

פגעסוס

Well-known member
ככל הידוע לי... ../images/Emo63.gif

אין ארבע סדרות כי אם רק 2... הבלגריאד: 1. חייל הנבואה 2. מלכת הכישוף 3. קורבן הקוסם 4. טירת הכישוף 5. סוף משחק המכשפים המלוריאן: 1. שומרי המערב 2. מלך המורגו 3. שר השדים של קרנדה 4. המכשפה מדרשיווא 5. החוזה מקל. כמו כן יצאו אח"כ שני ספרים שמספרים מה קרה לפני הבלגריאד והמלוריאן: 1. קורות בלגראת הקוסם 2. פולגרה הקוסמת שני האחרונים אכן מדברים על אותה תקופת זמן. הראשון דרך עיניו של בלגראת והשני דרך עיניה של פולגרה. GYXOIO

קראתי את הספר הראשון בבלגריאד,

אהבתי נורא, אבל קודם כל נמשיך עם אנדר... נתתי אפילו לספר שם: מייג´ן, בגלל שהוא כתום... אוה וול, מסתרי פורום הארי פוטר השפיעו עליי!
נטע

סורי, עשיתי סלט.

המלוריאן היא המשך של הבלגריאד, ואכן כל אחת מהן מכיל 5 ספרים. המלוריאן היא חזרה כמעט מדויקת על הבלגריאד. חוץ מזה כתב אדינגס עוד שתי סדרות (שכנראה לא תורגמו) ה"אלניום" וה"טמולי" כאשר השניה היא המשך של הראשונה ושתיהן ביחד משחזרות בערך את הבלגריאד.

הייזל

New member
נו, טוב

אדינגס ממחזר וממחזר וממחזר... אבל לדעתי הסדרה "האלמניום" שלו יותר מוצלחת מכל השאר. הגיבור הראשי ספארהוק הוא אחד הגיבורים היותר מקוריים שנתקלתי בהם, יחד עם ריצ´רד מסדרת "חרב האמת" של טרי גודקינד.

no mind

New member
הספר השישי

האם את יודעת מה הצרה שנחתה על ריצרד וקכלן בספר השישי ? האם זה רק ה DREAM WALLKER ? והאם זה הספר האחרון עד כה ?

הייזל

New member
למען האמת

(ולא נעים להודות בזה) במקביל לחרב האמת קראתי את כישור הזמן באנגלית והתייאשתי מחרב האמת בערך בשליש הספר השני. לא הייתי מוכנה מנטלית לסדרה של 6 ספרים(לפחות) עם 700 עמודים. אני מבטיחה לנסות מתישהו. אבל אם קראת, את/ה מוזמן/ת לספר על זה לכולם.

שניים:

1. סדרת אמבר הראשונה. (למרות שהוא נחשב "לחם" אבל בכל זאת) 2. שיר של אש ושיר של קרח

byron

New member
מסכים לגמרי

חשבתי חשבתי חשבתי חשבתי, ולא יכלתי להחליט על מי אני אכתוב, אבל שתי הסדרות האלו בהחלט היו בראש הרשימה. song of ice and fire מדהים אני אוהב את בניית הדמויות כך שממש לא ניתן לבחור צד במלחמה. ובניית העלילה ממש מוצלחת, קשה לנבא מה יקרה הלאה. (לפני שבוע קניתי את חלק א´ של הספר השלישי ואני מחכה בשקיקה לקרוא בו) אמבר - כל מילה תגרע, אבל לדעתי הספר הראשון הוא היחידי שמתעלה מעבר למדהים בסדרה, החיפוש לתשובה כל המיסתורין והגילוי דרך המיסתורין של הדמות נפלא. החלקים הבאים כוללים יותר תככים ופחות עניין אבל הם בנויים יפה, ולא פוגעים באפקט של הספר הראשון

../images/Emo91.gif 1984

ספר מצויין שהקדים את זמנו, מצויין עד כדי כך כשקראתי אותו בפעם הראשונה כשהייתי בת 15 נבהלתי וממש פחדתי, ועכשיו במסגרת קורס באוניברסיטה אני התבקשתי לקרוא אותו ולעשות עליו עבודה והוא פשוט מדהים!!!

alond

New member
world of tiers

סדרה נהדרת של 6 ספרים (ועוד ספר נלווה שאינו חלק מהסדרה) הממוקמת ביקום שבו קבוצת אנשים שנקראים the lords יש את היכולת לבנות כיסי יקום ועוקבת אחרי הרפתקאותיהם של הגיבורים. נהדר!!! היה לי דיון עם חבר על היות סידרה זאת מד"ב או פנטזיה. אני חושב שזה מד"ב עם הרפתקאות שיותר אופייניות לסיפורי פנטזיה. מומלץ בחום!!!

alond

New member
תגידו,

רק אותי דיכא בטירוף הסוף? שלא תבינו אותי נכון. מאוד אהבתי את הספר. רעיונות יפים (שמזכירים טיפה את המוסד של אסימוב) אבל הסוף פשוט דיכא אותי (וספר שמעורר בי רגשות חזקים (לא כולל שעמום) הוא בדר"כ ספר טוב).

למעלה