פינת המומלצים

ברנן

New member
"בכלות העשב"- המלצה

ספר טוב , וירוס תוקף את כל סוגי העשב בעולם וגורם בהדרגה לרעב עולמי. במהומות שמתחוללות מנסה קבוצת אנשים להגיע למקום מבטחים תוך כדי יצירתה של מנהיגות חדשה. די אהבתי את הספר למרות שלא ציפיתי להרבה כשהתחלתי לקרוא אותו. אם כבר עוסקים באפוקליפסות למיניהן - חובה לקרוא את "המנון לליבוביץ" שעוסק במחזוריות של עולמנו הקטון בהומור מיוחד - פשוט יצירת מופת .

sun^beam

New member
תור היהלום

המממ, אני כמעט בטוחה שזה הפתיל הנכון
אז ככה, בדר"כ אני לא אוהבת מד"ב שעוצר כל כמה שניות להסבר טכנולוגי מפורט, שמורט לי את העצבים לאט לאט (אבל בטוח :) ) הסברים טכנולוגים יש לי המון באוניברסיטה ואני בדר"כ משתדלת להמנע מכל ספר שנראה כמו שיעורי הבית שלי. :) אבל משום מה, תור היהלום של ניל סטיבנסון, למרות שהוא בהחלט עמוס על גדותיו בתיאור מפורט של כל דבר שזז. (וגם קצת של דברים שלא זזים) גרם לי בקלות לחזור לקריאה שניה ואפילו לקרוא את כל ההסברים האילו עד הסוף. אז עם המון טכנולוגיה והמון עלילות משנה שמתפלות ומתסבכות, נוגעות לא נוגעות, מפתתח לו גם קו העלילה הראשי שמספר על פעוטה בשם נל. נל חייה עם אמה, אחיה והחבר התורן (של האמא, לא של נל) בשכונת עוני של עולם עתידי בו החברה השלטת (תרבותית לאו דוקא כלכלית) היא החברה הנאו ויקטוראינית. נל מתחילה את הסיפור בגיל חמש, בלי הרבה עתיד ועם מעט מאוד הווה ואז מקבלת לידיה מתנה; "המקראה המאויירת לעלמה הצעירה". הספר שתוכנת על מנת ללמד נערות צעירות להגיע לחשיבה עצמאית ולהבטיח להם חיים מעניינים עושה עבור נל את כל מה שמצופה ממנו, ומעבר... ולמרות שמצאתי את עלילות המשנה פחות מרתקות, ואת הטכנולוגיות טרחניות למדי, הסיפור של הילדה הקטנה הזאת שמוצאת לעצמה את העתיד בתוך ספר שבה אותי. אולי בגלל שאני אוהבת ילדים, אולי בגלל שאני קצת ילדה בעצמי (27 years old going on 15) ואולי בגלל שאני אוהבת אגדות וזה בהחלט סיפור סינדרלה, ואולי סתם בגלל שאני טרחנית שוטה שאוהבת סופים טובים :) אז כן, בהחלט ממולץ אפילו לשונאי הטכלוגיה כמוני, לי זה עשה חיוך על השפתיים לכמה ימים טובים, ואילו מילא את מקומו בנישה הפילוסופית וגרם לי לחשוב, ובשבילי זה קנה המידה הכי טוב שיש :) הא, ודר"א... אני קרן, בת 27 (כבר אמרתי), אוספת אגדות, חייה בעיירה שכוחת אל באוהיו ארה"ב וקוראת כמה שיותר מד"ב ופנטזיה... זאת הפעם הראשונה שלי לכתוב בפורום אבל אני קוראת אותו כבר די הרבה זמן. (כן גם את הכללים :) ) אז שלום :)

אם אהבת את תור היהלום, מומלץ מאוד

קריפטונומיקון. סליחה, טעות, התכוונתי לקריפטונומיקון. באנגלית בלבד בגלל ממסד אפל כזה או אחר, אבל מדהים. אה, וגם snow crush שלו. הבן אדם יודע לכתוב ושולט במילה הכתובה בצורה על טבעית כמעט. מדהים.

alond

New member
קריפטונומיקון

אני מוכר את קריפטונומיקון ואת snow crash. את השני קראתי ובאמת יש לבן אדם את היכולת לתאר טכנולוגייה בצורה מעניינת.

Reckoning Day

New member
אולי מישהו זוכר/מכיר?

את הספר/סדרה, זכרוני קצת עמום לאחרונה ,"ערפד הערפילים" מסתבר שקראתי כל כך הרבה סדרות לפני מספר שנים ועכשיו אני לא זוכרת מה שייך למי.. אז אם אתם זוכרים את השם המדוייק ואת הסופר..אשמח לדעת ..כי זכור לי שמאוד אהבתי..הטעם אולי השתנה אבל שווה לנסות.

Odin

New member
רייבנלופט

ערפד הערפילים זה הספר הראשון בסידרה והוא נכתב על ידי כריסטי גולדן. עם כבר רייבנלופט אז אני ממליץ בחום על אביר השושנה השחורה הספר השני בסדרה. ספר ממש טוב בכיכובו של הלורד סות מרומח הדרקון.

למעלה