חיתוך חבל טבור ומעברלבי"ח מלידת בית
א. אין לי כתבה בנושא. אבל ישנן שתי הרצאות שאתן בנושא, ועד אז נקווה שהכתבה שלי תהיה מוכנה.... ההרצאות בדיאדה תל אביב- 5-4-06 בשעה 21.00 ובדיאדה פרדס חנה 25-4-06 בשעה 20.45 ב.מעבר לבית חולים הוא קשה רגשית ישנה אכזבה בדרך כלל , וצורך להתפשר על דברים שקיימים בבית חולים, כמו הפרדה מהתינוק וכו'. כאשר מדובר על העברה דחופה, עצם המצב הדחוף- כמו בכל לידה, מעורר פחד דאגה ותחושות קשות אחרות, לפעמים רגשי אשם וכו'. כדאי להכיר את בית החולים הקרוב. כדאי שהמיילדת תעבור ביחד עם היולדת, ובמידת הצורך תשהה איתה. וכדאי לשמור על הקשר עם המיילדת גם בשבוע שאחרי כדי להמשיך את הקשר שנוצר ואת האכויות המיוחדות שהאמא והאבא רוצים לשמר סביב ללידה. זהו נושא שכדאי לדבר עליו עם המיילדת לפני הלידה . הכרתי מקרים שההעברה היתה מפתיעה לטובה, במיוחד כשפותרים בעיות שהתעוררו, כמו שכוך כאבים, לידה ארוכה מדי, או עזרה רפואית לאמא לתינוק... לפעמים מתפלאים לגלות שכולם נורא נחמדים ועוזרים ויוצאים לקראתך וגם ישנן מיילדות שמשתתפות בצערך שנאלצת לעבור. לפעמים זה כך... מתי צריכים להעביר- במצבים המסכנים את האם או היילוד. לידה ארוכה מדי, האטות בדופק, מים מקוניאליים, דמום, רצון לשיכוך כאבים. הייתי אומרת שוודאי סיבות דומות להעברה ממרכז הלידה בבית חולים לחדר לידה ברגיל. מה דעתי על מרכזי לידה בבית חולים - נפלא, כן ירבו. כמה שיותר אפשרויות בחירה לאמא יותר טוב.