פינת המיילדת

אשכר ש

New member
פינת המיילדת ../images/Emo193.gif ../images/Emo23.gif

בהמשך להודעה הזו, תחנוך את הפינה הראשונה המיילדת מיכל בונשטיין. מיכל תכתוב מעט על עצמה והנכן מוזמנות (וגם מוזמנים) לשרשר שאלות אליה לכאן. מיכל תענה על השאלות מחר (יום א') במהלך היום, עד לשעה 18:00*. שבוע טוב
*במידה ומיכל תקרא ללידה, תענה על השאלות בהזדמנות הראשונה שתתאפשר.

היי מיכל../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה (והנמצאת
) רציתי לשמוע את דעתך על לידות ראשונות שמסתיימות בסופו של דבר בבית החולים. אני מבינה שזה קורה לרוב בגלל חוסר התקדמות. אני מבינה גם שזה קורה יותר בלידה ראשונה מאשר בשנייה ושלישית (וכן הלאה). האם יש לדעתך דרך לצמצם את הסיכוי לכך מראש? האם יש אינדיקציות מסוימות לפני שמתחילה הלידה שזה עלול לקרות? (אני קוראת סיפורים שונים על ראש שתקוע גבוה מדי באגן...). מן הסתם המעבר לבית החולים הוא לא התסריט האידיאלי... האם יש דרך לצפות זאת מראש או להכין עצמנו טוב יותר כדי שזה לא יקרה? תודה! הגבינה

mise

New member
ורוצה לחדד -

מה הזמנים בלידות בית, שמעבר להם המיילדת כבר מחליטה על פינוי לבי"ח? (משהו כמו עקומת פרידמן, רק בלידות בית?)

הזמנים בלידת בית

קיימים זמנים. אנחנו עובדות עם שעון. אבל לא עקומת פרידמן כפי שהיא מוכרת בחדרי הלידה, אגב היום גם בחדרי לידה ישנה גישה גמישה יותר לזמנים בלידה. היתקעות באותה פתיחה במשך עד 4 שעות עם צירים יביא להעברה לבית חולים.

העברה לבית חולים לידה ראשונה

היי גבינת צאן, העברות בלידה ראשונה בגלל התקדמות איטית מדי או חוסר התקדמות, וקושי לעמוד בכאבים- רצון לאפידורל, צורך בזירוז, יותר אופייניות לראשונות. ישנן סיבות אחרות של העברות שאינן קשורות למספר הלידה. אי אפשר לדעת מראש. צריך לעבור את זה... וגם אם נדמה לי שיש יותר סיכוי, אני יכולה להיות מופתעת לטובה. מה תגידי לאשה , את נראת לי אחת שלא תצליח לעמוד בכאבים? נראה לי שהאגן שלך צר מדי... גודל התינוק כמובן משפיע , במיוחד בלידה אראשונה. לידות ראשונות הן ארוכות יותר , ויש לכך כמה סיבות- היענות להורמונים של הלידה, המתרחשת יותר בהדרגה בלידה 1, ועצם הפתיחה של עצמות האגן. בפעם שניה נפתח יותר בקלות. תמיד זוכרים שבלידה אין מקום להכללות , כי המצב הרגשי של האשה יכול להשתנות לטוב או לפחות טוב , גודל התינוק- התינוק לפעמים בלידה חוזרת הרבה יותר גדול ואז היתרון של הלידה הראשונה במובן זה פוחת. בכל אופן מניסיוני לידות ראשונות בבית זה דבר נפלא. הלידה הראשונה בבית חולים מועדת ליותר התערבויות רפואיות, בגלל אורכה וחוסר הביטחון של האם ובן זוגה. ההכנה והתמיכה בלידה ראשונה מאד משמעותיים לתוצאותיה. בהצלחה מיכל ב

ס ו ל ה

New member
ברוכה הבאה מיכל, ושאלתי האם כל

מיילדות אמה"י מוסמכות לתפור קרעים שנוצרים בזמן הלידה?

לא מיכל, רק מהנסיון הפרטי שלי

ילדתי לפני כ-3 שבועות עם רונית קופוליס, שהיא חברת אמה"י והיא בהחלט תפרה אותי, עם הרדמה מקומית והכל. כייף זה לא היה, אבל עזר לי מאד!!!

בלינקה

New member
בוקר טוב מיכל

האם יש הגבלות על לידת בית במקרה של בעיות בריאותיות של האם כמו השמנה, כולסטרול גבוה וכו'?

הגבלות על לידת בית

בטח שיש.. אנחנו עובדים בלידת בית עם קבוצת נשים בריאות שההריון תקין וישנם סטנדרטים לכך. לגבי השמנה- ההגדרה היא אוביסיטי- השמנת יתר . כולסטרול גבוה בפני עצמו- אינו מהווה התוית נגד ללידת בית. מיכל ב

mise

New member
בדיקות פתיחה והנחיות לחיצה.

מה הגישה שלך לגבי הנושא? מה אומרים הפרוטוקולים של ארגון אימהי לגבי בדיקות פתיחה והנחיות לחיצה? האם יש אפשרות שמיילדת החברה בארגון לא תבדוק פתיחות ותגיד מתי ללחוץ?

בדיקות פתיחה והנחיות לחיצה

חשוב לבדוק את היולדת פעם אחת כדי לוודא מצג באופן סופי, בשלב מוקדם ככל שניתן. אחר כך אם ברור שהאשה מתקדמת לפי צירים וסימנים אחרים, במשך זמן סביר ולפי בקשת האשה אפשר גם לא לבדוק עד שהתינוק נולד. לגבי הנחיות לחיצה, כל עוד הלידה מתקדמת טוב אין שום צורך להאיץ את השלב השני. קורה שהשלב השני ארוך ולא מתקדם , לחץ של האמא בזמן ציר יכול לקדם את ירידת הראש בתעלת הלידה בתנאים מסוימים. כך שזה לפי המצב בזמן הווה.

שלום מיכל

הייתי רוצה לשמוע ממך ואולי משאר הבנות המנוסות כאן, איך מחליטים שזה נכון לי ללדת בבית? (אני עוד לא בהריון נוסף אבל חושבת על זה המון)

mamadan

New member
היי רוית, אני יכולה לענות בשם עצמי

שההחלטה אצלי הייתה קודם כל שלא נכון לי ללדת בבית חולים (בגלל לידה ראשונה טראומתית), ורק אח"כ הגעתי למסקנה שנכון לי ללדת בבית. ההחלטה כמובן נובעת ממכלול של סיבות - כל אחת לפי מה שיותר חשוב לה.

החלטה על לידת בית-האם מתאים לי

ישנם הקריטריונים המיילדותיים- האם מבחינה מיילדותית את מתאימה ללדת בבית. בו נגיד שכן, כי אני מבינה שאת מתכוונת להחלטה ברמה אישית. אז אולי על דרך השלילה , למה לא מתאים לי ללדת בבית? או למה כדאי לי ללדת בבית חולים? או למה טוב לי בלידת בית? או למה אני לא רוצה ללדת בבית חולים? נראה לי שאם תעני על כל אלה תקבלי תשובה טובה. תנסי בכתב, ולענות מהר על השאלות בלי לחשוב יותר מדי. אני הייתי אומרת שפגישה עם בעלת מקצוע - דולה, הכנה ללידה, מטפלת אחרת, מיילדת , יכולה לעזור לך אם קשה לך להחליט. כנראה שישנם "ענינים" עמוקים ואישיים יותר המקשים עליך להחליט לכל כיוון.

אשכר ש

New member
הי רוית,

לדעתי זה משהו שבא מבפנים. את מרגישה שלא נכון לך ללדת בבי"ח- זה יכול להיות מכמה סיבות שונות, אבל את פשוט מרגישה שזה לא נכון. לאחת זה מרגיש לא טבעי, אחת מרגישה פחד וגועל מבי"ח, אחת פשוט לא רואה סיבה למה לא ללדת בבית אם ההריון שלה תקין והיא בריאה
. אם יש לך עוד שאלות ספיציפיות יותר את מוזמנת לשאול.

marcyg

New member
היי מיכל! כיף וכבוד לנו...

לי יש כמה שאלות. א) אני קראתי פעם כתבה חשובה שכתבת על חיתוך חבל התבור (אחרי הפסקת הפעימות)...האם תוכלי לצרף לנו לינק לכתבה ההיא בבקשה? ב) מטריד אותי הנושא של מעבר לבית חולים אם צריך במהלך לידת בית.. באיזה מצבים צריכים להעביר אישה? מה קורה שם מבחינה רגשית במעבר המאד חד הזה? אני מלווה המון לידות במרכז של לניאדו וגם שם אם קורה שאישה צריכה לעבור לחדר לידה רגיל המעבר מאד קשה לה ... נראה לי שמלידת בית לבית חולים זה מעבר הרבה יותר קשה. ג) מה דעתך על מרכזים ללידה טבעית בתוך ביתי החולים? תודה רבה רבה.

חיתוך חבל טבור ומעברלבי"ח מלידת בית

א. אין לי כתבה בנושא. אבל ישנן שתי הרצאות שאתן בנושא, ועד אז נקווה שהכתבה שלי תהיה מוכנה.... ההרצאות בדיאדה תל אביב- 5-4-06 בשעה 21.00 ובדיאדה פרדס חנה 25-4-06 בשעה 20.45 ב.מעבר לבית חולים הוא קשה רגשית ישנה אכזבה בדרך כלל , וצורך להתפשר על דברים שקיימים בבית חולים, כמו הפרדה מהתינוק וכו'. כאשר מדובר על העברה דחופה, עצם המצב הדחוף- כמו בכל לידה, מעורר פחד דאגה ותחושות קשות אחרות, לפעמים רגשי אשם וכו'. כדאי להכיר את בית החולים הקרוב. כדאי שהמיילדת תעבור ביחד עם היולדת, ובמידת הצורך תשהה איתה. וכדאי לשמור על הקשר עם המיילדת גם בשבוע שאחרי כדי להמשיך את הקשר שנוצר ואת האכויות המיוחדות שהאמא והאבא רוצים לשמר סביב ללידה. זהו נושא שכדאי לדבר עליו עם המיילדת לפני הלידה . הכרתי מקרים שההעברה היתה מפתיעה לטובה, במיוחד כשפותרים בעיות שהתעוררו, כמו שכוך כאבים, לידה ארוכה מדי, או עזרה רפואית לאמא לתינוק... לפעמים מתפלאים לגלות שכולם נורא נחמדים ועוזרים ויוצאים לקראתך וגם ישנן מיילדות שמשתתפות בצערך שנאלצת לעבור. לפעמים זה כך... מתי צריכים להעביר- במצבים המסכנים את האם או היילוד. לידה ארוכה מדי, האטות בדופק, מים מקוניאליים, דמום, רצון לשיכוך כאבים. הייתי אומרת שוודאי סיבות דומות להעברה ממרכז הלידה בבית חולים לחדר לידה ברגיל. מה דעתי על מרכזי לידה בבית חולים - נפלא, כן ירבו. כמה שיותר אפשרויות בחירה לאמא יותר טוב.

אם פי 3

New member
מעבר לבי"ח

הוא מן הסתם "לא נחמד" כי הוא מעיד על צורך בסיוע רפואי, ועל שינוי התכניות. מצד שני, אני מעדיפה לקחת סיכון קטן שיהיה צורך במעבר לבי"ח, מאשר לתכנן מראש ללדת בבי"ח - שזה 100% מעבר לבי"ח (בהנחה שלא מדובר על לידת בזק שלא הספיקה להגיע).

שלום לך

השאלה שלי היא האם בהריון תקין (לאחר הריון לשעבר בסיכון ולידה מוקדמת) ניתן למצוא מיילדת שתסכים לילד בבית?

למעלה