פינת המיילדת

סיכון בהריון קודם

הכל כל כך תלוי במקרה המיוחד של כל אחת. ישנם כל כך הרבה משתנים. אני יכולה לחשוב על מצבים בהם ההריון הקודם לא איפשר לידת בית והנוכחי כן מאפשר.

mamadan

New member
שלום מיכל ../images/Emo140.gif

בקשר לקרעים בלידות חוזרות, הייתי שמחה לשמוע את דעתך על אפי נו ועיסוי פרינאום כמניעת קרעים, ובכלל, האם ישנן תנוחות לידה המפחיתות את הסיכוי לקרעים?

מניעת קרעים ולידות חוזרות

אני בעד אפינו, חושבת שזו המצאה נפלאה. צריך לעבוד עם זה בסבלנות ובהדרגה, וכל יום לתרגל חיזוק רצפת האגן. עיסוי גם עובד. צריך שותף טוב, קשה לבצע לבד ופחות יעיל לדעתי. לידה על הצד מפחיתה קרעים.לידה בכריעה נתמכת מפחיתה קרעים. לידה במים מפחיתה קרעים. אשה שלא לוחצת אלא נושמת את תינוקה החוצה והלחיצות הן ספונטניות לגמרי, מועדת לפחות קרעים. ושוב יש כאן המון גורמים נוספים .

rnati

New member
שאלה על מעקב הריון וקשר ראשוני

הי מיכל, מאיזה שבוע היית ממליצה לאישה ליצור קשר עם המיילדת? האם את עושה מעקב הריון? אם כן, מאיזה שבוע? במקרה שלא, כל כמה זמן נפגשים עם המיילדת? תודה, ענת.

מעקב הריון וקשר ראשוני

ליצור קשר עם מיילדת כמה שיותר מוקדם. גם שיהיה מקום אצל המיילדת וגם לקבל הדרכה מתאימה להריון- תזונה יוגה וכו' וגם אולי לא מתאימה לבית, אז שיהיה זמן להתכונן היטב ללידה בבית חולים. את המפגשים עצמם אני מתחילה בשבוע 32. במעקב הריון נפגשים בשבוע 34, 36, 37 וכל שבוע עד הלידה. אצל רוב הנשים יוצא לי מעקב משולב עם הרופא ואז יש פגישה בשבוע 32, 36, 38 וכל שבוע עד הלידה. כמובן בהתחלה מפגש היכרות ושיחות טלפון ומיילים...

אשכר ש

New member
מיכל ככל הנראה בלידה.

היא תתפנה לענות על השאלות הנותרות בהזדמנות הראשונה שתתאפשר. בהצלחה ליולדת

אני לא בלידה לצערי...

הייתי עסוקה יחד עם חברותי מינדי ענת ואילנה בעוד מפגש ארוך עד אין סוף העוסק בהכנת המסמך של משרד הבריאות להנחיות כתובות ללידת בית. עבודה סיזיפית מתישה. אז אם יש עוד שאלות או הערות או תגובות אשמח לענות. מיכל ב

אפרופו מסמך למשרד הבריאות

היי מיכל, אפרופו המחקר שלי על לידות בית- כשהמסמך הזה יהיה מוכן, אשמח מאוד לקבל אותו בהצלחה! וד"ש לאילנה (אם היא זוכרת אותי- נפגשתי איתה בקיץ בצימר כשהמחקר עוד היה בחיתולים) נעמה

למעלה