פינת המתכון/ים השבועית

נעמי155

New member
פינת המתכון/ים השבועית


תכירו,זו הפינה עליה תנצח פריאל יקירתינו מידי שבוע, ואנחנו נעזור לה כמובן, להנאת כולנו.
זו רק הדוגמית


ותרומתי הצנועה לשבוע זה
 

פריאל 12

New member
גם אני תורמת את תרומתי :)

במסגרת תהליך ההורדה במשקל, התחלתי לאכול אוכל פחות שמן ויותר בריא
(לכן, אני גם מחפשת אחר מתכונים כאלו).
להלן מתכון לפאנקייק שאני מכינה כמעט בכל ערב:

2 כפות (די שטוחות) קמח תופח
1 ביצה
2 שקיות סוכרלוז (ממתיק מלאכותי) - לא חובה, הבננה כבר ממתיקה מספיק.
1 בננה מעוכה - משדרגת את הטעם פלאים!
מים בכמות מתאימה לעיסה לא מאוד דלילה, אבל גם לא יציקה (בלילה לפאנקייק, נו)
כשזה מוכן, מעל - כפית סילאן ויוצא מעדן


* יוצא פאנקייק בגודל המחבת. אפשר מס' פאנקייקים קטנים.
ואפשר גם להכפיל או לשלש כמויות בהתאם לכמות הרצויה.
 
אספר איך יצא

שאלות של
שתמיד יש לי -
2 שקיות סוכלרוז זה כמו 4 כפיות סוכר????
לאיזה גודל מחבת זה מתאים אם אני רוצה להכין אחד גדול?
סדר גודל של כמות המים - כף שתיים או חצי כוס?
 

פריאל 12

New member
שתי שקיות סוכרלוז = שתי כפיות סוכר רגיל

לי נדמה שהסכרלוז פחות מתוק, אבל עדיף לא להתחשב בי כי אני פריקית של מתוק :)
מחבת - אני משתמשת במחבת של ארקוסטיל, היא די גדולה והבלילה מכסה 3/4 מהמחבת.
כמות המים - בחשתי והוספתי מים עד שזה הרגיש מספיק דליל. אני מניחה שזה כחצי כוס מים...
 

tzachy

New member
עדיין לא סיפרת לי איך היה מרק העגבניות שלי...


שמתכנשרתי (שילוב של מתכון+קישרתי
) כאן (אצלי בבלוג, צריך לעשות שם גלילה (scroll) למטה)

ושהזכרת שתנסי כאן.
 
אופס

צודק לגמרי ואני מתנצלת

אומנם לא שמתי לחם משיקולי הפחתת פחמימות
והשתמשתי, למרבה הבושה, בעגבניות מרוסקות משתי קופסאות
(הייתי עייפה מידי לקילוף),
ויצא מרק מעולה

תודה רבה על הרעיון ועל המתכון
 

tzachy

New member
גם אני מנסה לצמצם פחמימות

(אני צריך לרדת קצת במשקל) אבל קצת לחם על כמות מספיק גדולה של עגבניות, נראה לי שלא משנה כל-כך מבחינה זו.
זה מעין מסמיך ומעניק למרק (אחרי העירבול בבלנדר) מרקם וטעם מעודנים (אולי מאזן קצת החמיצות של העגבניות?).
לגבי העגבניות המורסקות משימורים, זו גם אופציה... (מזכיר לי הכנת חומוס משימורי גרעיני חומוס מבושלים כנגד הגירסה ה'טבעית' (קרי השריית גרגרי החומוס בלילה לפני ובישול ארוך) ניסיתי את שתי האופציות וההבדלים לא מאוד גדולים בתוצאה הסופית).

בכיף, העיקר שיצא מרק שנהנתם ממנו
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמות המים בבצק לא הגיונית

אלא אם כן הוא מתכוון לכוסות ח"פ של 150 CC אחרת נראה לי שתצא בלילה לפנקייקס.
 

ivory

New member
לכבוד חנוכה שמתקרב


מתכון מעולה שמצאתי ברשת, כבר 3 שנים שאני חוגגת איתו את חנוכה.
&nbsp
סופגניות קטנות וטעימות (20-30 סופגניות קטנות):
&nbsp
3 כוסות קמח מנופה
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
3 כפות שמן
כף קוניאק/רום/ברנדי
כפית גרידת לימון או תפוז (אני מוותרת על זה)
1/2-3/4 כוס מים חמימים
&nbsp
שמן לטיגון
כוס ריבה
1/2 כוס אבקת סוכר
&nbsp
אופן ההכנה:
מערבבים קמח עם שמרים. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ויוצרים גומה.
מוסיפים את הביצים, השמן, הקוניאק וגרידת התפוז ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.
&nbsp
מתפיחים עד להכפלת נפח.
&nbsp
מרדדים לעלה בעובי סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
&nbsp
משהים להתפחה על משטח משומן למשך 20 דקות בערך.
&nbsp
מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר, לחום בינוני ומגליצ'ים לתוך השמן כמה סופגניות עם הצד המעוגל כלפי מטה. מכסים את הסיר ומטגנים דקה.
מטגנים עוד דקה ללא מכסה עד שצד אחד שחום והופכים את הסופגניות לטיגון עד שגם הצד השני שחום ויפה.
&nbsp
מניחים להתקרר על גבי מגבת נייר שתספוג את עודפי השמן.
מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר.
&nbsp
 
ינוסה בחנוכה הממשמש


למרות שאני חייבת ללמוד להתגבר על הדחף

ולהמשיך לקנות אותן, מהקונדיטוריה הסמוכה, טעימות ויפות
 

פריאל 12

New member
אייבורי


אני נמנעת מלהכין סופגניות כי פעם ניסיתי ויצאו לי עיסתיות בפנים

אני מניחה שזה בגלל חום השמן. יש הנחיות לגבי החום?
 

ivory

New member
כשהשמן רותח, אני מכניסה את הסופגניות

הקטע בסופגניות האלה, בגלל שהן מבצד מרודד ולא כדורים,
ברגע שמכניסים אותן לשמן, הן מתנפחות, אבל נשארות חלולות
ככה אין עיסת בצק בפנים ויש הרבה מקום למילוי.
ומה שיותר חשוב, הן לא כבדות.
 
למעלה