לכבוד חנוכה שמתקרב
מתכון מעולה שמצאתי ברשת, כבר 3 שנים שאני חוגגת איתו את חנוכה.
 
סופגניות קטנות וטעימות (20-30 סופגניות קטנות):
 
3 כוסות קמח מנופה
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
3 כפות שמן
כף קוניאק/רום/ברנדי
כפית גרידת לימון או תפוז (אני מוותרת על זה)
1/2-3/4 כוס מים חמימים
 
שמן לטיגון
כוס ריבה
1/2 כוס אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
מערבבים קמח עם שמרים. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ויוצרים גומה.
מוסיפים את הביצים, השמן, הקוניאק וגרידת התפוז ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.
 
מתפיחים עד להכפלת נפח.
 
מרדדים לעלה בעובי סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
 
משהים להתפחה על משטח משומן למשך 20 דקות בערך.
 
מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר, לחום בינוני ומגליצ'ים לתוך השמן כמה סופגניות עם הצד המעוגל כלפי מטה. מכסים את הסיר ומטגנים דקה.
מטגנים עוד דקה ללא מכסה עד שצד אחד שחום והופכים את הסופגניות לטיגון עד שגם הצד השני שחום ויפה.
 
מניחים להתקרר על גבי מגבת נייר שתספוג את עודפי השמן.
מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר.