פינת המתכון/ים השבועית

נעמי155

New member
גם בלא מתוקים

מה שאני עוד אוהבת אצלה, שהכל נורא פשוט ולא מסובך.
קלי קלות.

נעמי155

New member
תודה בנות

המתכונים נראים טוב,אייבורי אני מתכוונת לנסות את המתכון הזה ממש בקרוב
כמובן שאספר איך יצא

יא שייח,איפה מתכון משלך? אני יודעת שאתה מטבחניק לא קטן,אז בבקשה....

tzachy

New member
אפרופו "בנות"

אין ספק שיש מבשלים, שפים (וכו' (קונדיטורים למשל. ושאר העוסקים בהכנת אוכל לסוגיו)) גברים שהם מומחים בתחומם, אבל נראה לי לפחות שמי שמתעניין ולכן שולט יותר ברזי הכנת אוכל 'מתוחכם' (בשבילי לפחות) באופן פרקטי הן יותר נשים מגברים.

יש לי חבר בן גילי שהתחתן לא מאוד מזמן (שנה+. מה שאומר שאסור לאבד תקוה...
) מאז שהוא אוכל את מה שאישתו מכינה הוא העלה יותר +10 ק"ג... סימן שהאוכל שלה כנראה טעים... אבל...

אגב, הידעת שכנראה כשאוכלים מעט פחות (כמובן לא מתחת לסף מסויים שאז עלול להתפתח מחסור במרכיבי מזון חיוניים) סטטיטסטית ולכאורה - חיים יותר.

נעמי155

New member
ידעתי גם ידעתי

וסטטיסטית, רוב הגברים מעלים במשקל אחרי החתונה...לפחות בשנים הראשונות, אחרי כמה שנים, כשלנשים יורד מפלס החשק של "לפנק לפנק לפנק"... הם כנראה מתאזנים משקלית.

ואם כשאוכלים פחות, חיים יותר, למה אתה מחפש אישה "מפותחת"? אתה לא רוצה אותה בריאה יותר ? אני עוד אחשוב שאתה מחפש אישה לזמן קצר

tzachy

New member
מפו***, מה?...
. ידענית את!

למה אני מחפש בחורה מפו*** (אבל גם עם הרבה מאוד *י*ים)?

הו... זה נושא מורכב...: ראשית, נאה דורש, נאה מקיים: גם אני לא 'שחיף' (אני 100 ק"ג על 1.7 מ', רוחב כתפיים (מקצה זרוע אחת לשניה בקו ישר) 50 ס"מ (וזה לא מפיתוח גוף או אימונים, אלא כנראה מבנה עצמות)). שנית, שומן (ולא שומן ביטני (אלא מבחינתי באופן חריג ב*י*ים וגם יותר מהממוצע ב***) שזו (ההשמנה הביטנית) להערכתי (ולא רק) תכונה יותר 'גברית') מתקשר אצלי (ושוב לא רק אצלי. הידעת (ידענית שכמוך!) ששומן קשור להפרשת הורמונים נשיים?) לנשיות, לפיריון ומסתבר שלמרות עניין ה- CR לעיל, לפחות לפי זה אנשים לא רזים (כמובן לא בלי גבול) חיים יותר (כן... זה יותר מורכב ממה שזה נראה...).

כאדם שמרן (הלכה למעשה (וזו לא מליצה)) אני מאמין באמת ובתמים במונוגמיה (ולא "מונוגמיה סידרתית"). נזכרתי בכתבה הזו, לכן מין הסתם (ומין זה לא סתם!
), אני גם יותר בררן וגם מאמין (עוד פעם "מין"?...
) בקשרים ארוכי טווח ומחייבים בלבד.

נעמי155

New member
ועל זה

מגיע לך שאפו ענק, למצוא אנשים שמונוגמיה היא נר לרגליהם, ועוד בימינו אנו...
מורידה בפניך את הרעלה

tzachy

New member
נר לרגליהם?

עד היום אני לא מצליח להבין את ההגיון ברעלות...(למרות שאני בעצם, כן מבין... אבל לא מסכים עם הקיצוניות הזאת) כלומר זה לא שאני בעד המצב ההפוך, קרי לבוש מאוד חושפני ו/או מתירנות, אבל למנוע מאישה את אור השמש
(למרות נזקיה..) על פניה זה סתם קצת 'אכזרי' לטעמי... חוצמזה, איך ידע רווק כמוני אם בחורה מוצאת חן-בעיניו אם לא יוכל להביט גם בזיו פניה?... (או שזה רק לנשואות?...
).

ואם נהיה לרגע מעט יותר רציניים, הכל מתקשר לגֵׁנים שלנו... כלומר מדוע גברים (בעיקר) משליטים משטר של צניעות? בגלל האנוכיות הגנטית (כך גם לעיתים בעלי חיים נוהגים. ע"ע במקרה הקיצוני הרג גורים ע"י אריה שאינו אביהם הביולוגי). גם אם הם לא אומרים זאת (או אף מבינים זאת) במפורש גברים חוששים מבגידה של בת-זוג (לאישה אין בהכרח אותו שיקול אינטרסנטי, כי ולד שנולד לאישה הוא תמיד שלה (כ-50% שלה גנטית)). היום מבחינה טכנולוגית ניתן (אם כי זה לא מבוצע, בצורה רחבה ומקיפה, כברירת מחדל) לבדוק את הDNA של כל ולד שנולד וכן של הוריו לכאורה. כך תיאורטית אפשר להגיע לשורש העניין ולוודא (בהנחה שהבדיקות מהימנות ומבוצעות בהגינות) שאין בגידות (מובן שזה קצת פשטני מה שתיארתי, אבל סתם שירטטתי כיוון כללי של הבעיה ולכאורה פיתרון...). שמרנות טובה גם ללא קשר לעיל (למשל הקטנת עניין מחלות המין, יציבות ריגשית ואפילו מחירי הדיור... ככל שיש יותר גירושין, צריך יותר דירות...).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לסע' א' עובדתית זה לא נכון.

לסע' ב' זה יותר סימן שהאוכל שלה משמין.
&nbsp
לסע' ג' זו תזה שמעולם לא הוכחה.

tzachy

New member
ל-לסע' א' ראה כתבה

משנה זו למשל באנגליה. כמצויין שם, כ70% מבין הנשים הבריטיות, שנמצאות בקשר, עושות את הבישולים והקניות. כמו כן, מה ש'מתוחכם' עבורי בבישול וכד' אולי זה פשוט עבור מי שמתעסק בזה.

לסעיף ב', זה יכול לנבוע מהמון גורמים: למשל אולי הם דווקא אוכלים בחוץ יותר, אולי חילוף החומרים שלו הואט, לחילופין אולי הוא לחוץ יותר... (לחץ משמין?). או... שהוא גם ישן פחות... שמתי לב לקשר הזה אצלי (חוסר שינה אצלי יכול להוביל להשמנה).

לגבי עניין הגבלת הקלוריות: להבנתי ההדיוטית בנושא, אכן זה לא הוכח בבני אדם. ממה שאני זוכר שקראתי (ואף חלקית שמעתי. נכחתי פעם בהרצאה של חוקרים מובילים בנושא הכללי) זה הוכח במגוון בעלי-חיים/אורגניזמים, כולל בקופים (שהם יחסית קרובים לנו גנטית), אבל מובן שאין בהכרח לגזור מכך משהו מוחלט, וודאי או אף נכון.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תוחלת החיים כפונקציה של אוכל בריא

אמנם כפי שציינת לא עשו על זה מחקרים בבני אדם אבל ידוע לנו דבר או שניים על החיים של האדם הקדמון.
&nbsp
האדם הקדמון אכל אוכל בריא מאד.
אך ורק אוכל אורגני
שום מזון מעובד
לא טיגן בשמן
לא צרך שום סוכר מעובד
לא אכל עופות שהזריקו להם הורמונים
פתו נאפתה אך ורק מקמח מלא
לכן הוא מת בשיבה טובה בגיל 33.
&nbsp
וְאִידָךְ זִיל גְּמֹר

tzachy

New member
אכן הפאנץ' ליין נכון...

תוחלת החיים הולכת וגדלה, מה שעלול ליצור בעיות אחרות כמו פיצוץ אוכלוסין, אבל אני מניח שלטבע יש מנגנונים של איזונים וכמובן החברה יכולה ליצור גם כאלה (למשל להעלות גיל הנישואין המינימלי(?) ועוד).

המדע והידע כמו חוק מור מתקדמים בקצב מעריכי, לכן ההבנה של תהליכים כנ"ל ועוד תביא, כך נראה ולא בעוד הרבה זמן (יחסית לעבר) להתקדמות מעניינת.

נעמי155

New member
לדעתי, ניסיון התכוונה

לבלוג של עידו מעוז ,ממנו הבאתי את המתכון לפוקצ'ות.

אני התכוונתי לניקי, שיש לה דף בפייסבוק, ואחרי שמלייקקים את הדף
, את הופכת לאחת העוקבות ומקבלת עדכונים על כל מתכון, או עדכון כלשהו וזה אחלה...היא מוצאת פתרונות בזק לארוחות צהריים/שבת ...לאירוח ובכלל. מומלץ.

נעמי155

New member
אני אישית

לא פניתי אליה, אבל אחרות כן, והיא עונה לכולן... חמודה להפליא

פריאל 12

New member
לא התעמקתי עד עתה,

אבל אולי היא מפרסמת גם דברים דיאטטיים שיעזרו לי.

למעלה