פינת המתלבט - לספר או לא לספר?

xanadu

New member
לספר ועוד איך לספר

לספר, אפילו אם הוא לא רוצה לשמוע, אפילו אם הוא יפתח עלי פה. כלל בסיסי בחברות בין שני בני אדם הוא האמון והנאמנות. מבחינתי, שתקתי - אני שותף לפשע.

ELP

New member
אני אישית..

תומך נלהב של עונש מוות לבוגדים\ות

Liroy25

New member
טוב האמת שאני די מסכים איתכם

אבל יחד עם זאת אני חושב שההצהרות לא תמיד עומדות במבחן המציאות. כמו למשל שאני תמיד מצהיר שאם הנסיך פעם יבגוד בי אני מעיף אותו לכל הרוחות, אבל יודעים מה? אני בכלל לא סגור על זה. כנ"ל לגבי המקרה הנוכחי - אם בן זוגו של חבר טוב שלי יבגוד בו אני לא בטוח שדבר ראשון שאני יעשה יהיה לרוץ ולספר לו, אולי אני בכלל יעדיף שזה יבוא מכיוונו של חבר אחר. אין לי תשובה חד משמעית לגבי הנדון.

חד משמעית - לא לספר !!

ולא להידחף לו לחיים. יש לדעתי צביעות בנטייה שלנו ללכת ו"לתקן לחבר את החיים כי חבל עליו", אבל להתרגז על אמא שרוצה "לתקן לנו את החיים כי חבל עלינו" ולהכיר לנו איזו בחורה או שתיים, שנפסיק לצאת עם בחורים. אחת הסיבות שכל כך יפה באמסטרדם שכל ההומואים כל כך אוהבים וכולם רצים לבקר שם שוב ושוב, היא לא בגלל "פתיחות" להומוסקסואליות, אלא פשוט בגלל העובדה שכל אחד שם חי את חייו ולא מתערב לאחרים בחיים. די עם הפולניות. יש לו חבר? יופי לו. החבר בוגד בו? בעייה שלו. מה אכפת לך מה קורה עם אנשים אחרים? תתעמק בחיים שלך וזהו.

Liroy25

New member
ברוך הבא יקירי!

(יותר הומואי מזה לא יכולתי להשמע..נו שוין!) יש משהו בדברים שלך יחד עם זאת מה היה קורה לו חברים שלך היו יודעים שבן זוגך משתרלל מהצד ולא היו מספרים לך?

אז....

קודם כל תודה על קבלת הפנים. ושנית, שלא יספרו! חברים טובים זה לא מי שמנסה לתקן לי את החיים (ותאמין לי, כמו לכל אחד, לא חסרים אצלי נושאים לתיקון). חברים טובים זה מי שנמצאים לידי כשאני צריך אותם, וצורך זה דבר שנובע ממה שאני עובר, לא ממה שהם חושבים שהוא צורך !!

EyeSeeYou

New member
מי דיבר על לתקן

דובר על לעדכן. הם יגידו לך מה הם ראו, תעשה אתה מה בראש שלך עם המידע הזה. לזרוק על אחרים את האחריות על מערכת יחסים כושלת זו בעיה רצינית, למה לא להודות להם על המידע הזה ולחשוב בעצמך מה אתה רוצה לעשות איתו? ראיית העולם כאילו מי שאומר לך משהו ישר בה לבקר, או לתקן או לשנות אותך היא טיפשית למדי. בשביל מה צריך חברים אם לא כדי שיגידו לך גם את הדברים שפחות נוח לך לשמוע? ומי שחושב שחברים זה רק לתמיכה "כשצריך אותם"...טוב נו מה אני כבר יכול להגיד על זה בלי להעליב. אבל מי שצריך תמיכה שיקח מקל הליכה.

הוא דיבר על להתערב בעניינים לא לו

לדעתך ראיית העולם הזו טפשית - לדעתי היא המפתח ליצירת חברה סובלנית יותר בין בני אדם. בבחינת חייה ותן לחיות. השלב הבא יהיה שאבא שלי יעדכן אותי (כל שני וחמישי) כמה הוא לא אוהב שאחרים ידעו שאני הומו. תעשה לאנשים שאתה אוהב טובה, צא להם מהחיים וזהו... ולגבי הערתך השנייה על חברות - אין לי מה לענות לך פרט ללאחל לך שלעולם לא תצטרך עזרה או תמיכה ממישהו. בלי להעליב - זה קצת ריקני להגדיר חברים בתור מי שאתה הולך לרקוד איתם ותו לא.

EyeSeeYou

New member
ומאיפה הבאת את זה?

אם היית קורא את הדיון כולו היית רואה שלא מדובר ברכילויות אלא בדאגה אמיתית לחבר. אם לא אכפת לך לדעת שחבר שלך נבגד או עלול להפגע על ידי מישהו אז חבל מאוד - לדעתי, והנימוק המפורט ביותר מצוי בתחילת השרשור. ולגבי הערתך השניה, אני לא רואה איפה כתבתי שחברים זה ללכת ולרקוד בלבד, אני גם לא רואה איפה פסלתי את רעיון אני התמיכה- אני כן רואה איפה אתה אמרת שחברים זה רק לתמיכה. אז בניגוד אליך אני חושב שתמיכה היא גם תרופה מקדימה למכה- ואם יש באפשרותי להאיר את תשומת ליבו של חבר למשהו שעלול לפגוע בו אני אעשה זאת, מה הוא בוחר לעשות עם זה זו בעיה שלו. אבל לשבת מהצד "לא ראיתי לא שמעתי לא אמרתי" - לא סתם זה נקרא שלושת הקופים... ולגבי אבא שלך אני לא יודע, אבל זה לא קשור לדיון הזה. חברה סובלנית היא חברה שתדע לכבד אכפתיות ודאגה מבלי לקפוץ ולצעוק "אל תתערב" יש מרחק רב בין התערבות לבין הבעת דיעה או במקרה המדובר בו מספרים לחבר טוב על משהו שקרה וככל הנראה לא היה אמור לקרות. ואל דאגה, לא נעלבתי...החברים שלי (איתם אני לא רק רוקד) דאגו להסכים איתי במהלך השרשור כולו, ככה שאני לפחות יכול להיות רגוע שבמידה ואתקל במצב כזה, יהיה מי שאכפת לו ממני. באשר אליך..אני לא יודע.

תודה לך על הדאגה למצב החברתי שלי

אבל אני מסתדר איתו מצויין, ואולי אפילו יותר טוב ממך. וגם בשרשור הזה, אני מעדיף את עמדתו של "אבא גאה" מאשר של מרבית החברים האחרים. אולי הגיל עושה משהו בעניין. אחרון חביב: היה איזה חרדי אחד לפני כמה זמן, שראה משהו שלא מצא חן בעיניו והלך וסיפר את זה למי שנראה היה לו מתאים לספר את זה כדי למנוע צרות שעלולות להתגלגל (לדעתו) משמים על שני הבחורים ועל כל עם ישראל. רק לטובתם הוא עשה את זה וסיפר. שני החבר´ה, להזכירך, ישבו בלילה בתחנת משטרה, אחד מהם הוצא בכוח מהארון, וכל הקהילה יצאה מגדרה בעקבות הסיפור. אני יודע שזה קשה: שים את עצמך במקום אותו חרדי, ותנסה לאמץ לשנייה את השקפת העולם שלו לגבי מה מותר ומה אסור, מה נכון ומה לא נכון, מה עלול לפגוע ומה לא עלול לפגוע. לפי התפישה שלך, גם אתה היית מייד רץ לאותו שוטר. לפי התפישה שלי - לא. ואני חוזר על דברי - ההידחפות הזו לחייהם של אחרים מיותרת וממררת את חיי האחרית.

למעלה