פינת הקיץ

L o l e e t a

New member
מזל טוב ובהצלחה!

גם אני התקבלתי.וזו השנה הראשונה שאני סוף סוף אקבל כסף. ואם הן עוזרות אז אני דיי בטוחה שהן לא יקבלו כסף..[הייתי שלוש שנים עוזרת ולא קיבלתי כסף]. הן בכלל לא מדריכות?לא עברו קורס או משהו כזה?

אדיר1990

New member
אם הן עוזרות

אז הם לא יקבלו כסף! תודיעי להן את זה לפני שיתחילו לעבוד וירגישו מנוצלות. בכול מקרה, אני עברתי קורס מ'צים מזורז, לא את כל הקורס. בכיתה ט' במחויבות אישית (אצלחנו זה 30 שעות כתה ט' ו30 שעות כיתה י')... הדרכתי ילדים במשך השנה במתנ'ס , וכשנגמרה השנה - המנהלת החליטה שאני אעבוד (עם כסף) כי היו מאוד מרוצים ממני. ואני חושב שכול מי שאוהב להדריך, יכול. עבדתי אצלה כבר שני קייטנות בתחיל השנה הזו (אני יא') עברתי קורס מזורז, ויש לי תעודת מד'ץ. השאלה שלי-מה ההבדל בין קורס מד'צים מזורז לקורס מד'צים לא מזורז?

L o l e e t a

New member
אין הבדל גדול..

פשוט את הקורס המזורז אתה לומד הכל במשך שלושה חודשים,והרגיל אתה לומד עד סוף השנה עם סמינרים בחגים.יצאת לסמינר המסכם?

Blase

New member
תגובה

יש לי בערך בקבוצה של המדצ"ים 10 ילדים שלא עברו את הקורס בחופש הגדול אבל כל השנה היו פעילים (במסגרת המחוייבות אישית)אבל הרכז החליט שלפי החוק הוא לא יכול והוא אמר להם שהם יכולים להיות מתנדבים ,באו אתמול למיונים 50 ילדים כך שהם העדיפו קודם מי שעשה קורס והדריך,אז אמרתי להם שזה בלי כסף אז מה זה עדיין שווה טיולים וזה...אני גם הייתי מתנדבת שנה שעברה בלי כסף ומאוד נהניתי

L o l e e t a

New member
כן.זה דיי שווה..

עשיתי שלוש שנים בהתנדבות ומאוד נהנתי. החניכים הצוות וכולם היו סבבה.אז למה לא? בהצלחה לכן

אדיר1990

New member
שלוש שנים התנדבות?

מאיזה כיתה התנדבת? וואוו... זה הרבה. אני חושב שלכול בנאדם שעובד מגיע תמורה על עבודתו, את עובדת ומגיע לך כסף. אני מכיר המון מד"צים שיש להם תעודות ולא יודעים להדריך, ואני מכיר מד"צים שאין להם תעודות והם הרבה יותר טובים מאלה שיש להם תעודות. אני חושב שמחפשים כאלה ,נערים מסכנים שיתנדבו כדי לחסוך כסף לעירייה וזה פשוט התעללות בעובד האומלל!!!!! לא מסכים איתך שצריך לעבוד לחינם!!!!!!!!!!!!!!!!!!

L o l e e t a

New member
זה לא ניצול.

התנדבתי בכיתות ז-ט ועשיתי את זה מרצון,לא כי מישהו הכריח אותי.. אני גם לא הייתי מדריכה,הייתי רק עוזרת מדריכה..זו לא אותה האחריות שיש למדריך. כשאתה מתנדב בבית חולים למשל,זה ניצול?לא.. אם אדם לא עשה את זה כי הכריחו אותו זה לא ניצול. חוץ מזה שזה דווקא תרם לי הרבה..למדתי מהמדריכים שעזרתי להם איך להדריך. ועכשיו אני מקבלת כסף.

אדיר1990

New member
צודקת

את צודקת, לא ידעתי שאת היית בכיתה ז'-ח' באותו תקופה. אני כן חושב שצריך להתנדב ולעזור, אבל עד גבול מסוים. אבל ה בסדר- לא היית מדריכה עזרת וזה יפה, לא מכיר הרבה אנשים כמוך.

למעלה