הי לך .
בכלליות - אני חושב אהבה וזוגיות הם המסע הכי מאתגר ומרתק בחיים.
שני אנשים, עולמות...מרוחקים, שיש קשר אנרגטי-קארמתי ביניהם, נפגשים וכורתים ברית - רגשית ותפקידית.
רגשית - של אהבה, של רצון לחום, רגש, יחס.
תפקידית - לכל אחד יש תפקיד בזוגיות, מעשי, טכני, גם אם הוא לא מוגדר וגם אם לא מודעים לו.
לפני הברית הארצית, שני הנשמות הנפגשות,כורתות ברית נישמתית ב"שמיים", ברית לחלוק מסע משותף של לימוד וחוויית חיים.
בפרידה יש שלושה דברים : ויתור על הרגש, ויתור על התפקידים וקיום התהליך הסופית של הברית הנישמתית.
החלק הקשה ביותר :
הריגשי.
אותו לא ניתן להסביר בהגיון. תשוקה ריגשית לקרבתו של אדם אחר, לא ניתנת להסבר שיסבר את הדעת מצד חווה התשוקה. היא אומנם נובעת מריאקציה כימית שמתעוררת בגוף, אבל הרגש עצמו, מבלבל את כל ההגיון.
הוויתור על הרגש, הוא ויתור על משהו מאוד בסיסי, קרבה ויחס של אהבה. איתו אנחנו מתחילים את החיים - אהבת אם והקרבה אליה. זהו מנגנון התבוע בנו וכל נסיון (גם רוחני) להתעלם ממנו, הוא הדחקה פנימית.
לכן הוויתור על אהבה, הוא ויתור מאוד קשה, של מעין "בגידה" בצורך הכי בסיסי שלנו....אחר מזון
.
אחריו מגיע הוויתור על
התפקידים:
כל אחד מבני הזוג עונה על צורך בחיי השני. האחד מביא רוך השני אסרטיביות. האחד מחשבה השני רגש. האחד פרנסה, השני חום ואהבה. האחד ממלא תפקיד אב השנייה ילדה. לפעמים יש ריבוי תפקידים. כשאנו מוותרים על בן זוג, אנו מוותרים על התפקיד שהוא ממלא בחיינו וגם על התפקיד ה"חשוב" שאנו ממלאים בחייו.
השאלה - מה אעשה בלעדיו, מי יהיה איתי בניהול החיים? עולה בעניין הזה. וזה מפחיד לפעמים ומרגיש לבד.
ובסוף הוויתור
הקארמתי נישמתי.
אם מבינים אותו, אין קושי בוויתור על בי הזוג. מבינים שחלק מהברית היא הפרידה. שהנשמות כרתו ברית להיפרד וזו דרכם בעולם. אם אנו מייחסים יותר מקום לנשמתנו מאשר לחיים שלנו כאן....הרי איזה יופי יש בפרידה. עוברים שלב, נגמר השיעור, מתקדמים בחיים.
ואם חוזרים עכשיו לחיים כאן ולהתמודדות כאן:
ריגשית באמת יש בעיה בפרידה. כשהרגש עולה על ההגיון, קשה. אין לכך כל ריצוי. יש לקבל את הרגש ולקבל לתוכו את הפרידה, להיות עם הקושי, להבין אותו, אפילו לקחת אותו לקצה הרגש והמחשבות
...לא המעשים
.
כשרוצים להקל את הפרידה, יש להכניס את ההגיון, כולל זה הרוחני.
1. התפקידים - יש להבין בתוכנו שלכל אחד היה תפקיד, ועכשיו אין בו צורך יותר. את התפקידים אפשר למלא במקום אחר או שבכלל לא צריך אותם יותר. למשל - אם הייתי הדומיננטי בזוגיות, אולי הגיע הזמן שלא אהיה דומיננטי, שיבוא לי תפקיד חדש, מאוזן יותר.
הבנת התפקידים ועיתויים חשובה ביותר, להכנסת ההגיון שבפרידה.
2. התפקידים הנישמתיים - הנשמות כורתות ברית בשביל לעבור מסע יחדיו ולא תמיד את כל המסע. אם הגיע זמן הפרידה, סימן שמילאנו את התפקידים הנישמתיים שלנו, הן כלפי עצמנו בזוגיות והן כלפי בן הזוג. לנשמות אין צורך להיות יחד, והגוף שהן שוכנות בו נדרש למלא אחר יעודן. אם מבינים זאת בהגיון הרוחני.....קל יותר להפרד.
ובכלל, לפעמים יש רגע קט אחד, בו הפרידה מקבלת מימוש מוחלט ללא הגיון, פתאום היא נופלת על הלב השבור ומאחה אותו, נותנת לו לקבל בהשלמה את קיומה ללא עוררין. ואף מתוך הבנה שבדיוק היא זו, שהייתה צריכה להתקיים. אז, ברגע קט, מתחילים מסלול נקי מרגשות קשים על הקשר ושיש בו רק מחשבות זיכרון, טובות וממלאות....שלפעמים נראות כמו צלקות (יש כאלו שמתגאים בצלקות שלהם
) .
זה ככה בקצרה
, כשמסביבי הקטנה, כמו בהרבה מקרים.
מקווה שיצא מובן....אני לא עושה הגהה
.
ומילים אישיות - קבלי את הפרידה בלב שלם, בהבנה שהזוגיות מילאה תפקיד שאינך צריכה יותר ושבהמשך בטח תדעי זאת, כשתבוא לך זוגיות בריאה יותר. (סביר להניח שהגיון יקבל את מילותיי, אבל הרגש....?????
)
כן...זוגיות היא ישות בפני עצמה, כמו אדם בפני עצמו. יש לה מחלות להבריא ויש לה שמחות ויש לה מוות....לפעמים היא חוזרת לסיבוב נוסף...אבל זה כבר פרק אחר.
יום נפלא.