פינת השאלה הקטנה

Glass

New member
הכי נפוץ

זה לא מדוכן אבל אני חושבת שזה המשפטים הכי נפוצים כשמישהו מגלה שאת צמחונית.. "אבל החיות בכל מקרה כבר מתות!" "אבל הן ימשיכו להישחט גם ככה!" והכי גועלי שאי פעם שמעתי "רק טונה אני לא אוכלת, כי דולפינים הם חמודים. פרות לא". אררררר

vegan

New member
כמה תגובות

"יש לך את הסטייה המינית הכי מוזרה שראיתי.......להסתובב מחופש לתרנגולת". טרי מאתמול. לעומת זאת בתור תרנגולת, זכיתי לאינספור חיבוקים ונשיקות מילדים. מקווה שהמסר יעבור. וב"יום ללא קניות" כשחילקנו בורקס טופו, אחת השאלות הנפוצות היתה: "איפה אפשר לקנות את זה?" יש רב שעובר בקביעות בדוכנים ותמיד מצהיר "אתם חשודים". ההסבר הוא שמכיוון שאנחנו צמחונים זה חשוד כשאנחנו מעודדים צמחונות. כנראה היה פחות חשוד בעיניו לו אוכלי חיות היו מעודדים צמחונות (וחילוניים היו מטיפים להתחרדות)... שאלתי ויויסקטורית שעברה בדוכן אם קרה שלא אישרו בקשה שלה לניסוי בבעלי חיים בטענה שיש לו חלופות. היא טענה שכן. בירור נוסף העלה שהחלופה שנדרשה על ידי הוועדה היא..... שימוש במין אחר של עכברים. כל אחד שפועל נתקל בעצות לגבי אלף ואחת דברים "חשובים יותר" שבהם עלינו לטפל - החל מפיגועים ומצב הפלסטינאים וכלה בגרירת מכוניות על ידי העירייה. אני לא מסתכן הרבה כשאני משיב: "תודיע לי מתי אתה מארגן הפגנה בנושא ואני אגיע". אז מגיע החלק הנחמד של ההתחמקויות - תראה... אני עובד, מבוגר מדי, עסוק בלטייל ברחובות (כן! גם כך נעניתי) ולרוב שתיקה. בחור דתי אשר נתקע בטיעוניו לאחר שיחה קצרה בנושא יהדות וצמחונות: "הבעייה איתך שאתה יודע לענות לכל אחד בתחום שלו. אם יבוא אתיופי, אז תמצא לו איזה משהו אתיופי על צמחונות". בהפגנה מול מקדונלד´ס חילקנו עלונים כנגדם, מול הסניף וקיבלנו תשובה: "תודה, כבר קיבלנו במקדונלד´ס" והציגו להפתעתנו את העלון שקיבלו. ככל הנראה איזה חומד לצאן חמד לצון והניח עלון על המגשים הריקים והם חשבו שזה עלון מטעם מקדונלד´ס.

m_shy

New member
המועמדים שלי...

האנשים שפקדו את הדוכנים שלנו לא התברכו, בדרך כלל, ביצירתיות יתר, ובדרך כלל זכינו בתגובות של "אבל זה טעים" ודומיו. פעם אחת, עם זאת, היה לי יום די... מוזר... בדוכן: זה התחיל עם זה שבא מישהו שהחתמנו אותו על העצומה נגד פיטום אווזים, ותוך כדי שאלתי אותו אם הוא רוצה לקחת חומר הביתה. תשובתו היתה - "לא, מה פתאום, כל החיים שלי אני על סמים, אתה מציע לי עוד חומר?!" לא עברה שעה, והגיע זוג. האישה סיפרה שהיא דוקא היתה צמחונית פעם, אבל הפסיקה עקב בעיות בריאות. אמרתי לה שאני לא יודע מה בדיוק היתה הדיאטה שלה, אבל אם עורכים את התפריט נכון, לא צריכים להווצר שום חוסרים, להוציא את הטיפול המיוחד בסוגיית הבי12. אז היא השיבה "לא לא לא! זה לא היתה דיאטה! אני פשוט הייתי צמחונית!" בשלב זה רמזו חברי לדוכן בעדינות, בעזרת השלכת חפצים (עדינה) לכיווני, שאולי מותב שאתפזר משם, או לכל הפחות שאפסיק להעליב את מבקרי הדוכן. שי משולם

lilithmm

New member
יש הרבה אנשים שפשוט חבל על הזמן

כי איתם זה לא ילך. בשבילם (כל אלה אנשים פרימיטיבים שאומרים שגם לעגבניה יש רגשות, ולכם זה לא משנה אם נאכל עגבניה או תרנגולת...) בע"ח הם חפצים דוממים. חבל לבזבז אנרגיה על כאלה.

khb

New member
היש זכות לשכן לאסור עלי להאכיל

האם שכן יכול לאסור עלי להאכיל חתולים בחצר? הוא טוען שזה מקלקל לו את איכות החיים שלו בגלל שיש סירחון. ואני טוענת שהסירחון לא מהחתולים. מה דעתכם?

פשוש3

New member
התשובה פשוטה

כל עוד החתולים שאת מאכילה לא פוגעים בדיירי הבית או בסביבת הבית אין הוא יכול לאסור עליך להאכיל את החתולים. סירחון וחתולים לא הולך ביחד,חתולים ידועים בין החיות הכי נקיות שיש. במידה והשכן ינסה לפגוע החתולים כמו לתת להם רעל או פגיעה פיזית בהם,את תוכלי להתלונן עליו במשטרה,זה קרה אצלי בבניין ותאמיני לי אחרי שהמשטרה הגיעה אליו הביתה הוא מתביש להראות את פניו ברחוב
. כמו כן שימי לב שחתולים מתרבים במהירות,אם תוכלי לדאוג לעיקורם על ידי פניה לתנו לחיות לחיות או כל איגוד אחר שבעד בעלי החיים זה יעזור.

lilithmm

New member
למען החתולים

שהשכן לא יתעצבן ויפגע בחתולים כדאי בינתיים לא לעשות פרובוקציות, ולנסות לתת אוכל בלי שהשכן בדיוק יראה.

תולי 1

New member
כדאי למצוא פינה בגינה

שהיא נסתרת מעיניי בני אדם, שכן הם נוטים להוציא כעס ותסכולים אחרים על חלשים מהם. אפילו אם תמצא/תמצאי מקום מרוחק יותר, החתולים כבר ידעו על המקום החדש. העיקר, לא להשאיר כלים מפוזרים בשטח, אוכל רטוב וכל דבר שמושך זבובים. חשוב לאסוף את הכלים הרקים ולהסתיר אותם עד ההאכלה הבאה. חשוב גם לדבר עם השכן ההוא בנימה עניינית ורגועה (עד כמה שאפשר) ולהזכיר לו שכשיש חתולים בסביבה אין עכברים ונחשים.

האפי לי

New member
אפשר לתבוע אותך על ליכלוך וכאלו

אז באמת שווה שתסתיר את האוכל וגם תרחיק אותו מהדלת כדי שחתולים מיוחמים לא ישתינו לך בחדר מדרגות

lilithmm

New member
לא ממש

כל עוד שמאכילים ע"פ הנחיות המשרד לאיכות הסביבה להאכלת חתולים יש שם גם מה אסור לעשות - כדאי לעדכן את השכןאם הוא יאיים , שלא יסתבך עם החוק www.sviva.gov.il

למעלה