פינת השאלה הקטנה(
)

ashmash

New member
סרטי צילום וג´לטין

יש לי שאלה קטנה. עד היום אני מצלם במצלמה דיגיטלית ועכשיו אני רוצה לעבור לצלם בדרך הישנה והטובה, עם סרטי צילום במלמה רגילה. סיפרתי את זה לחברה שלי והיא אמרה לי שבסרטי הצילום יש ג´לטין... שאלותי הן: 1. האם אמת דיברה חברתי ויש ג´לטין בסרטי צילום בכלל? 2. האם קיימים סרטים שלא עושים שימוש בג´לטין או עושים שימוש בג´לטין שמקורו לא בעצמות דגים? אשמח לתשובותיכם וכן לקישור לאתרים רלבנטים תודה מראש, אלעד

כנראה שכן...

Hi, Good question. Anonymous may have more information. The result of a small search: PETA claims that Nikon, Kodak, Canon and Casio use such film. Another link: http://www.conservators-products.com/sea_gel.htm However, other link contradicts it: Fish gelatin, with the exception of photographic film, is used in all these applications. (Fish isn´t the only animal that is used for the production of Gelatin, but maybe it´s the only one that is used for photographic film) I hope it helps, Menashe. Menashe.

m_shy

New member
../images/Emo110.gifג´לטין בסרטי צילום

תפקידו של הג´לטין בסרטי צילום הוא לשמש בתור האמולסיה - כלומר - בתור השכבה המחזיקה בתוכה את גרעיני הכסף-ברומיד (בד"כ) הרגישים לאור. אין שום סיבה להניח שלא ניתן למצוא או לסנתז חומר חלופי שישמש כמטריצה בסרטי צילום, אך עם זאת, טרם שמעתי על סרטי צילום המשתמשים באמולסיה אחרת. כפי הנראה, זמינותו הגבוהה ומחירו הנמוך יחסית של ג´לטין מונעת כל מוטיבציה לחפש חומר חלופי.

vegan

New member
../images/Emo110.gifכל סרטי הצילום מכילים ג´לטין

זו לא צריכה להיות בעייה גדולה למצוא תחליף וכנראה שגם ההבדל בעלות לא משמעותי, אבל כיום חברות הצילום לא מרגישות מספיק דרישה כדי להתאמץ בכיוון זה. היו בעבר שמועות שונות (נתקלתי בשמועות אלה באינטרנט כבר לפני יותר מעשר שנים) לגבי סרטים שאינם משתמשים בג´לטין של חברות שונות, אבל לפי מידע מארגוני הצמחונות הגדולים, עדיין מדובר בשמועות ותקוות. חלופות מומלצות הן מצלמת וידאו או מצלמה דיגיטלית. כיום ניתן להשיג איכות מעולה במצלמה דיגיטלית. המכשול היחידי הוא המחיר. אם כבר יש מצלמה דיגיטלית, איני רואה סיבה למה לא לנצל אותה. ג´לטין מיוצר מעצמות של בעלי חיים שונים ובדרך כלל כשקונים אותו אין מידע לגבי מקורו. בשמן האחרון נכנס לשימוש נרחב בארץ ג´לטין דגים, המצויין ככזה, כשהמניע הוא ענייני כשרות. מבחינת זכויות בעלי חיים, זה לא כל כך משנה, הג´לטין תמיד מיוצר מחיות. זה חשוב רק כדי שאפשר יהיה לשים סמיילי של דג ג´לי (מדוזה, כפי שמכונה באנגלית) ולא למשל של פרת ג´לי...

actiVEgan

New member
קודאק ניסו פעם

לייצר פילם ללא ג´לטין. הם טענו שהם לא מצאו אף חומר שיכול להחליף את הג´לטין ולתפקד כמוהו. חשוב לציין גם שלא רק בפילם יש ג´לטין אלא גם בנייר עליו מפתחים את התמונות.

למעלה