פינת התקשור

ינוקא1

New member
אני עצמי ראיתי מרחוק דברים לא פחות

מ"ראית הילות" מרחוק. כולל דברים שמעולם לא יכולתי לדעת.
מצד שני לפעמים לא יכולתי לראות.
זה לא תלוי ברצוננו מה נראה ומתי.

לכן יתכן וקורי היה מצליח , יתכן ולא ,זה לא משנה כלום.

הדבר היחיד שמשנה זה האם תקבל או לא תקבל את העצה שנותנים לך.

יתכן שמישהו יגיד לי שהוא מסתכל על כרבולת של תרנגול שחור ומייעץ לפי זה - זה ממש לא משנה כלום.

Commoner

New member
>אני עצמי ראיתי מרחוק דברים לא פחות

מ"ראית הילות" מרחוק. כולל דברים שמעולם לא יכולתי לדעת<
אין שום תיעוד למבחן מבוקר מוצלח של "ראייה מרחוק" (Remote viewing).
מסוף שנות השבעים ועד 1995 התנהל פרויקט "ראיה מרחוק" בשם Stargate ב- NSA בארה"ב במטרה לבחון אפשרות יישום ביטחוני. הפרוייקט פוזר לאחר כ- 15 שנים והשקעות עתק, משום שנכשל בהשגת היעד

טענות - יש.
הצלחות מתועדות במבחן מבוקר - אין

ינוקא1

New member
אני עשיתי את ה"ניסויים המבוקרים"

שלי , והם פעלו היטב.

ולמרות זאת יש סיבה טובה למה הדברים הללו בעיקרון לא צריכים להצליח בניסוי מבוקר.

בני האדם פשוט ינצלו כוחות אלו לתאוות בצע ולמלחמות.
כל שימוש אגואיסטי בכוחות אלו נידון לכשלון בסופו של דבר , גם אם האדם משכנע את עצמו שזה "לא אגואיסטי".
כמו בפרויקטים שהזכרת - זה אמור להיכשל מראש.

כמו כן :
ראיה מרחוק היא כלום לעומת דברים אחרים שאני היום משתמש בהם בתחום הריפוי - יש לתודעה שלנו כוחות שהכח האטומי קטן על ידם.
אלא שכבר היה בכדור הארץ חורבן פעם אחת בגלל השימוש של בני האדם בכוחות הללו.

הדבר הכי חשוב כדי להתפתח רוחנית באופן אמיתי זה לשחרר את האגו , לעשות את המעשים לשם שמיים , לא לשם בידור ולא לשם קהל ולא לשם ה"מדע" - ואז יש עזרה והצלחה.

ינוקא1

New member
ועוד משהו :

יש אנשים שבתחילת דרכם באמת היו מטפלים ומתקשרים נהדרים עם כוחות נהדרים.

ואז הגיע הכסף והגיע הפרסום.

ואז הם נהפכו לשרלטנים !
כי אסור להשתמש בכוחות וביכולות אלו לשם אגו וכדי להוכיח משהו למישהו.

עד לאחרונה לקחתי סכומים מצחיקים , למרות שהאנרגיות שלי כל הזמן רצו שאקח מחיר גבוה הרבה יותר.
רק כאשר כנראה משמיים נשלחו אלי כל מיני אנשים שיזלזלו בי , הבנתי את המסר ולאחרונה העליתי את המחירים שלי למחיר גבוה.
ועדיין אני משקשק מפחד שאהפוך לרודף בצע.

ואגב , רואה ההילות הכי טוב שאני מכיר הוא דוקטורנט (אולי כבר דר') לפיזיקה במכון וייצמן - וכמובן שהוא לא מתפרנס מראית הילות.
אבל הוא רואה אותן , והוא פיתח את זה , והוא מעולה.
כאשר נפגשנו בפעם הראשונה באיזושהיא סדנת תקשור הוא למשל הביא לי מסר מסבא שלי שרצה שאכין את הפרשה ואקרא בתורה כל שבת (הוא כמובן לא ידע שסבא שלי בנה בית כנסת ואני אחראי עליו . . .).

חלק גדול מהמתקשרים הטובים שאני מכיר הם סתם אנשים "רגילים" שאינם מעונינים בכלל שידעו שהם כאלו ולא מתפרנסים מזה.
יש לי לפחות שני מטופלים כאלו.

Commoner

New member
הבנתי די מהר כי התועמלנים האגרסיביים ביותר

בזכות ה"איכויות" ו"הערך" של טענות New Age הם אלה המתפרנסים מכך, ואינני מופתע.
נוכחתי גם לדעת כי המשותף לכל טענות New Age הוא שהן "מסורבות בחינה" (כלומר, גם אם ניתן להגות עבורן בחינה פשוטה [כמו מבחן הפרגודים, למי שטוען ליכולות ראיית הילות], הטוען יגרוס כי הבחינה "הורסת" את המידע, או ש"הרוח" "בורחת" ממבחנים, ולכן יסרב להעמיד את טענתו לבחינה), או שהן כאלה שלא ניתן להגות עבורן בחינה כלשהי

כלומר, במאמץ קל זהיתי בכל זאת טענת בת-בחינה אחת בנוגע לכל טענות New Age:
הטוענים מסרבים להכפיפן לבחינה כלשהי
...

ינוקא1

New member
סבבה.

רק שלי אישית עזרו מטפלים כאלו , ואני עזרתי לאנשים אחרים.

אז אתה יודע להיכן אתה יכול לדחוף את התובנות שלך , כי הן לא מענינות אף אחד.

יום טוב.

Commoner

New member
>רק שלי אישית עזרו מטפלים כאלו,

ואני עזרתי לאנשים אחרים<
זה קרוי testimonials.
אנו רואים זאת למכביר בשידורי ערוץ הקניות.
אינני מטיל ספק באותנטיות ה"עדות", או ה"תחושה" האישית שלך, ובשונה ממך, אינני מציע לך להצפינה בשקע גופני נסתר כלשהו אשר אין השמש שוזפתו לעולם.
גם אם ה"עדויות" האישיות באות מפי אנשים המספרים בכנות על שלדעתם קרה אותם (וזה לא המקרה בערוץ הקניות. בערוץ הקניות שחקנים מקריאים "חוויות אישיות" שכתבו עבורם תועמלני מכירות) - הרי testimonials אינם אלא אנקדוטות

מחקר אודות יעילות פרוצדורה רפואית חייב להתנהל כ- double-blind controlled study , ועל התוצאות להפגין מובהקוּת (מובהקוּת היא קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות)...

ינוקא1

New member
בשורה תחתונה זה עניין של אמון.

בערוץ הקניות אין לי אמון , במטפלים שטיפלו בי נתתי אמון.
ורק הרווחתי מכך.

גם אתה יכול להאמין לי יכול לא להאמין לי , זכותך המלאה.

מחקרים מדעיים אינם הדרך שלי (למרות שאני מכבד מאוד את הדרך המדעית) , יש תחומים שלמים בהוויה ובחוויה האנושית שהם לא מכסים וגם לא יכסו.

אני מציע לך לקרוא וללמוד פסיכולוגיה , לראות עד כמה הנפש האנושית היא עשירה ומורכבת , כמה תיאוריות שונות זו מזו קיימות שלא ניתנות להוכחה חד משמעית , וקצת לצאת מהפנאטיות.
מדע זו דרך נהדרת לבדוק דברים חומריים , אך לבדוק "מהי תודעה" ולחקור את התודעה זו דרך פחות טובה.

וכל מה שאנחנו עושים מתבסס על כוחה של התודעה.

(ספר טוב אם כי קצת קשה שבדיוק אני קורא עכשיו :

http://www.hebpsy.net/store.asp?scr=product&typ=551
מסכם את כל הפסיכולוגיה . . .)

Commoner

New member
>מחקרים מדעיים אינם הדרך שלי (למרות שאני מכבד

מאוד את הדרך המדעית) , יש תחומים שלמים בהוויה ובחוויה האנושית שהם לא מכסים וגם לא יכסו<
המלים "מחקרים מדעיים" אינן אומרות שדין כל טענה מיסטית להידחות אם אין לה "הסבר מדעי".
המונח "מחקר מדעי" פירושו בסך הכל חקירה מנוטרלת מהטיות (bias) עקב משאלת-לב של החוקר או הנחקר, המאששת באופן מובהק השערה (מובהקוּת היא קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות).
שלבי "מחקר מדעי" הם:
(1) ניסוח שאלה
(2) העלאת השערה
(3) חיזוי תוצאה
(4) מבחן לבחינת ההשערה, נקי ככל האפשר מהטיות
(5) עיבוד נתונים וניתוחם במתודות סטטיסטיות, וחישוב האם ההשערה אומתה ותואמת את החיזוי במובהק

איזו מילה מגונה אתה מוצא בעקרונות המחקר המדעי שמניתי לעיל ?

בשום מקום כאן אין דוחים טענה מיסטית רק משום שאין לה הסבר מדעי...

ינוקא1

New member
עשיתי מספיק דוחות מעבדה , תאמין לי.

אין כאן שום מילה מגונה , רק שזה לא מתאים לכל התחומים.

לבדוק דברים חומריים זה מתאים , אך ככל שאתה יותר מתרחק מהחומרי אתה תיתקל בקשיים.

Commoner

New member
>זה לא מתאים לכל התחומים<

קח לדוגמא אדם הטוען ליכולת ראיית הילה, בלא קיום קו ראיה עם המטופל, ומתבקש לבצע מבחן פרגודים להדגמת יכלתו.
מה לא מתאים כאן?
הרי טענתו אינה נדחית רק משום שאין לה הסבר מדעי.
אדרבא, עמדת המוצא של המחקר היא שטענתו עשויה להיות אמת, והוא מתבקש להדגימה...

Commoner

New member
מצויין, זה בדיוק מה ששיערתי.

התשובה שלך היא במתכונת גמורה ומושלמת של טענות New Age, אשר המשותף לכולן הוא שהן "מסורבות בחינה" (כלומר, ניתן להגות עבורן בחינה פשוטה [כמו מבחן הפרגודים, למי שטוען ליכולות ראיית הילות], אלא שהטוען גורס כי הבחינה "הורסת" את המידע, או ש"הרוח" "בורחת" ממבחנים, ולכן מסרב להעמיד את טענתו לבחינה), או שהן כאלה שלא ניתן להגות עבורן בחינה כלשהי...

ינוקא1

New member
כאשר יגיע הזמן יתגלה כי האמונה בחומר היא שקר

וכי יש אלהים , ויש רוח ויש משמעות להכל.

אבל כרגע אלהים נותן לבני האדם בחירה - והתוצאות תהיינה בהתאם לאמונותיך.

Commoner

New member
אני מעונין בחוות דעתך על טענה שלי

שהבשילה אחרי מחשבה עמוקה:

כל טענת New Age בהכרח היא או "מסורבת בחינה" (כלומר, ניתן להגות עבורה בחינה פשוטה [כמו מבחן הפרגודים, למי שטוען ליכולות ראיית הילות], אלא שהטוען גורס כי הבחינה "הורסת" את המידע, או ש"הרוח" "בורחת" ממבחנים, ולכן מסרב להעמיד את טענתו לבחינה), או שהיא כזו שלא ניתן להגות עבורה בחינה כלשהי

מה דעתך ?
נכון או לא נכון ?

ינוקא1

New member
דעתי היא שזו הכללה.

את יכולות הריפוי שלי , למשל , אין לי בעיה להעמיד לבחינה.

רק שאינני מצפה שמישהו יממן לי ניסוי כזה , וכמובן שאינני מצפה לאובייקטיביות מצד הממסד.

Commoner

New member
מהם המדדים שלך להכרעה כי המטופל נרפא

דווקא באמצעות הטיפול שלך, וכיצד אתה דוחה (rule out) אפשרות שהריפוי אינו קשור דווקא לטיפול שלך, אלא נבע מסיבה אחרת ?

ינוקא1

New member
יש לי בדיקות משלי

ויש לי דרכי אבחנה משלי.
ולפעמים גם המטופל עצמו אומר לי הרגשתי טוב \לא טוב לאחר הטיפול שלך.

לפעמים אכן הריפוי קשור לסיבה אחרת.
גם ברפואה הרגילה לפעמים הריפוי קשור לסיבה אחרת , כנ"ל בפסיכולוגיה , בפסיכיאטריה , ובכל תחום רפואי.
רפואה היא לא מדע מדויק , לא היתה ולא תהיה.

gray feather

New member
Commoner

אתה יכול לקבל או לא לקבל. לא הכרחתי ולא ניסיתי להכריח אותך לקבל משהו .. אתה מוזמן לעשות מה שבא לך ..
האלוהות מוכיחה את עצמה כל רגע ורגע ... אנחנו אולי לא רואים את זה קורה רוב הזמן אבל זה שם. אני ראיתי דברים בחיים שלי והרגשתי בליבי ועדיין מרגיש את קיומה של האלוהות. ראיתי הילות ותקשרתי לאנשים והכל היה מדויק, היו פעמים שאולי לא דייקתי אבל 98 אחוז לערך צדקתי. ראיתי אנשים ופגשתי אנשים שיכולים לעשות הרבה יותר מזה.
אני מאמין ומסופק, אז למה לי להיבחן על משהו שאני יודע שהוא נכון וודאי?
כדי להוכיח לך משהו ?
לא תודה.

אני שלם עם אמונתי ולא מתחמק משום דבר .. פשוט לא מרגיש צורך להוכיח משהו שבו אני מאמין

קורי גבריאל

למעלה