פינת צמחי המרפא

עינבלית

New member
פינת צמחי המרפא../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

שלום לכולכן. אני רוצה להתנצל, לא אפתח את הפינה כל שבוע אלא רק מדי פעם, לכשאתפנה מספיק בכדי לענות כמו שצריך ועם כל הלב. אני עוברת משהו ומקווה שבעתיד אוכל לספר לכן את קורותיי בתקופה הזו. אבל אם יש לכן שאלות- אתן מוזמנות לשרשר ואשתדל לענות בזמן שלי, או במסר או על גבי הפורום. המון תודה
עינבל

חושחושה

New member
היי עינבלית, זה הזמן לכתוב לך סוף

סוף, שהשיר בחתימה שלך הוא מדהים, ואני מנסה לשנן לי אותו בכל פעם שיש לי התנגחות עם ילדי, עד כאן השתפכויות! בני בן השנתיים מלא בליחה איומה, הוא הצטרד, משתעל באופן נבחני, וקצת קשה לו לנשום, לקחתי אותו היום סוף סוף לרופא (לא היה לי כבר נעים מהסביבה, שונאת רופאים) ולשמחתי הוא אמר שאין תרופות לתת, אלא להמשיך עם מה שאני עושה, אדים קרים, ולהקל לו על הליחה?!?!?! אז אני מבקשת ממך הקלה בעזרת צמחי מרפא אם יש. תודה, ואני מקווה שמה שאת עוברת, בסוף יהיה לטובה.

עינבלית

New member
הקלה על ליחה לגיל שנתיים ומעלה

1. ג'ינג'ר (או זנגוויל בעברית) - 2 פלחי שורש טרי לבקבוק מים. נותנים לבקבוק לעמוד חצי שעה ושותים כל היום. אפשר להוסיף מים טריים לבקבוק כל היום אבל למחרת להחליף את פלחי השורש בטריים. 2. האם השיעול מכאיב לו? אם כן, השיגי צוקר קנדל, אולי בנקודות מכירה של תבלינים. אני יודעת שב"דרך התבלינים" שבבית לחם הגלילית מוכרים. זה נהדר להקלה על שיעול וגם על גזים וכאבי בטן (סתם לידע כללי). הסבתא רבה שלי היתה משתמשת בזה ואני גם. 3. הקלה על הליחה בעיסוי: הילד שוכב על הבטן ואת מתופפת על גבו כאשר היד יוצרת כמו קערית סגורה. לתופף בעדינות מעל הריאות וקנה הנשימה, כדאי שישכב על מגבת, וישתעל וישחרר ליחה. ותודה על האיחול...

הגעת ממש בהזמנה../images/Emo140.gif

כבר שקלתי לשלוח לך מסר וויתרתי - לא רוצה להטריד, אז טוב שהופעת. ולשאלה: האפרוחון בן כמעט 10 ח'. ביום שני הולך לגן בפעם הראשונה
. אמנם במתכונת של יומיים בשבוע בינתיים, אבל בכל זאת, הוא קטן והוא אפרוח הזקונים שלי (אם אבא שלו לא ישנה את דעתו...). ובכן, רציתי לדעת אם את ממליצה על משהו כרפואה מונעת נגד נזלת, שיעולים, התקררויות וכו'...כל הדברים שילדים נוהגים לתפוס בגן. אני לא כל כך אוהבת את כל הסירופים הso called טבעיים, הממוסחרים שנמכרים בכל מקום ויעילותם מוטלת בספק. אם יש לך המלצה על משהו באמת טבעי, שיכול לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע הידבקויות בכל מה שמרחף באויר - יותר מאשמח. המון תודה ואני סקרנית לשמוע מה קורותייך בתקופה זו.

עינבלית

New member
חיזוק מערכת החיסון../images/Emo13.gif

בגיל הזה-
הרבה צחוק ואושר
שינה טובה בלילה ובמהלך היום
תזונה עשירה (ויטמינים-מינרלים-חלבונים-פחמימות-שומנים)
לישון עם גרביים ולא ללכת יחף על רצפה קרה (במבטא פולני משו
)
ויטמין C- יש בפירות הדר, בקיוי, בעגבניה, בפטרוזיליה.
שום- להוסיף כתבלין למאכלים, נהדר להגנה על הגוף מפני וירוסים חידקים ושאר מזיקים שפוגעים בצינור העיכול (מהפה ועד לפי הטבעת
) ושיהיה בהצלחה, עניתי בהומור דק משום שמאוד הצחקת אותי עם הביטוי:"הוא קטן והוא אפרוח הזקונים שלי (אם אבא שלו לא ישנה את דעתו...)." במיוחד לגבי האבא ודעתו... ולגבי קורותיי- בזמן הנכון...

../images/Emo1.gifכל עוד האבא הוא זה שקם בלילה

יש להתחשב בדעתו, למרות שמבחינתי הלידה של האפרוחון היתה חוויה מתקנת והייתי רוצה לחזור עליה אם יתאפשר לי. טוב, האפרוחון רק בן 10 ח', כך שממש לא רלבנטי לדבר עכשיו על מס' 3. בכל מקרה, המון תודה על ההמלצות. רובן מיושמות כבר. את עניין השום אצטרך לשלב - אם יש המלצות איך אשמח לשמוע. יום טוב.

עינבלית

New member
שום

עוף בתנור מרוח בשום פירה תפו"א עם שיני שום מבושלות מעוכות פנימה ומעורבבות עימו ועם חמאה או מעט שמנת מתוקה (לארוחה חלבית) או עם כף שמן זית. ירקות אפיים בתנור וגם ראש שום, פשוט לנשנש שיני שום אפויות בשמן זית ורוזמרין- כתבלין.

עינבלית

New member
פטנט של סבתא לטיפול ביובש בעיניים

אחד מפגעי החורף. פרוסות עגולות ודקות של מלפפון קר (פעם זה היה קר מבחוץ ועכשיו מהמקרר) להניח על עיניים עצומות ולנוח(יש דבר כזה אחרי לידה?). הלחות והרעננות והקירות מחלחלים לעיניים, מוסיפים לחות ונעימות ואח"כ גם העייפות מתפוגגת כי חלק מתחושת העייפות זה הצריבה בעיניים. לילה טוב.

משוש30

New member
הי חמודה! אנחנו מעריכים כל פעם

שיוצא לך את אל תרגישי חייבת והמון תודה. עכשיו שאלה: מתן בן שנה ומאתמול הוא נהיה צרוד מאד וכבר כמה ימים הוא משתעל שיעול מגעיל כזה עם ליחה. אין לו חום והוא אוכל טוב. מה אפשר לתת לו להחזרת הקול והקלת הליחה? (למרות שהאמת הקול הצרוד שלו ממש חמוד...)

היא נתנה לה סירופ שנקרא סידאלין

שמייבש את הנזלת ואכן הלרינגיטיס מאחורינו. נכון לעכשיו הגברת מקיאה (הקיאה על אבא שלה בדיוק כשלקח אותה מהמטפלת היום).

עינבלית

New member
הקלה על הליחה והשעול

לגיל שנה בהחלט אפשר- ג'ינג'ר (או זנגוויל בעברית) - 2 פלחי שורש טרי לבקבוק מים. נותנים לבקבוק לעמוד חצי שעה ושותים כל היום. אפשר להוסיף מים טריים לבקבוק כל היום אבל למחרת להחליף את פלחי השורש בטריים. להחזרת הקול- נסי חליטת קינמון. ותודה על התודה

טיפוטף

New member
באת בול בזמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בעודני תוהה למי כדאי לפנות עם שאלה שמעסיקה אותי. לבני בן ה- 6 יש ריח לא טוב מהקרקפת... זה לא ריח של זיעה, וכמה שחופפים לו, עם המון סבון ומקציפים היטב, זה לא עוזר, הריח חוזר, כאילו מופרש שוב. אני פשוט לא יודעת ממה זה, וכמו שאת בטח מתארת לך, רופא קונבנציונלי הוא לא בדיוק הכתובת לשאול את זה. אני מתארת לעצמי שהוא פשוט יסתכל על עור הקרקפת, והיות ולא יבחין בשום פטרייה או אקזמה או משהו כזה, הוא פשוט ירשום במחשב שאין כלום. מה את אומרת? שמעת על זה? מה שמעניין וחשוב לי, הוא לא רק מה כדאי למרוח כדי למנוע את הריח, אלא מהן הסיבות האפשריות לריח. ותודה רבה רבה מראש על כל העזרה שלך כאן.

עינבלית

New member
מה הוא אוכל?

נסי לכתוב לי את התפריט שלו כולל התבלינים והמשקאות. אגב, נסי לא לחפוף כלל, רק לשטוף במים לא בסבון כמה ימים. יתכן שאז יבוא השיפור- ועורו פשוט מפריש עודף שעווה בשל הסיבון.

טיפוטף

New member
אין שום שינוי בתפריט שלו בזמן

האחרון. זה דווקא ילד שכשהיה יותר קטן אהב רק פחמימות וסירב לאכול כל סוג של ירק ופרי. דווקא בשנתיים האחרונות חל שיפור. תפריט של יום שגרתי הוא למשל: בוקר: שוקו פושר ארוחת עשר: שני כריכים אחד עם גבינה וזיתים ושני עם פסטרמה ומלפפון לא חמוץ (ויסלחו לי שומרות הכשרות), פרי (בננה או תפוח), שותה רק מים ארוחת צהריים: מנת בשר: שניצל/רגל עוף/קציצות עוף ברוטב עגבניות/ חזה עוף ברוטב/רוטב בולונז - הכל חוץ מהשניצלים תוצרת בית, מנת פחמימות: אורז/פירה תפו"א/פסטה/קוסקוס/תפו"א בתנור/בטטה בתנור, מנת ירק: שעועית ירוקה או צהובה מוקפצת בשמן זית/מלפפונים ועגבניות/פלפלים או גמבות/סלט כרוב טרי. לקינוח קלמנטינות. נשנושי אחה"צ: ופלים/ביסקויטים. בד"כ אוכל גם קורנפלקס (בראנפלקס או צ'יריוס בדבש ושקדים) יבש או עם מעט חלב. ארוחת ערב: בד"כ ביצה, סלט ירקות (סלט ערבי, סלט חסה, סלט צרפתי עם תפוחי עץ ועלים צעירים או סתם ירקות חתוכים), זיתים, טונה, לחם או לחמניה, לעיתים עם ריבה. הילד לא סובל שוקולד בשום צורה (חוץ משוקו פעם ביום). שותה בעיקר מים - לא סובל משקאות קלים ושותה ויטמינצ'יק לעיתים נדירות. לא חל שום שינוי בזמן האחרון מבחינת התזונה. הוא גבוה ומשקלו תקין. עוסק הרבה בספורט. לא נוטל שום תרופות או תוספי מזון ולא היה חולה כבר כמה שנים.

עינבלית

New member
ואו, התפריט שלו מעורר השראה!

אם כך, לא נראה לי שזה כתוצאה מחוסרים או עודפים. דברים שיכולים לגרום לריח בהזעה על ראש או כל איבר אחר - הם חידקים. בתנאים מסוימים הם משגשגים ובהתרבות שלהם מופרש ריח אופיני. מה אפשר לעשות? להכין תרחיץ מלחים- ניתן להשיג מלח דל נתרן בחנויות- לערבב 2 כפות מלח דל נתרן וכף מלח רגיל בכוס מים חמימים עד להמסה (אפשר גם יותר מים) ולהשתמש בזה בשביל להרטיב את הקרקפת. מספיק לעשות זאת אחת לשבוע ובשאר השבוע לשטוף ללא סבון. תוך מספר שבועות יחול שיפור. אם לא יחול שיפור- אני ממליצה בכל זאת לראות רופא. אגב, להזעה כזו בבתי השחי קימת אבן המינרלים, אותה מרטיבים ומורחים אחת ל24 שעות בבית השחי. האבן עשויה ממינרלים=מלחים...

למעלה