פינת צמחי המרפא

שיפסלה

New member
מה עושים כנגד כאבי בטן../images/Emo35.gif

היי ענבל, בת 6 מתלוננת על כאבי בטן מדי פעם. ללא סיבה של בעיית יציאות או מחלה. מאז ומעולם הבטן היא האיבר הרגיש אצלה. מסרבת לעשות דיאטת סוכרים ופחמימות כנהוג במקרה של חשד לקנדידה. יש משהו אחר להקל?

עינבלית

New member
בהחלט יש דרך להקל על כאב בטן

בגיל 6 ובכלל מעל שנתיים: חליטת רוזמרין. קוטפים רוזמרין טרי משיח (צמח אהוב על עיריות לעיטור גנים ציבוריים) ענף באורך 10 ס"מ מספיק. שמים בספל (לאחר שטיפת הענף) ומוזגי0 מעליו מים רותחים. ממתינים עד הצטננות החליטה, ממתיקים בדבש בהתאם לצורך ושותים. מרפא עוויתות בבטן, גזים במעיים, קילקולי קיבה, עצירויות, והורג טפילי מעיים שבהחלט יכולים לעמוד מאחורי תופעות כמו שתיארת. ספרי איך היה ואיך היא מרגישה אחרי הטיפול. אגב, לי יש בטן רגישה וסבתא היתה משקה אותי כל ערב בחליטת רוזמרין. לפעמין גם אחרי הצהריים, אלו השעות ה" חמות" אצלי...

שיפסלה

New member
../images/Emo51.gif מה דעתך על דבש באופן כללי

האם הוא נחשב כמרפא? מה כמות דבש יומית שתיחשב כבר כ"לא בריאה" אני אסביר: אני נוהגת לשתות המון תה צמחים (מינימום 10 כוסות). בד"כ לא ממותק. אבל לפעמים בא לי מתוק. אם אמתיק בדבש כל אחת מהכוסות שאשתה, מתי זה יחשב למוגזם אם בכלל. ואל תתייחסי בבקשה לעובדה שדבש משמין. אלא רק לאפקטיביות כממתיק מהטבע.

עינבלית

New member
אני לא יודעת- אולי תפני לורד לב

מנהלת הפורום הזה? היא תזונאית שתוכל לענות לך!

עינבלית

New member
מותר ואסור ולא מומלץ

מה אסור ומה מותר לשתות בהריון אתחיל בזה שתה ג'ינג'ר מותר וגם תה רוזמרין מותר. וגם לימונית ולואיזה מותר. אסורים הבאים: מרווה אזוב מצוי לבנדר שומר פטל (חוץ מאשר בשליש האחרון אז עוזר לחזק את הרחם לקראת הלידה) פסיפלורה- לא מומלצת, משפיעה הורמונלית על המוח. וכמובן קפאין לא מומלץ בכלל... הריון קל תקין מהנה ומעצים!

odeia

New member
איך עוזרים לקטנה לשחרר קצת את אמא

בלילה? היא בלילה מאוד צמודה אלי, גם םא לא יונקת היא כל הזמן רוצה לגעת בי, בעיקר באזור בית החזה ובלי חולצה כמובן. כרגע, בגלל שינויים שהיא עוברת בגן, היא מקבלת וולנאט. מה עוד ניתן לתת לה/לעשות, כדי שהיא תשחרר קצת את אמא?

עינבלית

New member
נראה לי שזו שאלה לפורום

חינוך בגיל הרך... איני יודעת מה לייעץ לך. מצטערת.

odeia

New member
תודה חמודה, בזמנו התייעצתי איתם

לי נראה שזה הרבה יותר מרק חינוך וגבולות, ממש נראה כצורך פנימי כלשהו, שדוחף אותה להצמד ולהרגיש אותי כל הזמן.

עינבלית

New member
אם ככה,אולי זה יהיה נכון

לטפל בך בפרחי באך. הכי טוב שתלמדי את הנושא- יש ספרים מעולים כמו של פיליפ צ'נסלר או של צפריר שפרון, ותטפלי בעצמך. יש לך את הכישורים להביא מזור לך ולמשפחתך!

odeia

New member
אבל איך לטפל בי? נראה לך שאני יכולה

לדעת מה לקחת שיעזור לה?

עינבלית

New member
כן.

תגדירי בדיוק את תכונות האופי שמפריעות לך, את כל הרמות של הבעיה מבחינתך- איך זה גורם לך להרגיש, מה לדעתך האופי שלה, מה באופי שלה גורם לזה ומפריע. עם עצמך, לא איתי. פרחי באך במקרים כאלו בהחלט יכולים לעזור. אולי כדאי גם להתייעץ עם צפריר שפרון (יש לו אתר יעוץ) תשיגי את הספר/ים ותביני שאת יכולה לעשות זאת.

Lali d

New member
פסיפלורה-אם היא משפיעה הורמונלית,

האם לא מומלצת גם בהנקה?

עינבלית

New member
פסיפלורה מורידה כמויות

של חלב אם, יכולה בהחלט לחסל הנקה
. נחשבת כמייבשת חלב, ביחוד בתקופת התבססות ההנקה- ועד התחלת מוצקים.

Lali d

New member
../images/Emo2.gif

אני שותה חליטת צמחים של ויסוצקי שנקראת "פסיפלורה ומנגו", לויודעת אם זה השפיע עליי.מצד שני אני כבר לא מניקה מלא,הגברת הקטנה בת שנה ולא נרשמו תלונות עד כה
. תמיד טוב לדעת
תודה רבה לך ענבל, את מקסימה

עינבלית

New member
בגיל שנה ההנקה כבר מבוססת היטב

ופסיפלורה בחליטה החלושה של ויסוצקי לא תהרוס לך את ההנקה
יש חליטה חזקה יותר של עדנים- תה ירוק פסיפ' - זה יכול להוריד קצת כמויות אבל לא לייבש. ולגבי חלק ב'- תודה
לך בחזרה!

yaelia

New member
הי עינבלית. תודה שיש לך זמן.

יש לי שאלה קצת דחופה, מצטערת אם שאלו משהו דומה, פשוט כמעט אין לי זמן לעבור על שאלות אחרות. להללי יש מעט דלקת בעין. הפרשה צהובה מוגברת ומעט אדמומיות מתחת לעין. הוא כל הזמן משפשף אותה. ניסיתי קומפרסים של תה קמומיל וניסיתי מעט מים פושרים עם טיפונת סודה לשתיה (תרופת סבתא שכזאת). מה עוד אפשר לנסות כדי להעביר התחלה של דלקת בלי ללכת לרופא?

למעלה