פיצויים ופשיטת רגל

מצב
הנושא נעול.

פיני007

New member
פיצויים ופשיטת רגל

פיצויים ופשיטת רגל
אני מועסק במפעל כבר 20 שנה. יש לי ביטוח מנהלים אליו אני והמעביד מפרישים כדין. מכיוון שבעל הפוליסה הוא המעביד יש לי חשש שבמקרה של פשיטת רגל (מצב החברה בכי רע), לא אקבל את קופת הפיצויים שאליו הופרשו הרבה כספים במשך השנים. האם יש לי ממה לדאוג? האם הכסף יעבור אלי אוטומטי בעת סגירת המפעל?

שיר ורד

New member
האם יש לך גם ביטוח מנהלים

פיצויים ופשיטת רגל
אני מועסק במפעל כבר 20 שנה. יש לי ביטוח מנהלים אליו אני והמעביד מפרישים כדין. מכיוון שבעל הפוליסה הוא המעביד יש לי חשש שבמקרה של פשיטת רגל (מצב החברה בכי רע), לא אקבל את קופת הפיצויים שאליו הופרשו הרבה כספים במשך השנים. האם יש לי ממה לדאוג? האם הכסף יעבור אלי אוטומטי בעת סגירת המפעל?
וגם קופת פצויים? או בקיצור היכן מופקדים כספי הפצויים? האם אתה עוקב ומוודא שהכספים אכן מופרשים במועד ובמלואם?

פיני007

New member
כן, ביטוח מנהלים המכיל את

וגם קופת פצויים? או בקיצור היכן מופקדים כספי הפצויים? האם אתה עוקב ומוודא שהכספים אכן מופרשים במועד ובמלואם?
כל המרכיבים: תגמולים, פיצויים, אבדן כושר. ולא ידוע לי על עיכובים בהעברות הכספים. האם יש לי לחשוש במקרה של פשיטת רגל? שאלה נוספת: במידה ואני מחליט להתפטר (החברה עוברת מסכת של צימצומי שכר), האם מובטח לי החלק של המעביד בקופת הפיצויים?

שיר ורד

New member
תשובות

כל המרכיבים: תגמולים, פיצויים, אבדן כושר. ולא ידוע לי על עיכובים בהעברות הכספים. האם יש לי לחשוש במקרה של פשיטת רגל? שאלה נוספת: במידה ואני מחליט להתפטר (החברה עוברת מסכת של צימצומי שכר), האם מובטח לי החלק של המעביד בקופת הפיצויים?
תשובות
1. אין מה לחשוש במקרה של פשיטת רגל. המפרק לא יכול למשוך כספים שהופקדו כחוק בביטוח המנהלים לטובת העובד. 2. אם הביטוח המנהלים שלך כולל מרכיב פצויים, אזי לא אמורה להיות לך קופת פצויים (אלא אם כן חולק המרכיב חלקו לביטוח המנהלים וחלקו לקופת פצויים). במקרה של התפטרות לא מגיע לך תשלום מקופת פצויים. אם התשלום הופקד בביטוח המנהלים, ואתה מעביד חתמתם על סעיף 14 לחוק פצויי פיטורים יגיעו לך כספי הפצויים גם אם תתפטר. בנוסף , אם קיים נוהג בחברה לשחרר את רכיב הפצויים בביטוח המנהלים גם לעובדים שהתפטרו, המעביד לא רשאי להפלות עובד מסוים ודווקא לגביו לא לקיים את הנוהל. אך המעביד רשאי להציג דרישות מיוחדות המופעלות לגבי כל מי שמתפטר ומקבל פצויים , כגון תקופת הודעה מראש מוגדלת, התחיבות לאי תחרות , תקופת מינימום של עבודה וכו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה