פיצויים לבת שירות

פיצויים לבת שירות

פיצויים לבת שירות
שלום, יש לי שאלה בקשר לפיצויים. אני הייתי עובדת מקדולנדס במשך שנה וחודש, מתוכם חודשיים מתחילת השירות, עזבתי עקב זה שהיה קשה לי לשלב בין שני הדברים, העבודה והשירות. ניסיתי לשלב בין שניהם במשך חודשיים אבל לא הלך לי ועזבתי. וגיליתי שאם אני בת שירות שמתפטרת בגלל השירות אני זכאית לפיצויים, האם זה תופס גם אם עבדתי חודשיים מתחילת השירות ? פשוט ראיתי שזה ממש הורס לי את היום יום בדרך להתנהל כיוון שהעבודה הייתה קשה

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
תלוי בקשר הסיבתי

פיצויים לבת שירות
שלום, יש לי שאלה בקשר לפיצויים. אני הייתי עובדת מקדולנדס במשך שנה וחודש, מתוכם חודשיים מתחילת השירות, עזבתי עקב זה שהיה קשה לי לשלב בין שני הדברים, העבודה והשירות. ניסיתי לשלב בין שניהם במשך חודשיים אבל לא הלך לי ועזבתי. וגיליתי שאם אני בת שירות שמתפטרת בגלל השירות אני זכאית לפיצויים, האם זה תופס גם אם עבדתי חודשיים מתחילת השירות ? פשוט ראיתי שזה ממש הורס לי את היום יום בדרך להתנהל כיוון שהעבודה הייתה קשה
תלוי בקשר הסיבתי
1. מחד, אכן הזכאות לפיצויי פיטורים הינה בשל גיוס לשירות צבאי.
מאידך, מדברייך ונימוקייך לא עולה כי ההתפטרות הינה בשל השירות הצבאי אלא רק כי היה לך קשה לשלב בין שתי המשרות.
2. בעניינך - תלוי בפרשנות ובעדות שלך בפני ביה"ד. ככל שההתפטרות הינה בשל השירות הצבאי תוכלי לזכות (אי יכולת לעבוד בפועל בשל השירות הצבאי); מאידך ככל שמדובר רק בקושי ובעומס - ספק אם תיזכי, היות שאין קשר סיבתי בין שירותך לבין עבודתך.
3. בכל מקרה, הינך כבר זכאית לרוב פיצויי הפיטורים (לכל הפחות 72% מהם) שהצטברו בהכרח בקופת הגמל שלך.

למעלה