פיצויים

טום וג'רי

Active member
משיכת כספי פיצויים.
ניכנסתי לאתר חברת הביטוח שלי ורציתי למשוך את הפיצויים. בצד אחד רשום כספי תגמולים ובצד שני כספי פיצויים. אני רוצה למשוך את כספי הפיצויים בלבד. האם מורידים לי מכספי הפיצויים אם אני מושך אותו ?

GoldenEyes

Well-known member
משיכת כספי פיצויים.
ניכנסתי לאתר חברת הביטוח שלי ורציתי למשוך את הפיצויים. בצד אחד רשום כספי תגמולים ובצד שני כספי פיצויים. אני רוצה למשוך את כספי הפיצויים בלבד. האם מורידים לי מכספי הפיצויים אם אני מושך אותו ?
מורידים מה?

משיכת כספי פיצויים.
משיכת כספי פיצויים עשויה להיות כפופה לניכוי מס, בהתאם לנסיבות ולחוקי המס בישראל. באופן עקרוני, כספי פיצויים שהופקדו עבורך על ידי המעסיק מיועדים לפיצוי במקרה של סיום עבודה, אך ניתן למשוך אותם בתנאים מסוימים, גם אם אינך מסיים את עבודתך.

אם מדובר בכספי פיצויים שמגיעים לך כחוק בעקבות סיום עבודה, ייתכן שתוכל למשוך אותם בפטור ממס עד לתקרה מסוימת, בהתאם לוותק שלך ולעילות אחרות הקבועות בחוק. תקרה זו מתעדכנת מדי שנה ומבוססת על שכר חודשי ממוצע במשק. כספים שמעבר לתקרה זו עלולים להיות חייבים במס בשיעור שייקבע על פי מדרגת המס שלך.

אם אתה מושך את הכספים לפני סיום עבודה או שלא בהתאם לתנאים שנקבעו בחוק, הם עשויים להיות חייבים במס מלא, והמשיכה תביא לכך שלא תוכל להחזירם לחשבון הפיצויים בעתיד. פעולה זו גם עלולה להשפיע על זכויותיך במקרים של פיטורים עתידיים.

לכן, מומלץ לבדוק את מצבך הספציפי עם יועץ מס או איש מקצוע המתמחה בתחום. תוכל גם להתייעץ עם חברת הביטוח או לקרוא את התנאים הקבועים באתר רשות המיסים כדי להבין כיצד המשיכה תשפיע עליך מבחינת מס ותנאים עתידיים.

בברכה,
שרון דרורי, עו"ד
054-6730006

למעלה