פיצויי פיטורים במקרה של פירוק

מצב
הנושא נעול.

חברה שבה עבדתי נכנסה לקשיים כלכליים והקפיאה את פעילותה. היא לא נכנסה לפירוק. פיצויי הפיטורים לא שולמו לי, ואיני יודע אם ישנם עוד נושים פרט לי. כיום אני נמצא נגד החברה במשפט בבית דין לענייני עבודה והגשתי כתב תביעה נגד החברה וגם נגד בעליה. לפי מה שקראתי בפורום הזה בפירוק מרצון ע"י בעלי המניות ביטוח לאומי לא משלם את כספי הפיצויים. האם זה נכון? הם אני יכול לדרוש את פירוק החברה (להזכירכם, היא אינה פעילה כיום, ואיני יודע אם יש נושים אחרים)? אם כן, כיצד אני עושה זאת?

שיר ורד

New member
פירוק

חברה שבה עבדתי נכנסה לקשיים כלכליים והקפיאה את פעילותה. היא לא נכנסה לפירוק. פיצויי הפיטורים לא שולמו לי, ואיני יודע אם ישנם עוד נושים פרט לי. כיום אני נמצא נגד החברה במשפט בבית דין לענייני עבודה והגשתי כתב תביעה נגד החברה וגם נגד בעליה. לפי מה שקראתי בפורום הזה בפירוק מרצון ע"י בעלי המניות ביטוח לאומי לא משלם את כספי הפיצויים. האם זה נכון? הם אני יכול לדרוש את פירוק החברה (להזכירכם, היא אינה פעילה כיום, ואיני יודע אם יש נושים אחרים)? אם כן, כיצד אני עושה זאת?
פירוק
לפי מה שידוע לי לא יאושר פרוק מרצון אם יש נושים שהשבת החוב אליהם לא הוסדרה. אינני מכיר את התהליך של פרוק מרצון ואיך נושה יכול להודיע על היותו נושה במסגרת תהליך הפרוק. תנסו לברר שאלה זו בפורומים אחרים (אולי חוק ומשפט). אם אכן החברה הולכת לפרוק מרצון חשוב לטפל בעניין, כי אם תקבלו פסק דין לטובתכם אחרי שיאושר הפרוק, תשארו קרחים. הבעיה הקשה יותר, היא כאשר החברה הופכת חדלת פרעון ואיננה נכנסת לפרוק, בגלל שאף אחד מהנושים לא מוכן להשקיע את הכספים הנדרשים לצורך התהליך. במקרה הזה אתם בעצם במלכוד, אבל אם יש לה נכסים כלשהם , ניתם לעקל אותם באמצעות ההוצאה לפועל לאחר שתקבלו פסק דין לטובתכם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה