פיצויי פיטורים ?!?

מצב
הנושא נעול.

שימה

New member
פיצויי פיטורים ?!?

פיצויי פיטורים ?!?
שלום, אני עובד מזה כ- 5 שנים בחברת הייטק, הודעתי לממנהל שלי שברצוני להתפטר כיוון שהשכר שהוצע לי לא משקף את רמת הכישורים שלי. המנהל שלי הבהיר לי שאם אגיש מכתב פיטורים, לא אקבל את קופת הפיצויים שלי. השאלה שלי היא מה אני אוכל לעשות כדי לקבל את הפיצויים בכל זאת ? האם אני יכול להגיד שכיוון שאשתי עומדת ללדת (חודש שמיני) אז אני מתפטר כדי לעזור לה עם הילד ??? במידה וזה אפשרי האם כדאי להגיש את מכתב הפיטורים דרך עורך-דין (פשוט כי אני מאוד חושש לקופת הפיצויים) אגב,במקרה זה מה הדין לגבי דמי אבטלה ? תודה מראש,

binon

New member
התפטרות שדינה פיטורין

פיצויי פיטורים ?!?
שלום, אני עובד מזה כ- 5 שנים בחברת הייטק, הודעתי לממנהל שלי שברצוני להתפטר כיוון שהשכר שהוצע לי לא משקף את רמת הכישורים שלי. המנהל שלי הבהיר לי שאם אגיש מכתב פיטורים, לא אקבל את קופת הפיצויים שלי. השאלה שלי היא מה אני אוכל לעשות כדי לקבל את הפיצויים בכל זאת ? האם אני יכול להגיד שכיוון שאשתי עומדת ללדת (חודש שמיני) אז אני מתפטר כדי לעזור לה עם הילד ??? במידה וזה אפשרי האם כדאי להגיש את מכתב הפיטורים דרך עורך-דין (פשוט כי אני מאוד חושש לקופת הפיצויים) אגב,במקרה זה מה הדין לגבי דמי אבטלה ? תודה מראש,
התפטרות שדינה פיטורין
התפטרות שדינה פיטורין (המזכה גם בפיצויים)מתאפשרת במצבים הבאים: -הרעה מוחשית בתנאי העבודה -התפטרות עקב הרעה במצב בריאותי שלך או של קרוב משפחה -העתקת מקום מגורים במקרים מסויימים ורק לאחר 6 חודשי מגורים -גיוס למשטרה/צבא/קבע -בחירה לראש רשות או סגנו ישנם עוד כמה מקרים אבל אלה העיקריים. לא יעזור לך אם תגיש את המכתב דרך עו"ד או בכל צורה אחרת כי בנסיבות שתיארת אינך זכאי לפיצויים ואתה תלוי ברצונו הטוב של המעביד. לגבי דמי אבטלה, אם הנך מתפטר יש תקופת המתנה של 90 יום לפני שתהיה זכאי להם. האפשרויות העומדות בפניך כרגע הן או לעבור דירה ליישוב חקלאי/ איזור פיתוח ולהתגורר שם חצי שנה או לנסות ולהתמודד לתפקיד ראש העיר בבחירות הקרובות. להבא, נסה לעגן את נושא הפיצויים בחוזה לפני הקבלה לעבודה.

שיר ורד

New member
הצעה

פיצויי פיטורים ?!?
הצעה
אתה יכול להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים אם אתה מתפטר כדי לטפל בילד (ואשתך עבדה לפחות 6 חודשים לפני הלידה וחוזרת לעבוד).במקרה זה תוכל להתפטר רק בתום חופשת הלידה של אשתך (אם כי אתה יכול לקבל מחצית מחופשת הלידה של אשתך ולהתפטר מיד לאחר מכן). אם אתה מתכוון לנצל את הסעיף הנ"ל אני מציע שתקרא היטב את סעיף 7 (על כל תתי סעיפיו) של חוק פיצויי פיטורים, כדי שתבין באלו תנאים עליך לעמוד. אם אתה מחליט ללכת בכוון זה, עליך להודיע למעסיקך שעקב איומיו החלטת להמשיך לעבוד אצלו. רק לאחר שאשתך תלד וחודש לפני מועד חזרתה המתוכנן לעבודה (אך תוך 8 חודשים מהלידה) תודיע על התפטרות כדי לטפל בילד המזכה בפיצויי פיטורים. אתה צריך להודיע חודש מראש כמו כל עובד מתפטר. מן הסתם, המעסיק ינסה להתחמק מפיצויי פיטורים , ואם תתחיל לעבוד במקום אחר, המעביד יטען כי לא התפטרת כדי לטפל בילד, לכן אתה צריך להפסיק לעבוד לתקופה של מספר חודשים לפחות (עליך לדרוש מהמעסיק לשחרר את פצויי הפיטורים מיד, ואם תוך שבועיים הוא לא משחרר, תגיש מיד תביעה לשחרור הפיצויים ולהלנת פצויי פיטורים, כדי לגמור את התהליך מהר). התפטרות לצורך טיפול בילד בדרך כלל לא נחשבת כפיטורים לצורכי קבלת דמי אבטלה ולכן תהיה זכאי לדמי אבטלה רק לאחר המתנה של 90 יום ממועד סיום יחסי עובד מעביד. לגבי נשים שהתפטרו לצורך טיפול בילד, ישנם תקדימים שהן הוכיחו שהיקף העבודה שנדרשו לעבוד לא אפשר טיפול סביר בילד (נפוץ במיוחד בתחום ההיי-טק). במקרה הזה , צפוי שביטוח לאומי יטען, כי גם אם אתה לא יכולת להמשיל לעבוד ולטפל בילד, אשתך יכלה ולכן תצטרך להוכיח כי גם עבודת אשתך הינה במשרה חריגה אשר איננה מאפשרת טיפול בתינוק, או לטעון כנגד אפליה מינית בישום החוק.

בדוק האם קיים במקום עבודתך נוהג

פיצויי פיטורים ?!?
שעל פיו גם מי שמתפטר מקבל פיצויים. אם קיים כזה נוהג - הרי שהנך זכאי לפיצויים. האם השכר שהוצע לך, נמוך מהשכר אותו אתה מקבל כיום? האם חלו שינויים בשעות העבודה או רכב שהיה לך והשתנו התנאים?

שימה

New member
ישנו נוהג...

שעל פיו גם מי שמתפטר מקבל פיצויים. אם קיים כזה נוהג - הרי שהנך זכאי לפיצויים. האם השכר שהוצע לך, נמוך מהשכר אותו אתה מקבל כיום? האם חלו שינויים בשעות העבודה או רכב שהיה לך והשתנו התנאים?
ישנו נוהג...
הי, ישנו נוהג לא כתוב שכן נותנים את הפיצויים, במקרה שלי (אולי בגלל שרוצים שאשאר) הובאר לי שלא אקבל. השכר שלי ירד לפני 8 חודשים בסדר גודל משמעותי (אני נתתי את הסכמתי בכתב לעניין) והחודש הוא יעלה שוב לאותו שכר שהיה לי לפני 8 חודשים. עד כמה שאני יודע מקום העבודה לא מקבל את "קופת הפיצויים" כך שבעצם מה האינטרס שלהם לא לתת ? תודה מראש,

הנוהג צריך גם לחול עליך.

ישנו נוהג...
הי, ישנו נוהג לא כתוב שכן נותנים את הפיצויים, במקרה שלי (אולי בגלל שרוצים שאשאר) הובאר לי שלא אקבל. השכר שלי ירד לפני 8 חודשים בסדר גודל משמעותי (אני נתתי את הסכמתי בכתב לעניין) והחודש הוא יעלה שוב לאותו שכר שהיה לי לפני 8 חודשים. עד כמה שאני יודע מקום העבודה לא מקבל את "קופת הפיצויים" כך שבעצם מה האינטרס שלהם לא לתת ? תודה מראש,
הנוהג צריך גם לחול עליך.
ללא קשר לסיבת ההתפטרות. אם הנוהג מוחל על כל עובד שמתפטר, הרי שהוא אמור להיות מוחל גם עליך. נכון, כאשר זו התפטרות, מקום העבודה לא מקבל את הקופה. לעיתים המעביד נותן מכתב התפטרות בכדי שנתן יהיה לפדותה. בדוק מה קרה עם עובדים אחרים שהתפטרו ונתנו להם פיצויים. האם זה היה באמצעות מכתב פיטורים מהמעביד?

טעות - התכוונתי 'לעיתים המעביד נותן

הנוהג צריך גם לחול עליך.
ללא קשר לסיבת ההתפטרות. אם הנוהג מוחל על כל עובד שמתפטר, הרי שהוא אמור להיות מוחל גם עליך. נכון, כאשר זו התפטרות, מקום העבודה לא מקבל את הקופה. לעיתים המעביד נותן מכתב התפטרות בכדי שנתן יהיה לפדותה. בדוק מה קרה עם עובדים אחרים שהתפטרו ונתנו להם פיצויים. האם זה היה באמצעות מכתב פיטורים מהמעביד?
מכתב פיטורים' (לא כפי שנכתב - 'מכתב התפטרות').

שימה

New member
הנקודה היא ...

מכתב פיטורים' (לא כפי שנכתב - 'מכתב התפטרות').
הנקודה היא ...
למרבה האבסורד יש אנשים שאני יודע שנתנו להם, אבל במקרה שלי בגלל שכנראה המעביד מעונין שאשאר הם פשוט "עושים לי דווקא" השאלה היא כיוון שיש מקרים שהמעביד נתן את קופת הפיצויים האם אפשר להשתמש בזה כתקדים ? תודה מראש,

אם הוא נתן אותה גם במקרים של

הנקודה היא ...
למרבה האבסורד יש אנשים שאני יודע שנתנו להם, אבל במקרה שלי בגלל שכנראה המעביד מעונין שאשאר הם פשוט "עושים לי דווקא" השאלה היא כיוון שיש מקרים שהמעביד נתן את קופת הפיצויים האם אפשר להשתמש בזה כתקדים ? תודה מראש,
התפטרות. אם אכן המצב הוא שיש עובדים שהתפטרו (לא פוטרו) וקיבלו את הפיצויים, הרי שבהחלט זה יכול לסמל נוהג בחברה. לנוהג יש משקל רב והוא בהחלט מהווה סיבה לתת לך את הפיצויים. ביה"ד מתייחס לנוהג תשלום פיצויים גם במקרה של התפטרות ובדרך כלל ייטה לחייב את המעביד לשלם את הפיצויים. בהחלט עשה בתקדים שימוש.

שימה

New member
תודה רבה...

התפטרות. אם אכן המצב הוא שיש עובדים שהתפטרו (לא פוטרו) וקיבלו את הפיצויים, הרי שבהחלט זה יכול לסמל נוהג בחברה. לנוהג יש משקל רב והוא בהחלט מהווה סיבה לתת לך את הפיצויים. ביה"ד מתייחס לנוהג תשלום פיצויים גם במקרה של התפטרות ובדרך כלל ייטה לחייב את המעביד לשלם את הפיצויים. בהחלט עשה בתקדים שימוש.
תודה רבה...

שימה

New member
אולי..

אולי..
אגב, גם אני לא מקבל שעות נוספות, המשרה שלי מוגדרת משרה מלאה של 180 שעות, כאשר אם אני עושה שעות נוספות אני לא מתוגמל עליהם. האם זה חוקי ? האם זה יכול להיות מבחינתי אמצעי לחץ על המעסיק כדי שיפטר אותי ? האם אני יכול לתבוע ראטרואקטיבית על ה- 4 שנים האחרונות ? תודה מראש,

שיר ורד

New member
אם בחוזה העבודה שלך (אישי או קיבוצי

אולי..
אגב, גם אני לא מקבל שעות נוספות, המשרה שלי מוגדרת משרה מלאה של 180 שעות, כאשר אם אני עושה שעות נוספות אני לא מתוגמל עליהם. האם זה חוקי ? האם זה יכול להיות מבחינתי אמצעי לחץ על המעסיק כדי שיפטר אותי ? האם אני יכול לתבוע ראטרואקטיבית על ה- 4 שנים האחרונות ? תודה מראש,
אם בחוזה העבודה שלך (אישי או קיבוצי
לא הוזכר בשום צורה שהיא שהמשרה כוללת שעות נוספות, אז זה בפרוש לא חוקי להעסיק אותך בשעות נוספות ולא לשלם תמורתן. אם אתה נשאר מיוזמתך לעבוד שעות נוספות אז המעביד לא חייב בתשלום עליהם, אך אם המעביד מורה לך להשאר שעות נוספות (ולצורך העניין גם הערה של המעביד, אם לא סיימת תשאר יותר מאוחר נחשבת הוראה לעובד שעות נוספות) הוא חייב בתשלום עליהן. אתה רשאי לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה בגין השעות הנוספות שעבדת ולא קבלת תשלום עליהם כולל פיצויי הלנת שכר. לשם כך, אתה צריך רישום מסודר של השעות הנוספות שעבדת. אם החתמת כרטיס שעון או דווחת למעסיק על שעות עבודתך בכל דרך שהיא, המידע אמור להשמר אצל המעסיק ותוכל לדרוש ממנו בתביעה לחשוף את המידע כדי לחשב את החשלום המגיע לך.

כעיקרון שיר ורד צודק אבל נשאלת גם

אולי..
השאלה האם משרתך מוגדרת כ"משרת אמון". משרת אמון היא משרה הכוללת בתוכה אמון מיוחד, לדוגמא - תפקידי ניהול למינהם. לעיתים בחוזה העבודה המשרה מוגדרת כך ללא כל הצדקה בפועל ולעיתים היא לא מוגדרת כך למרות שיש לכך הצדקה. אם יש חילוקי דעות לגבי היות המשרה משרת אמון - ביה"ד הוא שיכריע בשאלה זו. אם אין מחלוקת על כך ואכן משרתך היא משרת אמון - הרי שעפ"י חוק - אינך זכאי לגמול שעות נוספות.

שיר ורד

New member
שתי הערות

השאלה האם משרתך מוגדרת כ"משרת אמון". משרת אמון היא משרה הכוללת בתוכה אמון מיוחד, לדוגמא - תפקידי ניהול למינהם. לעיתים בחוזה העבודה המשרה מוגדרת כך ללא כל הצדקה בפועל ולעיתים היא לא מוגדרת כך למרות שיש לכך הצדקה. אם יש חילוקי דעות לגבי היות המשרה משרת אמון - ביה"ד הוא שיכריע בשאלה זו. אם אין מחלוקת על כך ואכן משרתך היא משרת אמון - הרי שעפ"י חוק - אינך זכאי לגמול שעות נוספות.
שתי הערות
1. המושג משרת אמון מבלבל. הוא משמש במשמעות אחרת לגמרי בהעסקת עובדים מסוימים במגזר הציבורי ורצוי להמנע מלהשתמש במושג הנ"ל. אם כבר אז צריך להשתמש בלשון החוק המעורפלת - תפקיד הדורש מידה מסוימת של אמון אישי. 2. אם כבר פרטת את החריגים של תפקיד הדורש מידה מסוימת של אמון אישי או תפקידי הנהלה (דרך אגב שתי סיבות נפרדות בחוק) כדאי להזכיר את כלל החריגים עליהם לא חל כלל חוק שעות עבודה ומנוחה. (א) חוק זה אינו חל על העבדתם של: (1) שוטרים במשטרת ישראל וכן כל מי שנמנה עם שירות בתי הסוהר; (2) עובדי המדינה שתפקידם מחייבם לעמוד לרשות העבודה גם מחוץ לשעות העבודה הרגילות; (3) יורדי ים ועובדי דיג; (4) אנשי צוות אויר; (5) עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי; (6) עובדים שתנאי עבודתם ונסיבותיה אינם מאפשרים למעביד כל פיקוח על שעות העבודה והמנוחה שלהם.

אבל הוא אמר שהוא עובד היי-טק../images/Emo12.gif

שתי הערות
1. המושג משרת אמון מבלבל. הוא משמש במשמעות אחרת לגמרי בהעסקת עובדים מסוימים במגזר הציבורי ורצוי להמנע מלהשתמש במושג הנ"ל. אם כבר אז צריך להשתמש בלשון החוק המעורפלת - תפקיד הדורש מידה מסוימת של אמון אישי. 2. אם כבר פרטת את החריגים של תפקיד הדורש מידה מסוימת של אמון אישי או תפקידי הנהלה (דרך אגב שתי סיבות נפרדות בחוק) כדאי להזכיר את כלל החריגים עליהם לא חל כלל חוק שעות עבודה ומנוחה. (א) חוק זה אינו חל על העבדתם של: (1) שוטרים במשטרת ישראל וכן כל מי שנמנה עם שירות בתי הסוהר; (2) עובדי המדינה שתפקידם מחייבם לעמוד לרשות העבודה גם מחוץ לשעות העבודה הרגילות; (3) יורדי ים ועובדי דיג; (4) אנשי צוות אויר; (5) עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי; (6) עובדים שתנאי עבודתם ונסיבותיה אינם מאפשרים למעביד כל פיקוח על שעות העבודה והמנוחה שלהם.
אבל הוא אמר שהוא עובד היי-טק

לכן נראה לי שרק "תפקיד הדורש אמון אישי" רלונטי לגביו.

מצטערת שבלבלנו אותך - הנה סיכום:

הרגתם אותי

כרגע אני תוכניתן בחברת הייטק. לא הבנתי האם אני עובד במשרת אמון או לא ?!?
1. אם בחוזה העבודה שלך לא מצויין שמשרתך הינה משרת אמון או כמו ששיר ורד ביקש לקרוא לזה - תפקיד המחייב אמון אישי גבוה - הרי שכנראה אינך נופל תחת הגדרה זו ולכן הנך זכאי לגמול שעות נוספות. 2. יתכן והנושא לא מוגדר בחוזה העבודה, אך בבואך לתבוע את החברה על אותן השעות האלה, היא תעלה את הטענה שלמרות העדר ההגדרה בחוזה - מבחינת התפקיד עצמו בפועל - אתה נחשב כעובד בתפקיד בדורש אמון אישי. הכרעה בנושא יכולה להנתן רק ע"י ביה"ד. 3. לסיכום - אם אין סעיף כזה בחוזה - דרוש את גמול השעות הנוספות! לא נותר לנו אלא לקוות לטוב ושלא יעלו טענות שונות ומשונות שידרשו ממך הכרעה של ביה"ד. 4. מקווה שהבנת ושיהיה בסדר.

שימה

New member
שוב, תודה רבה.

1. אם בחוזה העבודה שלך לא מצויין שמשרתך הינה משרת אמון או כמו ששיר ורד ביקש לקרוא לזה - תפקיד המחייב אמון אישי גבוה - הרי שכנראה אינך נופל תחת הגדרה זו ולכן הנך זכאי לגמול שעות נוספות. 2. יתכן והנושא לא מוגדר בחוזה העבודה, אך בבואך לתבוע את החברה על אותן השעות האלה, היא תעלה את הטענה שלמרות העדר ההגדרה בחוזה - מבחינת התפקיד עצמו בפועל - אתה נחשב כעובד בתפקיד בדורש אמון אישי. הכרעה בנושא יכולה להנתן רק ע"י ביה"ד. 3. לסיכום - אם אין סעיף כזה בחוזה - דרוש את גמול השעות הנוספות! לא נותר לנו אלא לקוות לטוב ושלא יעלו טענות שונות ומשונות שידרשו ממך הכרעה של ביה"ד. 4. מקווה שהבנת ושיהיה בסדר.
שוב, תודה רבה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה