זה אומרפיצויי פיטורים
לפי החוזה החברה מפרישה 5 אחוז תגמולים , ו - 8 ושליש פיצויים אם רשום בהסכם עבודה " שהפרשות החברה לפוליסה ( ביטוח מנהלים ) יבואו על חשבון פיצויי הפיטורין " מה זה אומר ?![]()
פיצויי פטוריןזה אומר
אם החברה תפטר אותך בתנאים בהם אתה זכאי לפיצויי פיטורים, החברה תשחרר את ההפרשות על חשבון הפיצויים לטובתך ולא תשלם לך פיצויי פיטורים. למרות האמור לעיל אם לא נאמר בחוזה העבודה שום דבר על הפעלת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, אזי במקרה של פיטורים, יהיה על החברה לפנות לחברת הביטוח לקבלת שערוך מעודכן של שווי כספי הפיצויים. אם שווי הפיצויים המגיעים לך (שכר אחרון *מספר חודשי עבודה) יהיה גבוה מהסכום המשוערך, אזי המעסיק יצטרך לשלם לך את ההפרש (או ישירות אליך או לקופה לפי בחירתך). אם תתפטר מיוזמתך או תפוטר בנסיבות שאינך זכאי לפיצויי הפיטורים תוכל החברה למשוך את כספי הפיצויים שנצברו לזכותך בפוליסה.
שיר את יכולה לעזור לי ?פיצויי פטורין
תודה על הייעוץ אני עדיין לא מבין : האם במקרה שמגיע פיצויים ( ואני מפוטר ) האם הפיצויים שמגיעים לי יהיו מה - 8 ושליש שבביטוח ואם יש יתרה לתשלום האם חכולים לגעת ב - 5 אחוז לתגמולים של המעביד ע"ח מה שחייבים לי בפיצויים ( כי שוב פעם בחוזה רשום שההפרשות לפוליסה יבואו ע"ח פיצויי פיטורין ) . בשורה תחתונה האם זה תנאי קריטי לחתום על חוזה הסכם עבודה או שיש שם קיצ' . תודה
הסברפיצויי פטורין
תודה על הייעוץ אני עדיין לא מבין : האם במקרה שמגיע פיצויים ( ואני מפוטר ) האם הפיצויים שמגיעים לי יהיו מה - 8 ושליש שבביטוח ואם יש יתרה לתשלום האם חכולים לגעת ב - 5 אחוז לתגמולים של המעביד ע"ח מה שחייבים לי בפיצויים ( כי שוב פעם בחוזה רשום שההפרשות לפוליסה יבואו ע"ח פיצויי פיטורין ) . בשורה תחתונה האם זה תנאי קריטי לחתום על חוזה הסכם עבודה או שיש שם קיצ' . תודה
תודה , אבל בקשותך עוד 2 שאלותהסבר
בעקרון במקום לקבל פיצויים ישחררו לך את ה - 8.33. במקרה שלא מגיעים לך פיצויים , יכולים לקחת לך את אותם 8.33 . אסור להם לגעת ב 5% (גם של העובד וגם של המעביד) למעט במקרים חריגים מאוד (למשל גניבה ממעביד או גרימת נזק במזיד), גם אז זה יהיה רק בהתאם לכללים הכתובים בהסכם קיבוצי (כנראה לא רלבנטי אצלך) או על פי פסק דין של ביח משפט. זה חלק מהסכם שכר סטנדרטי בחברות רבות (כולל בהיי-טק) ואינני רואה בעיה מיוחדת בסעיף הזה. אם ישנן בעיות, זה בנושאים כמו שכר גלובאלי, תנאים סוציאליים (כולל רכיב הפיצויים) רק על חלק מהשכר, תקופת הודעה מראש ארוכה מהנדרש על פי חוק, התניות אי תחרות מסוימות לאחר סיום יחסי עובד מעביד וכדומה.
תשובותתודה , אבל בקשותך עוד 2 שאלות
1. הסדר קיבוצי לא חל עלי לפי החוזה מה זה אומר ? 2. אם אני משנה את אחוז המשרה ללא שינוי בשכר , האם זה אמור לפגוע בדברים אחרים ( כמו הפרשות לפנסיה ) ?
תודה תודה תודהתשובות
1. במקומות עבודה מסוימים וכן בענפי משק מסוימים, קיים הסכם קיבוצי בין המעסיק לכלל העבודים ועל פיו נקבעים התנאים הנלוים לשכר.בחלק מחוקי העבודה יש התיחסות מיוחדת להסכמים כאלו, המקנה להם סמכות החורגת מהגדרת החוק הבסיסית. (לדוגמא: לקנוס עובד בועדת משמעת על עבירת משמעת כמו אחור כודמה). לפי שאלותיך אתה אמור לחתום על חוזה אישי ולכן לא יכול עליך הסכם קיבוצי גם אם הוגדר כזה במקום העבודה שלך. 2. לא הבנתי את השאלה. לא סביר שאחוז המשרה משתנה והשכר לא.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.