פיצויי פיטורין ו..

מצב
הנושא נעול.

izhakizhaki

New member
פיצויי פיטורין ו..

פיצויי פיטורין ו..
כל זמן שאדם מפריש תשלומים לקרן הפנסיה חלק מסכומים אלה 8.33% הם לקופת פיצויים עם הפרישה לפנסיה מוקדמת במקרה שלי הפורש צריך לקבל פיצויי פיטורין? באיזה שיעור? מי שהשלים 420 חודשי עבודה כלומר העברת דמי גמולים למבטחים במקרה שלי יכול לבקש הקפאת תשלומים? הרי סיימתי לקנות את זכויות הפנסיה ועל התשלומים הנוספים לא אקבל הגדלת הפנסיה האם יש כדאיות בהקפאת תשלומים? ומדוע המעסיק ממשיך להעביר דמי גמולים למבטחים?

שיר ורד

New member
שאלותיך לא ברורות

פיצויי פיטורין ו..
כל זמן שאדם מפריש תשלומים לקרן הפנסיה חלק מסכומים אלה 8.33% הם לקופת פיצויים עם הפרישה לפנסיה מוקדמת במקרה שלי הפורש צריך לקבל פיצויי פיטורין? באיזה שיעור? מי שהשלים 420 חודשי עבודה כלומר העברת דמי גמולים למבטחים במקרה שלי יכול לבקש הקפאת תשלומים? הרי סיימתי לקנות את זכויות הפנסיה ועל התשלומים הנוספים לא אקבל הגדלת הפנסיה האם יש כדאיות בהקפאת תשלומים? ומדוע המעסיק ממשיך להעביר דמי גמולים למבטחים?
שאלותיך לא ברורות
1. ההפרשה השותפת לקרן הפנסיה היא עבור פנסיה בגיל פרישה או עקב נכות או לשארים. 2. במקרה של פנסיה מוקדמת, מישהו (בדרך כלל המעסיק) אמור לממן את התשלום בגין תקופת הפנסיה המוקדמת ואת המשך הצבירה (אם הוסכם על כך) לפנסית הזקנה.. 3 אני מבין שבעצם, צברת 35 שנות ביטוח ולכן הגעת ל 70% פנסיה (שזו התקרה לפנסיה בקרנות הוותיקות). למיטב ידיעתי , תקנות קרן הפנסיה, מחייבות את המעסיק להמשיך להפריש עבור עובדיו גם אם צברו את המסקימום, צריך לבדוק בקרן האם יגיע לך בגיל פרישה תגמול בעד ההפרשה העודפת. כדאי לזכור שבמקרה של נכות (אובדן כשר עבודה), מי שהפסיק להפריש , לא יהיה זכאי לפנסית נכות עד גיל פרישה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה