פיצויי פיטורין לעובד

מצב
הנושא נעול.

doroel

New member
פיצויי פיטורין לעובד

פיצויי פיטורין לעובד
שלום שוב אנחנו מעסיקים מנקה בבניין במשך 5 השנים האחרונות. במהלך השנה האחרונה ,הוא מזלזל בעבודתו (לא מנקה את חדר המדרגות,אלא רק בין הקומות,לא מגיע בימים הקבועים שלו) א. אם המנקה נעדר בימי עבודתו,האם מותר לי להפחית משכרו ? והאם צריך להודיע לו על כך במכתב? ב. במידה ואפטר אותו,בגלל שהוא לא עושה את עבודתו כראוי ,האם יהיה זכאי לפיצויי פיטורין? כי מעצם התנהגותו הוא מאלץ אותי לפטר אותו. אשמח אם תענו לשאלותיי

תשובות

פיצויי פיטורין לעובד
שלום שוב אנחנו מעסיקים מנקה בבניין במשך 5 השנים האחרונות. במהלך השנה האחרונה ,הוא מזלזל בעבודתו (לא מנקה את חדר המדרגות,אלא רק בין הקומות,לא מגיע בימים הקבועים שלו) א. אם המנקה נעדר בימי עבודתו,האם מותר לי להפחית משכרו ? והאם צריך להודיע לו על כך במכתב? ב. במידה ואפטר אותו,בגלל שהוא לא עושה את עבודתו כראוי ,האם יהיה זכאי לפיצויי פיטורין? כי מעצם התנהגותו הוא מאלץ אותי לפטר אותו. אשמח אם תענו לשאלותיי
תשובות
אם העובד נעדר ללא אישור (לדוג' אישור מחלה), הרי שאתה יכול שלא לשלם לא בגין אותו יום. פיטורים מחייבים תשלום פיצויים גם אם העילה לפיטורים היא העדרויות. נכון, חוק פיצויי פיטורים הוא בעייתי, הוא כביכול מקנה לעובד המפוטר "פרס" על זילזול, אבל זה החוק ואתה חייב לשלם פיצויים ולתת לו הודעה מוקדמת על הפיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה