פיצויי פיטורין עקב הרעת תנאים

מצב
הנושא נעול.

b o a z 1 0 2 4

New member

עבדתי בחברת תוכנה במשך 6 וחצי שנים בתפקיד תמיכה ויעוץ ללקוחות בהיקף משרה של כ 7 שעות עבודה ביום . עקב קיטון בהיקף פעילות התמיכה , בוצעה לי השמה בחברה אחרת במסגרת Outsourcing . כדי שההשמה תהיה רווחית לחברה שמעסיקה אותי נאלצתי להמיר את המשרה החלקית במשרה מלאה שהרי לא רציתי לאבד את מקום העבודה . כעת החברה השנייה מעוניינת לקלוט אותי כעובדת מן המנין לאחר חצי שנה שבה עבדתי שם בסטטוס על עובדת קבלן . המעסיק המקורי דורש ממני להתפטר . האם, לפי החוק , אני זכאית לפיצויים מלאים בשל הרעת התנאים עקב המעבר לעבודה במשרה מלאה , בעת סיום יחסי עובד - מעביד עם המעסיק המקורי . איזה עוד אפשרויות עומדות לפני..... ?

שיר ורד

New member
תשובות

עבדתי בחברת תוכנה במשך 6 וחצי שנים בתפקיד תמיכה ויעוץ ללקוחות בהיקף משרה של כ 7 שעות עבודה ביום . עקב קיטון בהיקף פעילות התמיכה , בוצעה לי השמה בחברה אחרת במסגרת Outsourcing . כדי שההשמה תהיה רווחית לחברה שמעסיקה אותי נאלצתי להמיר את המשרה החלקית במשרה מלאה שהרי לא רציתי לאבד את מקום העבודה . כעת החברה השנייה מעוניינת לקלוט אותי כעובדת מן המנין לאחר חצי שנה שבה עבדתי שם בסטטוס על עובדת קבלן . המעסיק המקורי דורש ממני להתפטר . האם, לפי החוק , אני זכאית לפיצויים מלאים בשל הרעת התנאים עקב המעבר לעבודה במשרה מלאה , בעת סיום יחסי עובד - מעביד עם המעסיק המקורי . איזה עוד אפשרויות עומדות לפני..... ?
תשובות
במועד בו שונה היקף המשרה, יכולת לסרב לשינוי ואז המעסיק היה צריך לפטר אותך ולשלם פצויים. אין אפשרות להתפטר בגין הרעת תנאים שהיתה בעבר ושהסכמת לה. האפשרויות העומדות בפניך הן: לסכם עם המעסיק בפועל שיפסיק את החוזה עם החברה שבה את עובדת וימתין לך תקופה מסוימת. המעסיק שלך יצטרך או לפטר אותך או להציע לך עבודה אחרת. את יכולה לסרב לכל עבודה שיש בה הרעת תנאים, או ללכת לעבודה כזו תוך מחאה ולהודיע למעסיק כי אם לא ימצא לך מידית עבודה אחרת ללא הרעת תנאים תתפטרי בגין הרעת תנאים. אם תוצע לך עבודה אחרת שאין בה הרעת תנאים, תצטרכי להחליט האם לותר על הפצויים ולעבור לחברה השניה, או להשאר עם המעסיק הנוכחי. להמשיך בינתיים לעבוד בהסדר הקיים , ולמצוא דרך אחרת להתפטרות בתנאי פיטורים (מעבר מקום מגורים בנסיבות מסוימות, טיפול בתינוק לאחר לידה וכדומה). אם המעסיק בפועל שלך מרבה לקבל עובדים מטעם המעסיק הישיר שלך, לבקש ממנו שילחץ על המעסיק הישיר לתת לך פצויי פיטורים. בדרך כלל לחץ כזה עוזר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה