פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

vicky73

New member
פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין
שלום לכולם בימים אלה פוטרתי מעבודתי בחברה פרטית בה עבדתי 4 שנים (כולל חופשת לידה רגילה בתוספת חודש נוסף). המשכורת ששולמה לי חושבה מדי חודש על פי מספר השעות שעבדתי כך שבכל חודש הסכום ששולם לי היה שונה. בחודש האחרון לעבודתי שהיתי בחו"ל כ-15 ימים ומייד עם חזרתי לארץ פוטרתי. כך שהחודש עבדתי מעט ימים בסה"כ. מספר שאלות עומדות על הפרק. 1 / כיצד נקבע סכום הפיצויים המגיעים לי מהמעביד?? האם על סמך המשכורת של החודש האחרון (שכמובן צפויה להיות נמוכה בשל שהייתי בחו"ל)?? 2 / האם לפי ממוצע 12 החודשים האחרונים?? 3 / האם החודש הנוכחי, בו הייתי בחופש בחו"ל תשולם לי משכורת מלאה ואת ימי החופש שאני חייבת לחברה יפחיתו לי מסך התשלומים המגיעים לי כפיצויים (שכן אני נמצאת במינוס של ימי חופשה)?? 4 / במידה ואהיה מובטלת בזמן הקרוב, לפי איזה סכום ישולמו לי דמי האבטלה?? האם לפי התלוש האחרון או ממוצע של כמה תלושים?? אודה לעזרתכם המהירה ויקי

חישוב פיצויי הפיטורים יהיה עפ"י

פיצויי פיטורין
שלום לכולם בימים אלה פוטרתי מעבודתי בחברה פרטית בה עבדתי 4 שנים (כולל חופשת לידה רגילה בתוספת חודש נוסף). המשכורת ששולמה לי חושבה מדי חודש על פי מספר השעות שעבדתי כך שבכל חודש הסכום ששולם לי היה שונה. בחודש האחרון לעבודתי שהיתי בחו"ל כ-15 ימים ומייד עם חזרתי לארץ פוטרתי. כך שהחודש עבדתי מעט ימים בסה"כ. מספר שאלות עומדות על הפרק. 1 / כיצד נקבע סכום הפיצויים המגיעים לי מהמעביד?? האם על סמך המשכורת של החודש האחרון (שכמובן צפויה להיות נמוכה בשל שהייתי בחו"ל)?? 2 / האם לפי ממוצע 12 החודשים האחרונים?? 3 / האם החודש הנוכחי, בו הייתי בחופש בחו"ל תשולם לי משכורת מלאה ואת ימי החופש שאני חייבת לחברה יפחיתו לי מסך התשלומים המגיעים לי כפיצויים (שכן אני נמצאת במינוס של ימי חופשה)?? 4 / במידה ואהיה מובטלת בזמן הקרוב, לפי איזה סכום ישולמו לי דמי האבטלה?? האם לפי התלוש האחרון או ממוצע של כמה תלושים?? אודה לעזרתכם המהירה ויקי
חישוב פיצויי הפיטורים יהיה עפ"י
ממוצע 12 החודשים האחרונים. לא הבנתי לגבי החופשה - את הרי עובדת עפ"י שעות - כלומר אם את לא עובדת, את לא מקבלת שכר - אז למה צריך לקזז לך? אם לקחת חופשה מעבר לימי החופשה שהיית זכאת להם, הרי שממילא לא קיבלת עליהם שכר, אז מה בדיוק את חייבת למעסיק? אנא פרטי בצורה ברורה יותר את עניין חוב החופשה. לדעתי, על החודש האחרון תקבלי שכר בהתאם למה שעבדת + ימי חופשה שאת זכאית להם - על ימים שלא עבדת בהם ולא היית זכאית לחופשה - לא תקבלי שכר. אם זה כך, לדעתי, חודש זה לא צריך להכנס לממוצע החודשים שלצורך חישוב הפיצויים. חוץ מזה, שלא הבנתי ממך האם ניתנה לך הודעה מוקדמת לפיטורים? על המעסיק לתת לך הודעה מוקדמת של 30 יום. אם הוא מחליט לוותר על שירותיך בתקופה זו - הוא עדין צריך לשלם לך את החודש הזה. דמי אבטלה: שיעור דמי האבטלה ליום מחושב באחוזים מן בשכר היומי הממוצע שלך ב -75 הימים שקדמו ל -1 בחודש שהחלה תקופת האבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה