פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

ניליקי

New member
פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין
אשמח אם משהו יכול לעזור ולענות לי על סוגיה שלא מצאתי לה פיתרון בחוק. הסיפור כזה - אני עובדת בחברה גדולה במרכז הארץ כ - 6 שנים, ומתגוררת עם בעלי בדירה שכורה במרכז הארץ. אני במקור פתח תקוואית והוא ירושלמי - לשנינו אלו הכתובות המעודכנות בת"ז. התחתנו לפני 4 חודשים ובעוד 3 חודשים אנחנו מתכונים לחזור לגור בירושלים, עיר המקור של בעלי. אני אאלץ בעקבות השינוי להתפטר ממקום העבודה והבנתי שע"פ החוק במידה ובעקבות נישואין עוברים לעירו של בן הזוג המרוחקת מעל 40 ק"מ (שזה רלונטי למקרה שלי) ניתן לקבל פיצוים מלאים. 1. לא מצאתי בחוק סעיף המדבר על תקופת זמן הנישואין, זה תקף רק אם מתחתנים ומייד עוברים דירה? 2. האם זה שאנו שוכרים דירה בעיר אחרת במרכז הארץ מבטל את זכאותי לפיצוים?

שיר ורד

New member
תשובות

פיצויי פיטורין
אשמח אם משהו יכול לעזור ולענות לי על סוגיה שלא מצאתי לה פיתרון בחוק. הסיפור כזה - אני עובדת בחברה גדולה במרכז הארץ כ - 6 שנים, ומתגוררת עם בעלי בדירה שכורה במרכז הארץ. אני במקור פתח תקוואית והוא ירושלמי - לשנינו אלו הכתובות המעודכנות בת"ז. התחתנו לפני 4 חודשים ובעוד 3 חודשים אנחנו מתכונים לחזור לגור בירושלים, עיר המקור של בעלי. אני אאלץ בעקבות השינוי להתפטר ממקום העבודה והבנתי שע"פ החוק במידה ובעקבות נישואין עוברים לעירו של בן הזוג המרוחקת מעל 40 ק"מ (שזה רלונטי למקרה שלי) ניתן לקבל פיצוים מלאים. 1. לא מצאתי בחוק סעיף המדבר על תקופת זמן הנישואין, זה תקף רק אם מתחתנים ומייד עוברים דירה? 2. האם זה שאנו שוכרים דירה בעיר אחרת במרכז הארץ מבטל את זכאותי לפיצוים?
תשובות
החוק איננו מגדיר את הסמיכות בין החתונה למעבר הדירה ובעקבות זאת ההתפטרות. לי נראה שתקופה של עד חודשיים היא סבירה, מעבר לכך זו בהחלט עשויה להיות בעיה. כדאי גם לזכור שבמקרים אחרים המזכים בפיצויי פיטורים , נדרש מבחן של חצי שנה (עיירת פיתוח, ישוב חקלאי) לאחר המעבר להוכחת הקביעות שבמעבר ולכן מעבר מגורים 7 חודשים לאחר החתונה קשה לקרוא לו מעבר בעקבות החתונה. אם המעסיק יסרב לשלם פיצויים ואת תפני לבית הדין, אזי אם יתגלה כי אתם גרים בשכירות (משותפת לשניכם) באזור המרכז, זה יהווה הוכחה נוספת שלא מדובר במעבר מגורים בעקבות החתונה. אבל, אם בעלך גם הוא יחליף מקום עבודה לאזור ירושלים, תוכלי לקבל פיצויים על סמך הסעיף שבו אם אחד מבני הזוג מחליף עבודה ובעקבות כך שני בני הזוג עוברים דירה למקום המרוחק 40 ק"מ או יותר, בן הזוג השני יכול להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים. ישנם מקרים נדירים, שגם לאחר תקופה ארוכה כזו ניתן יהיה לשכנע את בית-הדין כי המעבר הוא בעקבות הנישואין. לדוגמא: קודם לנישואין הבעל גר עם הוריו, לקראת הנישואים נקנתה דירה בסמוך למקום מגורי ההורים , בין הנישואים לבין קבלת הדירה שנקנתה, עבר הבעל לגור בדירה השכורה של אשתו, אך המשיך לעבוד כל הזמן באזור המגורים של הוריו. אני מניח שבמקרה זה, יקבע השופט כי הזיקה של הבעל למקום מגוריו הקודם לא הסתיימה והמעבר שלו לאזור המרכז, נבע מהעיכוב בקבלת הדירה ולכן גם נדחתה התפטרות בת הזוג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה