פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

חליל צד

New member
פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין
שלום שלום לכם, פוטרתי ממקום עבודתי ועל כן מגיעים לי פיצויי פיטורין ל-7.5 שנים. בסיכום עם המעביד, אקבל את הפיצויים מביטוח המנהלים עבור 5 שנים(כי הביטוח מנהלים היה 5 שנים) ואת היתרה עבור שנתיים וחצי ,המעביד ישלם לי בתלוש משכורת שאני צריכה לקבל ב-10 לחודש.כאשר מתבצע החישוב האם יורד מס הכנסה ביטוח לאומי מהפיצויים?, מלבד זאת מגיעים לי החזר עבור 10 ימי חופשה ו-7 ימי דמי הבראה, האם על זה יורד מס הכנסה וביטוח לאומי? אודה מאד אם תוכלו לעזור לי בנושא.

אייל ע

New member
לעניין פיצויי הפיטורין

פיצויי פיטורין
שלום שלום לכם, פוטרתי ממקום עבודתי ועל כן מגיעים לי פיצויי פיטורין ל-7.5 שנים. בסיכום עם המעביד, אקבל את הפיצויים מביטוח המנהלים עבור 5 שנים(כי הביטוח מנהלים היה 5 שנים) ואת היתרה עבור שנתיים וחצי ,המעביד ישלם לי בתלוש משכורת שאני צריכה לקבל ב-10 לחודש.כאשר מתבצע החישוב האם יורד מס הכנסה ביטוח לאומי מהפיצויים?, מלבד זאת מגיעים לי החזר עבור 10 ימי חופשה ו-7 ימי דמי הבראה, האם על זה יורד מס הכנסה וביטוח לאומי? אודה מאד אם תוכלו לעזור לי בנושא.
לעניין פיצויי הפיטורין
לא משלמים מסים, אך ישנה הצעה של האוצר שבעתיד גם על פיצויי פיטורין ישולם מס. בגין ימי החופשה וימי הבראה אתה כן תשלם מס, תשלומים אלו יצורפו לתלוש המשכורת שלך ואתה תשלם מס לפי מדרגת המס שתחול עליך.

חליל צד

New member
לאייל ע- תודה רבה על תשובתך!

לעניין פיצויי הפיטורין
לא משלמים מסים, אך ישנה הצעה של האוצר שבעתיד גם על פיצויי פיטורין ישולם מס. בגין ימי החופשה וימי הבראה אתה כן תשלם מס, תשלומים אלו יצורפו לתלוש המשכורת שלך ואתה תשלם מס לפי מדרגת המס שתחול עליך.
לאייל ע- תודה רבה על תשובתך!

חליל צד

New member
תודה

הערה לתשובה שניתנה לך.
עובד יהיה זכאי לפטור מתשלום מס על פיצויים כל עוד אלו יהיו עד לתקרת של 9,890.00 ש"ח לשנת עבודה. מעבר לכך הוא יהיה חייב במס.
תודה
גליה, אני מאד מתרשמת מהפורום מהמקצועיות שלו, ומאד מודה לך על העזרה שניתנת פה.

שיר ורד

New member
הערה

פיצויי פיטורין
הערה
פדיון חופשה נחשב כחלק ממענק פרישה ופטור מתשלומי ביטוח לאומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה