פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

אמאאור

New member
פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין
שלום רב, אני שואלת עבור חברה. החברה עבדה כפרילנסרית ושכירה במקביל במשך שנתייםוקיבלה משכורת בסיס + אחוזים. היא עשתה עבודות גם עבור המשרד וגם באופן עצמאי, וזה היה מקובל על הבוס שלה. אחרי שנתיים בפורמט העבודה הזה, היא יצאה ל-3 חודשים של שמירת הריון ועוד 3 חודשים של חופשת לידה. לאחר החזרה לעבודה, תנאי ההעסקה השתנו, והיא עברה לעבוד כשכירה עם משכורת קבועה (ללא אחוזים). כך היה במשך שמונת החודשים האחרונים - מיוני ועד פברואר הנוכחי. השבוע קיבלה הודעת פיטורין. לפי איזה חישוב מגיעים פיצויי פיטורין? האם לפי משכורת אחרונה כפול מספר השנים שהיא עובדת, או פיצול לפי שתי התקופות? איך מחשבים את הסכום המגיע לה לפיצויי פטורין? ולפי מה מחשבים את הזכויות הנלוות - ימי חופשה, ימי הבראה? תודה רבה!

שיר ורד

New member
פצויי פיטורים

פיצויי פיטורין
שלום רב, אני שואלת עבור חברה. החברה עבדה כפרילנסרית ושכירה במקביל במשך שנתייםוקיבלה משכורת בסיס + אחוזים. היא עשתה עבודות גם עבור המשרד וגם באופן עצמאי, וזה היה מקובל על הבוס שלה. אחרי שנתיים בפורמט העבודה הזה, היא יצאה ל-3 חודשים של שמירת הריון ועוד 3 חודשים של חופשת לידה. לאחר החזרה לעבודה, תנאי ההעסקה השתנו, והיא עברה לעבוד כשכירה עם משכורת קבועה (ללא אחוזים). כך היה במשך שמונת החודשים האחרונים - מיוני ועד פברואר הנוכחי. השבוע קיבלה הודעת פיטורין. לפי איזה חישוב מגיעים פיצויי פיטורין? האם לפי משכורת אחרונה כפול מספר השנים שהיא עובדת, או פיצול לפי שתי התקופות? איך מחשבים את הסכום המגיע לה לפיצויי פטורין? ולפי מה מחשבים את הזכויות הנלוות - ימי חופשה, ימי הבראה? תודה רבה!
פצויי פיטורים
מקרה קצת מורכב שלא בדיוק מוגדר בחוק. לדעתי יש לשלם פצויי פיטורים על כל תקופה בנפרד. על התקופה של השנתיים הראשונות וחופשת הלידה יש לשלם על פי משכורת הבסיס בתוספת ממוצע העמלות ל 12 החודשים האחרונים לעבודה על פי שיטה זו. ליתר הזמן על פי השכר הנוכחי. עו"ד גליה טוענת שנכנס לאחרונה תיקון לחוק שגם בעד תקופת שמירת הריון מגיעים פצויי פיטורים, אך אני לא מצאתי לכך סימוכין בחוק ובתקינה. ימי חופשה , יש לחשב את צבירת ימי החופשה על פי החוק (שם אין התיחסות לחלוקת השכר בין בסיס לעמלות), אך יש התיסות למספר ימי העבודה שעבדה. לאחר ניכוי ימי החופשה שנטלה, יש לבע פדיון על פי שכרה הנוכחי. גם לגבי ימי הבראה, החישוב לא מתייחס לשיטת תשלום השכר, אלא לתקופת העבודה וחלקיות המשרה. התעריף ליום הבראה יהיה על פי התעריף הנוכחי (306 שח ליום הבראה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה