פיצוי בשל ניתוח פלסטי שגרם לנזקים

La Folia

New member
פיצויים לסובלת מאלרגיה לחלב

פיצויים לסובלת מאלרגיה לחלב לאחר שאכלה שוקולד פרווה הנאשמת הורשעה על פי הודאתה בביצוע עבירות לפי סעיפים 9(א), 17(א)(1) ו - 17(ב) לחוק התקנים, תשי"ג-1953 וכן בביצוע עבירה לפי סעיף 341 לחוק העונשין, תשל"ז-1977. הנאשמת מיצרת מוצרי שוקולד, תחת השם "ורד הגליל" היא יצרה סדרת יצור של שוקולד מריר, השוקולד סומן על ידה כשוקולד פרווה אך בפועל נמצאו בו רכיבים מסוימים של חלבוני חלב. הקטינה שבעקבות אכילתה את השוקולד האמור הוגש כתב האישום, סובלת מאלרגיה חמורה לחלב פרה, וכל חשיפה לחלב עלולה להביא לתגובות אלרגיות חריפות ביותר, עד כדי סיכון חייה. הקטינה אכן אכלה מהשוקולד וסבלה ממצוקה נשימתית קשה, ורק לאחר טיפול רפואי שוחררה לביתה. הנאשמת מטבע הדברים, מודעת לסיכון שיש באכילת חלבוני חלב על ידי מי שאינם יכולים לאכול אותם, חרף זאת התרשלה בטיפול בשוקולד, עד כדי התרחשות המקרה נשוא כתב האישום. מלכתחילה כפרה הנאשמת במיוחס לה בכתב האישום המקורי, אלא שהיום הודיעו הצדדים כי הגיעו לכלל הסדר טיעון לפיו יושת עליה קנס, וכן פיצוי למתלוננת. אני סבור כי היה מקום להכביד יותר בפיצוי למתלוננת, בשים לב למהות העבירה והתוצאה הקשה שנגרמה לה, עם זאת, מאחר ומדובר בהסדר טיעון ואין בכך כדי לגרוע מכל טענה אזרחית של הקטינה, לא אסטה מן ההסדר כפי שהושג. אני גוזר על הנאשמת קנס בסך 20,000 ש"ח לתשלום בתוך 30 ימים מהיום. אני מחייב את הנאשמת לפצות את הקטינה באמצעות הוריה, עדי התביעה מס' 1 ו - 2, בסך של 10,000 ש"ח להיום. הסכום ישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל. שמואל ברוך, שופט גזר-דין

צחי24

New member
תודה על הקישור+שאלה

יש לך הפניות לעוד פסקי דין שנינו נגד דר' פלמן? האם מתנהלות עוד תביעות נגדו? תודה מראש...

למעלה