פיצוי פיטורים?

מצב
הנושא נעול.

sansi22

New member
פיצוי פיטורים?

פיצוי פיטורים?
אני עובדת במקום מסויים במרכז (גרה בראשון) כבר חמש שנים וכעת אני עוברת לגור עם בן זוגי בב"ש משום שהוא סטודנט שם, השאלה שלי היא האם מגיעים לי פיצויים לפי הסעיף הבא: לרגל נישואיו - לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת;" כרגע אנחנו לא מתחתנים, אך יש חשבון בנק משותף וקיום משק בית משותף? והבנתי שזה מכניס להגדרה של ידועים בציבור... ולכן אני אמורה כביכול לקבל, לא? דבר אחר שאמרו לי מצד שני שרק אם הוא תושב קבוע, כלומר לא סטודנט אני אהיה זכאית לכך... אם יש למישהו תשובה? תודה

בכדי להיות זכאית לפיצויים עקב

פיצוי פיטורים?
אני עובדת במקום מסויים במרכז (גרה בראשון) כבר חמש שנים וכעת אני עוברת לגור עם בן זוגי בב"ש משום שהוא סטודנט שם, השאלה שלי היא האם מגיעים לי פיצויים לפי הסעיף הבא: לרגל נישואיו - לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת;" כרגע אנחנו לא מתחתנים, אך יש חשבון בנק משותף וקיום משק בית משותף? והבנתי שזה מכניס להגדרה של ידועים בציבור... ולכן אני אמורה כביכול לקבל, לא? דבר אחר שאמרו לי מצד שני שרק אם הוא תושב קבוע, כלומר לא סטודנט אני אהיה זכאית לכך... אם יש למישהו תשובה? תודה
בכדי להיות זכאית לפיצויים עקב
מעבר מגורים צריכים להתקיים שני תנאים במקביל: סעיף 8 (1) לחוק: (1) לרגל נישואיו - לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת; וגם סעיף 12 (א) לתקנות: (א) רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פסקה (1) לסעיף 8 לחוק אם המרחב בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. המרחקים לענין תקנת משנה זו יחושבו לפי המרחק שבין ישובים כמובא בפרסומי מרחקי דרך של מחלקת המדידות במשרד העבודה. לעניין תושב קבוע, אני לא מכירה תנאי כזה, לדעתי מבלבלים בין הסעיף הזה לבין מעבר ליישוב באיזור פיתוח שדורש מגורים בישוב הפיתוח של חצי שנה. כאן אין דרישה כזו. אני לא יודעת האם ידועים בציבור מוכר לצורך חוק פיצויי פיטורים. אני לא בטוחה. אולי יש פסיקה בנושא, אך אינני מכירה כזו ואין לי זמן לחפש עבורך. ממליצה לך קודם כל לבדוק האם בכלל העובדות שנתת פה מגדירות אותכם כידועים בציבור. לדעתי, בכדי להקרא ידועים בציבור יש צורך להרשם במשרד הפנים אך אינני בקיאה בדינים אלו וממליצה לך לפנות לפורום דיני משפחה בתפוז לשאלה זו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה