פיצוי פיטורין עקב מעבר לחו"ל

kdwolf

New member
שלום רב,
הנני עובדת כמורה ומקבלת שכר ממשרד החינוך מעל עשרים שנה וזכאית לפנסיה תקציבית. עתה התחלתי פרק ב' בחיי והתחתנתי עם אזרח בריטי ואנו עוברים לאנגליה.
אני מבינה שלפי חוק פיצוי פיטורין אם אני עוברת מרחק של 40 ק"מ ממקום מגוריי היני זכאית לפיצוי מלא. האם כך הדבר ואם כן - האם ישנה השפעה על הפנסיה התקציבית, בבקשה?

רב תודות.

safinka

New member
שלום רב,
הנני עובדת כמורה ומקבלת שכר ממשרד החינוך מעל עשרים שנה וזכאית לפנסיה תקציבית. עתה התחלתי פרק ב' בחיי והתחתנתי עם אזרח בריטי ואנו עוברים לאנגליה.
אני מבינה שלפי חוק פיצוי פיטורין אם אני עוברת מרחק של 40 ק"מ ממקום מגוריי היני זכאית לפיצוי מלא. האם כך הדבר ואם כן - האם ישנה השפעה על הפנסיה התקציבית, בבקשה?

רב תודות.
אני לא מומחה. אבל לפי מה שאני יודע ממקומות עבודה פרטיים, זה לא אם את עוברת אלא אם מקום העבודה עובר. אם מקום העבודה עובר ויש הרעת תנאים את יכולה לעזוב ולקבל תנאים מלאים בפיצויים. לא שמעתי על מצב הפוך

GoldenEyes

Well-known member
שלום רב,

רב תודות.
מאחר ולמורים יש הסדר שונה מזה שיש לשכירים במשק , הייתי מציע לך שתבררי את הנושא לעומק מול הסתדרות המורים \ ארגון המורים

safinka

New member
אני לא מומחה. אבל לפי מה שאני יודע ממקומות עבודה פרטיים, זה לא אם את עוברת אלא אם מקום העבודה עובר. אם מקום העבודה עובר ויש הרעת תנאים את יכולה לעזוב ולקבל תנאים מלאים בפיצויים. לא שמעתי על מצב הפוך

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. ראשית, אמנם נישואין ומעבר מקום מגורים בעקבות בן זוג מזכים בפיצויי פיטורים, אולם לא מעבר לחו"ל. על כן אינך זכאית (סעיף 8(1) לחוק פיצויי פיטורים). התכלית - המדינה מבקשת אמנם לעודד נישואין אולם לא הגירה.
2. עם התפטרותך תהיי זכאית לפיצויי הפיטורים שצבורים בקופת הגמל. ככל שיש לך סעיף 14 והופרשו לך סכומים לפי 8.3% (ולא חלקיים לפי 6%) - תהיי זכאית לשחרור הכספים הצבורים (בין אם כל פיצויי פיטורייך, בהפרשות לפי 8.3%, ובין אם החלקיים, בהפרשות לפי 6%).

למעלה